Helderziende Paragnosten voor Spiritualiteit en Bewustwording

Spiegelen - Relatie spiegelen - Iedereen is je spiegel

Het leven houdt een spiegel voor je op

Spiegelen, iedereen is je spiegel. Dit is de grootste van alle relatie geheimen en de enige die je echt nodig hebt om te begrijpen om al je relaties te transformeren. Hier is het weer - elk persoon in je leven is je spiegel. Dit betekent dat anderen eenvoudig delen naar je terug reflecteren van je eigen bewustzijn zodat je de kans hebt om echt te zien wie je nu eigenlijk bent en om te groeien. De kwaliteiten die je het meest bewonderd in anderen zijn je eigen en dat zelfde geldt ook voor degenen waarvan je de kwaliteiten niet leuk vindt. Om iets te veranderen in een relatie, wees de verandering die je wilt zien.


Welde spiegel houdt een ander op voor mij

Photo by Vince Fleming on Unsplash (22-09-2023)Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Leer om jezelf te herkennen in andere mensen. Alles en iedereen is je spiegel. Het is pas als je begrijpt wat het werkelijk betekent om jezelf weerspiegeld terug te zien, dat er geen ruimte is voor schuld, er is geen ruimte voor interpretatie en er is geen ruimte om jezelf als een slachtoffer te voelen van daden of woorden van een andere persoon. Er is slechts ruimte voor echte liefde gebaseerd op begrip en dankbaarheid. Compromis komt gemakkelijk, vergeving is een gegeven en de groei is onvermijdelijk. Hoewel deze waarheid geldt voor al je relaties, van je familie, je vrienden en collega's, en zelfs aan die, die jij acht als je vijanden, het is je relatie met jouw significante andere dat maakt jou om heel nauwkeurig te zien wie je bent.

Wanneer alleen het gezicht lijkt te veranderen: Het is zeker geen geheim dat al je intieme relaties vaak vergelijkbaar zijn. Natuurlijk heb je gemerkt hoe de fundamenten hetzelfde lijken te blijven, terwijl alleen het gezicht verandert. De herhaling van dezelfde problemen, dezelfde gevoelens en dezelfde onzekerheden laten je vaak moedeloos en zelfs terughoudend om het opnieuw te proberen. Je geeft jezelf over aan de overtuiging dat relaties moeilijk zijn en veel compromissen vereisen en dat de enige relatie geheim die er is, geluk is, timing of zelfs Goddelijke Wil. Je kan het niet helpen maar merk hoe iets begint met een dergelijke hoop, eindigt vaak met geen hoop.

Er is een gemeenschappelijke deler: Wat je misschien nog niet is opgevallen, is dat in al deze repetitieve (zich herhalend) relaties er altijd nog maar een gemeenschappelijke noemer is - JIJ. Wie dan ook de persoon is die naast je staat, het maakt niet uit hoe vaak je hen verruilt, de fundamenten van je relaties zullen ongewijzigd blijven (zij het in verschillende maten) omdat ze je simpelweg spiegelen. Het kan niet anders zijn. Dit besef kan je op het eerste gezicht misschien frustreren en je kan zelfs de waarheid verwerpen dat iedereen je spiegel is. Hoe dan ook, je zal snel inzien dat het goed nieuws is, want het betekent ook dat je kunt genieten van die liefdevolle relaties die eerder buiten bereik leken te zijn. Om dit te doen, de enige persoon die je nodig hebt om te beïnvloeden is jezelf.


Wat zie je echt in de spiegel

Om deze waarheid je eigen te maken, dat iedereen je spiegel is, moet je het eerst begrijpen. Je relaties met anderen zijn je kans om jezelf te ervaren en te leren (groeien). Ze zijn een perfecte spiegel van je innerlijke relatie met jezelf en de overtuiging die je hebt opgedaan over het leven en de liefde. Alles wat je bewondert in een ander persoon hoort bij je en het zelfde geldt voor hetgeen waar je een hekel aan hebt. Om een bepaalde kwaliteit in een ander te herkennen moet het deel uitmaken van je bewustzijn. Anders kan je het niet zien. In wezen, de oorzaak van uit elkaar gaan of echtscheiding is wanneer één of beide van de partners niet meer kan uitstaan om zichzelf te zien in de andere persoon. Om zo goed mogelijk te begrijpen hoe iedereen je spiegel is moet je denken in de volgende drie termen: je overtuigingen, je kwaltiteiten en je acties.

1. Je overtuigingen staren je in je gezicht: Je opvattingen over relaties, over mannen, over vrouwen, over liefde en het leven in het algemeen zijn daar allemaal voor jou om te kunnen zien in je relaties. We hebben allemaal bepaalde overtuigingen verworven gedurende ons leven die ervoor zorgen dat we op een gebruikelijke manier reageren, of die ons nu ondersteunen of niet. Dit is het meest opmerkelijke in onze relaties want om iets te ervaren van iets of iemand moet je er eerst mee in verband gebracht zijn. Bijvoorbeeld als je gelooft dat mannen of vrouwen niet te vertrouwen zijn (ongeacht hoe betrouwbaar jezelf bent), of als je jezelf toeliet om een "andere vrouw" of een "andere man" te zijn in het verleden, ook toen door de wet van aantrekking, trok je relaties aan die in overeentemming waren met je overtuigingen van toen. Zelfs als je partner trouw is aan je zal je opzoek zijn naar redenen om het tegendeel te bewijzen en zoals het spreekwoord zegt, je zal altijd vinden wat je zoekt.

Waar heb je je overtuigingen vandaan? Het probleem is dat je niet bewust kiest voor veel (zo niet alle) van die overtuigingen die je ervaringen en relaties regelen op het onderbewuste niveau. In plaats daarvan waren je overtuigingen onbekend voor je, overhandigd aan je door de maatschappij, de media, je ouders en je vrienden. Er zijn ook van die overtuigingen die deel uitmaken met je cultuur en opvoeding, hoe strenger je cultuur is op het gebied van relaties, des te meer geworteld deze overtuigingen zijn.


2. Je kwaliteiten "je eigen" maken: Elk kwaliteit die je ziet in je partner, of je het nu bewonderd of niet, is je spiegel, het toont je wie je bent. Hoe meer je een bepaalde kwaliteit niet leuk vindt, des te meer het toont dat je een bepaald deel van je bewustzijn niet erkend. Bijvoorbeeld, als je het jaloerse karakter van je partner niet leuk vindt, zal je merken dat jij ook jaloers bent, misschien niet op je partner maar op iemand anders. Als de concurrentievermogen van je partner je ergert, zal je merken dat ook jij concurerend bent. Als de negativiteit of onzekerheden van je partner je onderuit haalt, zal je merken dat ook jij een negatief karakter en dezelfde onzekerheden hebt. De enige reden dat deze kwaliteiten vervelend zijn is omdat ze ook van jouw zijn. Zolang je ze niet erkend dat jij ze ook hebt zullen ze je blijven frustreren, terwijl als je ze "je eigen" maakt bieden zij je de kans om te groeien.

Als positieve kwaliteiten je ergeren: Interessant, je kan vinden dat sommige positieve kwaliteiten je ergeren. Bijvoorbeeld, als je partners overdreven vriendelijkheid en gevende karakter je frustreert, het laat je zien dat ook jij deze eigenschappen graag wilt hebben maar je verzet je ertegen. Alternatief gezien kan het vermogen van je partner om te vergeven je ongemakkelijk maken. Inplaats van gefrustreert te raken zie het als een kans om vergeving te leren. Dit sluit aan waarom tegenpolen elkaar lijken aan te trekken (de wet van polariteit).


3. Je acties, hoe behandel je jezelf en anderen?: Wanneer je partner handelt op een bepaalde manier dat je verstoort, zal je merken dat jij ook op dezelfde manier handelt, het meest waarschijnlijke niet naar hem of haar maar tegen jezelf of anderen. Hoe meer een bepaalde actie je frustreert, des te meer het een gedeelte weerspiegeld van jou dat je nog niet je eigen hebt gemaakt. Als je partner je zonder respect behandelt, kijk in jezelf en zie wie jij zonder respect behandelt, of het nu een vriend is, een familielid of jezelf. Als je partner kritiek op je heeft, zal je merken dat je kritisch op jezelf bent en op anderen. Als je partner je behoeften negeert, zal je merken dat jezelf ook je eigen behoeften negeert of die van anderen. Uiteindelijk, je leert anderen hoe zij jouw moeten behandelen door hoe je jezelf behandelt.


Spiegelen, soort zoekt soort

Verzoening met het tegenovergestelde, Soort zoekt soort: Je hebt misschien gehoord dat tegenpolen elkaar aantrekken en inderdaad blijkt dit ook het geval te zijn. Dus hoe kunnen relaties altijd je spiegel zijn als tegenpolen elkaar aantrekken? Het antwoord ligt in de Wet van Polariteit, dat stelt dat alles tweeledig is, alles heeft polen, alles heeft zijn paar tegenstellingen, tegenstellingen zijn van dezelfde aard maar verschillend in graad. Met andere woorden, eigenschappen die tegenstellingen lijken te zijn, zijn in feite twee uitersten van diezelfde kwaliteit. Bijvoorbeeld, koud en warm lijken tegenstellingen te zijn, maar zij zijn alleen verschillend in gradaties van wat wij temperatuur noemen. Het zelfde geld voor alle menselijke eigenschappen en emoties.

Je kan vinden dat de kwaliteiten van je partner het tegenovergestelde is van die van jou, maar in feite is het dezelfde kwaliteit, op een andere manier uitgedrukt. Het is nog steeds je spiegel. Bijvoorbeeld, de introverte trekt de extraverte aan, de zwakke trekt de sterke aan, het geven trekt het nemen aan. Dergelijke schijnbaar tegengestelde partners trekken elkaar aan, zodat ze kunnen leren van elkaar en om hun eigen extreme kwaliteit in balans te brengen. Om je tegenovergestelde aan te trekken, moet je zelf aan het andere eind van het spectrum staan. Simpel gezegd, tegenpolen trekken elkaar aan op zoek naar balans. Als geen van je kwaliteiten uitersten zijn van het spectrum, dan kan je niet meer het tegenovergestelde aantrekken.

Beledigende relaties zijn geen uitzondering: Dit advies is gericht op genezing en transformatie van je relaties. Relaties met emotioneel en fysiek misbruik zijn geen uitzondering. De reflectie is niet minder nauwkeurig dan die van enige andere relatie. Aan de basis van beledigende relaties vind je meestal een ernstig gebrek aan eigenwaarde in de mishandelde partner, die nogmaals wordt herhaald door hun weigering om de dader te verlaten. De enige manier om boven zulke relaties uit te komen is door de kracht van zelfliefde. Sterker nog, het is het fundament van dit grote geheim dat iedereen je spiegel is.Hoe wordt onze schaduwkant gevormd

Spiegelwerk oefenen

Schaduwkant

Quote van de dag

Spiritchat

Eigenwaarde

Trek eens een Tarot dagkaart

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Spiegelen - Relatie spiegelen - Iedereen is je spiegel

Het leven houdt een spiegel voor je op

Spiegelen, iedereen is je spiegel. Dit is de grootste van alle relatie geheimen en de enige die je echt nodig hebt om te begrijpen om al je relaties te transformeren. Hier is het weer - elk persoon in je leven is je spiegel. Dit betekent dat anderen eenvoudig delen naar je terug reflecteren van je eigen bewustzijn zodat je de kans hebt om echt te zien wie je nu eigenlijk bent en om te groeien. De kwaliteiten die je het meest bewonderd in anderen zijn je eigen en dat zelfde geldt ook voor degenen waarvan je de kwaliteiten niet leuk vindt. Om iets te veranderen in een relatie, wees de verandering die je wilt zien.


Welde spiegel houdt een ander op voor mij

Photo by Vince Fleming on Unsplash (22-09-2023)Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Leer om jezelf te herkennen in andere mensen. Alles en iedereen is je spiegel. Het is pas als je begrijpt wat het werkelijk betekent om jezelf weerspiegeld terug te zien, dat er geen ruimte is voor schuld, er is geen ruimte voor interpretatie en er is geen ruimte om jezelf als een slachtoffer te voelen van daden of woorden van een andere persoon. Er is slechts ruimte voor echte liefde gebaseerd op begrip en dankbaarheid. Compromis komt gemakkelijk, vergeving is een gegeven en de groei is onvermijdelijk. Hoewel deze waarheid geldt voor al je relaties, van je familie, je vrienden en collega's, en zelfs aan die, die jij acht als je vijanden, het is je relatie met jouw significante andere dat maakt jou om heel nauwkeurig te zien wie je bent.

Wanneer alleen het gezicht lijkt te veranderen: Het is zeker geen geheim dat al je intieme relaties vaak vergelijkbaar zijn. Natuurlijk heb je gemerkt hoe de fundamenten hetzelfde lijken te blijven, terwijl alleen het gezicht verandert. De herhaling van dezelfde problemen, dezelfde gevoelens en dezelfde onzekerheden laten je vaak moedeloos en zelfs terughoudend om het opnieuw te proberen. Je geeft jezelf over aan de overtuiging dat relaties moeilijk zijn en veel compromissen vereisen en dat de enige relatie geheim die er is, geluk is, timing of zelfs Goddelijke Wil. Je kan het niet helpen maar merk hoe iets begint met een dergelijke hoop, eindigt vaak met geen hoop.

Er is een gemeenschappelijke deler: Wat je misschien nog niet is opgevallen, is dat in al deze repetitieve (zich herhalend) relaties er altijd nog maar een gemeenschappelijke noemer is - JIJ. Wie dan ook de persoon is die naast je staat, het maakt niet uit hoe vaak je hen verruilt, de fundamenten van je relaties zullen ongewijzigd blijven (zij het in verschillende maten) omdat ze je simpelweg spiegelen. Het kan niet anders zijn. Dit besef kan je op het eerste gezicht misschien frustreren en je kan zelfs de waarheid verwerpen dat iedereen je spiegel is. Hoe dan ook, je zal snel inzien dat het goed nieuws is, want het betekent ook dat je kunt genieten van die liefdevolle relaties die eerder buiten bereik leken te zijn. Om dit te doen, de enige persoon die je nodig hebt om te beïnvloeden is jezelf.


Wat zie je echt in de spiegel

Om deze waarheid je eigen te maken, dat iedereen je spiegel is, moet je het eerst begrijpen. Je relaties met anderen zijn je kans om jezelf te ervaren en te leren (groeien). Ze zijn een perfecte spiegel van je innerlijke relatie met jezelf en de overtuiging die je hebt opgedaan over het leven en de liefde. Alles wat je bewondert in een ander persoon hoort bij je en het zelfde geldt voor hetgeen waar je een hekel aan hebt. Om een bepaalde kwaliteit in een ander te herkennen moet het deel uitmaken van je bewustzijn. Anders kan je het niet zien. In wezen, de oorzaak van uit elkaar gaan of echtscheiding is wanneer één of beide van de partners niet meer kan uitstaan om zichzelf te zien in de andere persoon. Om zo goed mogelijk te begrijpen hoe iedereen je spiegel is moet je denken in de volgende drie termen: je overtuigingen, je kwaltiteiten en je acties.

1. Je overtuigingen staren je in je gezicht: Je opvattingen over relaties, over mannen, over vrouwen, over liefde en het leven in het algemeen zijn daar allemaal voor jou om te kunnen zien in je relaties. We hebben allemaal bepaalde overtuigingen verworven gedurende ons leven die ervoor zorgen dat we op een gebruikelijke manier reageren, of die ons nu ondersteunen of niet. Dit is het meest opmerkelijke in onze relaties want om iets te ervaren van iets of iemand moet je er eerst mee in verband gebracht zijn. Bijvoorbeeld als je gelooft dat mannen of vrouwen niet te vertrouwen zijn (ongeacht hoe betrouwbaar jezelf bent), of als je jezelf toeliet om een "andere vrouw" of een "andere man" te zijn in het verleden, ook toen door de wet van aantrekking, trok je relaties aan die in overeentemming waren met je overtuigingen van toen. Zelfs als je partner trouw is aan je zal je opzoek zijn naar redenen om het tegendeel te bewijzen en zoals het spreekwoord zegt, je zal altijd vinden wat je zoekt.

Waar heb je je overtuigingen vandaan? Het probleem is dat je niet bewust kiest voor veel (zo niet alle) van die overtuigingen die je ervaringen en relaties regelen op het onderbewuste niveau. In plaats daarvan waren je overtuigingen onbekend voor je, overhandigd aan je door de maatschappij, de media, je ouders en je vrienden. Er zijn ook van die overtuigingen die deel uitmaken met je cultuur en opvoeding, hoe strenger je cultuur is op het gebied van relaties, des te meer geworteld deze overtuigingen zijn.


2. Je kwaliteiten "je eigen" maken: Elk kwaliteit die je ziet in je partner, of je het nu bewonderd of niet, is je spiegel, het toont je wie je bent. Hoe meer je een bepaalde kwaliteit niet leuk vindt, des te meer het toont dat je een bepaald deel van je bewustzijn niet erkend. Bijvoorbeeld, als je het jaloerse karakter van je partner niet leuk vindt, zal je merken dat jij ook jaloers bent, misschien niet op je partner maar op iemand anders. Als de concurrentievermogen van je partner je ergert, zal je merken dat ook jij concurerend bent. Als de negativiteit of onzekerheden van je partner je onderuit haalt, zal je merken dat ook jij een negatief karakter en dezelfde onzekerheden hebt. De enige reden dat deze kwaliteiten vervelend zijn is omdat ze ook van jouw zijn. Zolang je ze niet erkend dat jij ze ook hebt zullen ze je blijven frustreren, terwijl als je ze "je eigen" maakt bieden zij je de kans om te groeien.

Als positieve kwaliteiten je ergeren: Interessant, je kan vinden dat sommige positieve kwaliteiten je ergeren. Bijvoorbeeld, als je partners overdreven vriendelijkheid en gevende karakter je frustreert, het laat je zien dat ook jij deze eigenschappen graag wilt hebben maar je verzet je ertegen. Alternatief gezien kan het vermogen van je partner om te vergeven je ongemakkelijk maken. Inplaats van gefrustreert te raken zie het als een kans om vergeving te leren. Dit sluit aan waarom tegenpolen elkaar lijken aan te trekken (de wet van polariteit).


3. Je acties, hoe behandel je jezelf en anderen?: Wanneer je partner handelt op een bepaalde manier dat je verstoort, zal je merken dat jij ook op dezelfde manier handelt, het meest waarschijnlijke niet naar hem of haar maar tegen jezelf of anderen. Hoe meer een bepaalde actie je frustreert, des te meer het een gedeelte weerspiegeld van jou dat je nog niet je eigen hebt gemaakt. Als je partner je zonder respect behandelt, kijk in jezelf en zie wie jij zonder respect behandelt, of het nu een vriend is, een familielid of jezelf. Als je partner kritiek op je heeft, zal je merken dat je kritisch op jezelf bent en op anderen. Als je partner je behoeften negeert, zal je merken dat jezelf ook je eigen behoeften negeert of die van anderen. Uiteindelijk, je leert anderen hoe zij jouw moeten behandelen door hoe je jezelf behandelt.


Spiegelen, soort zoekt soort

Verzoening met het tegenovergestelde, Soort zoekt soort: Je hebt misschien gehoord dat tegenpolen elkaar aantrekken en inderdaad blijkt dit ook het geval te zijn. Dus hoe kunnen relaties altijd je spiegel zijn als tegenpolen elkaar aantrekken? Het antwoord ligt in de Wet van Polariteit, dat stelt dat alles tweeledig is, alles heeft polen, alles heeft zijn paar tegenstellingen, tegenstellingen zijn van dezelfde aard maar verschillend in graad. Met andere woorden, eigenschappen die tegenstellingen lijken te zijn, zijn in feite twee uitersten van diezelfde kwaliteit. Bijvoorbeeld, koud en warm lijken tegenstellingen te zijn, maar zij zijn alleen verschillend in gradaties van wat wij temperatuur noemen. Het zelfde geld voor alle menselijke eigenschappen en emoties.

Je kan vinden dat de kwaliteiten van je partner het tegenovergestelde is van die van jou, maar in feite is het dezelfde kwaliteit, op een andere manier uitgedrukt. Het is nog steeds je spiegel. Bijvoorbeeld, de introverte trekt de extraverte aan, de zwakke trekt de sterke aan, het geven trekt het nemen aan. Dergelijke schijnbaar tegengestelde partners trekken elkaar aan, zodat ze kunnen leren van elkaar en om hun eigen extreme kwaliteit in balans te brengen. Om je tegenovergestelde aan te trekken, moet je zelf aan het andere eind van het spectrum staan. Simpel gezegd, tegenpolen trekken elkaar aan op zoek naar balans. Als geen van je kwaliteiten uitersten zijn van het spectrum, dan kan je niet meer het tegenovergestelde aantrekken.

Beledigende relaties zijn geen uitzondering: Dit advies is gericht op genezing en transformatie van je relaties. Relaties met emotioneel en fysiek misbruik zijn geen uitzondering. De reflectie is niet minder nauwkeurig dan die van enige andere relatie. Aan de basis van beledigende relaties vind je meestal een ernstig gebrek aan eigenwaarde in de mishandelde partner, die nogmaals wordt herhaald door hun weigering om de dader te verlaten. De enige manier om boven zulke relaties uit te komen is door de kracht van zelfliefde. Sterker nog, het is het fundament van dit grote geheim dat iedereen je spiegel is.Hoe wordt onze schaduwkant gevormd

Spiegelwerk oefenen

Schaduwkant

Quote van de dag

Praten met je innerlijk kind

Eigenwaarde

Trek eens een Engelen dagkaart

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Spiegelen - Relatie spiegelen - Iedereen is je spiegel

Het leven houdt een spiegel voor je op

Spiegelen, iedereen is je spiegel. Dit is de grootste van alle relatie geheimen en de enige die je echt nodig hebt om te begrijpen om al je relaties te transformeren. Hier is het weer - elk persoon in je leven is je spiegel. Dit betekent dat anderen eenvoudig delen naar je terug reflecteren van je eigen bewustzijn zodat je de kans hebt om echt te zien wie je nu eigenlijk bent en om te groeien. De kwaliteiten die je het meest bewonderd in anderen zijn je eigen en dat zelfde geldt ook voor degenen waarvan je de kwaliteiten niet leuk vindt. Om iets te veranderen in een relatie, wees de verandering die je wilt zien.


Welde spiegel houdt een ander op voor mij

Photo by Vince Fleming on Unsplash (22-09-2023)Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Leer om jezelf te herkennen in andere mensen. Alles en iedereen is je spiegel. Het is pas als je begrijpt wat het werkelijk betekent om jezelf weerspiegeld terug te zien, dat er geen ruimte is voor schuld, er is geen ruimte voor interpretatie en er is geen ruimte om jezelf als een slachtoffer te voelen van daden of woorden van een andere persoon. Er is slechts ruimte voor echte liefde gebaseerd op begrip en dankbaarheid. Compromis komt gemakkelijk, vergeving is een gegeven en de groei is onvermijdelijk. Hoewel deze waarheid geldt voor al je relaties, van je familie, je vrienden en collega's, en zelfs aan die, die jij acht als je vijanden, het is je relatie met jouw significante andere dat maakt jou om heel nauwkeurig te zien wie je bent.

Wanneer alleen het gezicht lijkt te veranderen: Het is zeker geen geheim dat al je intieme relaties vaak vergelijkbaar zijn. Natuurlijk heb je gemerkt hoe de fundamenten hetzelfde lijken te blijven, terwijl alleen het gezicht verandert. De herhaling van dezelfde problemen, dezelfde gevoelens en dezelfde onzekerheden laten je vaak moedeloos en zelfs terughoudend om het opnieuw te proberen. Je geeft jezelf over aan de overtuiging dat relaties moeilijk zijn en veel compromissen vereisen en dat de enige relatie geheim die er is, geluk is, timing of zelfs Goddelijke Wil. Je kan het niet helpen maar merk hoe iets begint met een dergelijke hoop, eindigt vaak met geen hoop.

Er is een gemeenschappelijke deler: Wat je misschien nog niet is opgevallen, is dat in al deze repetitieve (zich herhalend) relaties er altijd nog maar een gemeenschappelijke noemer is - JIJ. Wie dan ook de persoon is die naast je staat, het maakt niet uit hoe vaak je hen verruilt, de fundamenten van je relaties zullen ongewijzigd blijven (zij het in verschillende maten) omdat ze je simpelweg spiegelen. Het kan niet anders zijn. Dit besef kan je op het eerste gezicht misschien frustreren en je kan zelfs de waarheid verwerpen dat iedereen je spiegel is. Hoe dan ook, je zal snel inzien dat het goed nieuws is, want het betekent ook dat je kunt genieten van die liefdevolle relaties die eerder buiten bereik leken te zijn. Om dit te doen, de enige persoon die je nodig hebt om te beïnvloeden is jezelf.


Wat zie je echt in de spiegel

Om deze waarheid je eigen te maken, dat iedereen je spiegel is, moet je het eerst begrijpen. Je relaties met anderen zijn je kans om jezelf te ervaren en te leren (groeien). Ze zijn een perfecte spiegel van je innerlijke relatie met jezelf en de overtuiging die je hebt opgedaan over het leven en de liefde. Alles wat je bewondert in een ander persoon hoort bij je en het zelfde geldt voor hetgeen waar je een hekel aan hebt. Om een bepaalde kwaliteit in een ander te herkennen moet het deel uitmaken van je bewustzijn. Anders kan je het niet zien. In wezen, de oorzaak van uit elkaar gaan of echtscheiding is wanneer één of beide van de partners niet meer kan uitstaan om zichzelf te zien in de andere persoon. Om zo goed mogelijk te begrijpen hoe iedereen je spiegel is moet je denken in de volgende drie termen: je overtuigingen, je kwaltiteiten en je acties.

1. Je overtuigingen staren je in je gezicht: Je opvattingen over relaties, over mannen, over vrouwen, over liefde en het leven in het algemeen zijn daar allemaal voor jou om te kunnen zien in je relaties. We hebben allemaal bepaalde overtuigingen verworven gedurende ons leven die ervoor zorgen dat we op een gebruikelijke manier reageren, of die ons nu ondersteunen of niet. Dit is het meest opmerkelijke in onze relaties want om iets te ervaren van iets of iemand moet je er eerst mee in verband gebracht zijn. Bijvoorbeeld als je gelooft dat mannen of vrouwen niet te vertrouwen zijn (ongeacht hoe betrouwbaar jezelf bent), of als je jezelf toeliet om een "andere vrouw" of een "andere man" te zijn in het verleden, ook toen door de wet van aantrekking, trok je relaties aan die in overeentemming waren met je overtuigingen van toen. Zelfs als je partner trouw is aan je zal je opzoek zijn naar redenen om het tegendeel te bewijzen en zoals het spreekwoord zegt, je zal altijd vinden wat je zoekt.

Waar heb je je overtuigingen vandaan? Het probleem is dat je niet bewust kiest voor veel (zo niet alle) van die overtuigingen die je ervaringen en relaties regelen op het onderbewuste niveau. In plaats daarvan waren je overtuigingen onbekend voor je, overhandigd aan je door de maatschappij, de media, je ouders en je vrienden. Er zijn ook van die overtuigingen die deel uitmaken met je cultuur en opvoeding, hoe strenger je cultuur is op het gebied van relaties, des te meer geworteld deze overtuigingen zijn.


2. Je kwaliteiten "je eigen" maken: Elk kwaliteit die je ziet in je partner, of je het nu bewonderd of niet, is je spiegel, het toont je wie je bent. Hoe meer je een bepaalde kwaliteit niet leuk vindt, des te meer het toont dat je een bepaald deel van je bewustzijn niet erkend. Bijvoorbeeld, als je het jaloerse karakter van je partner niet leuk vindt, zal je merken dat jij ook jaloers bent, misschien niet op je partner maar op iemand anders. Als de concurrentievermogen van je partner je ergert, zal je merken dat ook jij concurerend bent. Als de negativiteit of onzekerheden van je partner je onderuit haalt, zal je merken dat ook jij een negatief karakter en dezelfde onzekerheden hebt. De enige reden dat deze kwaliteiten vervelend zijn is omdat ze ook van jouw zijn. Zolang je ze niet erkend dat jij ze ook hebt zullen ze je blijven frustreren, terwijl als je ze "je eigen" maakt bieden zij je de kans om te groeien.

Als positieve kwaliteiten je ergeren: Interessant, je kan vinden dat sommige positieve kwaliteiten je ergeren. Bijvoorbeeld, als je partners overdreven vriendelijkheid en gevende karakter je frustreert, het laat je zien dat ook jij deze eigenschappen graag wilt hebben maar je verzet je ertegen. Alternatief gezien kan het vermogen van je partner om te vergeven je ongemakkelijk maken. Inplaats van gefrustreert te raken zie het als een kans om vergeving te leren. Dit sluit aan waarom tegenpolen elkaar lijken aan te trekken (de wet van polariteit).


3. Je acties, hoe behandel je jezelf en anderen?: Wanneer je partner handelt op een bepaalde manier dat je verstoort, zal je merken dat jij ook op dezelfde manier handelt, het meest waarschijnlijke niet naar hem of haar maar tegen jezelf of anderen. Hoe meer een bepaalde actie je frustreert, des te meer het een gedeelte weerspiegeld van jou dat je nog niet je eigen hebt gemaakt. Als je partner je zonder respect behandelt, kijk in jezelf en zie wie jij zonder respect behandelt, of het nu een vriend is, een familielid of jezelf. Als je partner kritiek op je heeft, zal je merken dat je kritisch op jezelf bent en op anderen. Als je partner je behoeften negeert, zal je merken dat jezelf ook je eigen behoeften negeert of die van anderen. Uiteindelijk, je leert anderen hoe zij jouw moeten behandelen door hoe je jezelf behandelt.


Spiegelen, soort zoekt soort

Verzoening met het tegenovergestelde, Soort zoekt soort: Je hebt misschien gehoord dat tegenpolen elkaar aantrekken en inderdaad blijkt dit ook het geval te zijn. Dus hoe kunnen relaties altijd je spiegel zijn als tegenpolen elkaar aantrekken? Het antwoord ligt in de Wet van Polariteit, dat stelt dat alles tweeledig is, alles heeft polen, alles heeft zijn paar tegenstellingen, tegenstellingen zijn van dezelfde aard maar verschillend in graad. Met andere woorden, eigenschappen die tegenstellingen lijken te zijn, zijn in feite twee uitersten van diezelfde kwaliteit. Bijvoorbeeld, koud en warm lijken tegenstellingen te zijn, maar zij zijn alleen verschillend in gradaties van wat wij temperatuur noemen. Het zelfde geld voor alle menselijke eigenschappen en emoties.

Je kan vinden dat de kwaliteiten van je partner het tegenovergestelde is van die van jou, maar in feite is het dezelfde kwaliteit, op een andere manier uitgedrukt. Het is nog steeds je spiegel. Bijvoorbeeld, de introverte trekt de extraverte aan, de zwakke trekt de sterke aan, het geven trekt het nemen aan. Dergelijke schijnbaar tegengestelde partners trekken elkaar aan, zodat ze kunnen leren van elkaar en om hun eigen extreme kwaliteit in balans te brengen. Om je tegenovergestelde aan te trekken, moet je zelf aan het andere eind van het spectrum staan. Simpel gezegd, tegenpolen trekken elkaar aan op zoek naar balans. Als geen van je kwaliteiten uitersten zijn van het spectrum, dan kan je niet meer het tegenovergestelde aantrekken.

Beledigende relaties zijn geen uitzondering: Dit advies is gericht op genezing en transformatie van je relaties. Relaties met emotioneel en fysiek misbruik zijn geen uitzondering. De reflectie is niet minder nauwkeurig dan die van enige andere relatie. Aan de basis van beledigende relaties vind je meestal een ernstig gebrek aan eigenwaarde in de mishandelde partner, die nogmaals wordt herhaald door hun weigering om de dader te verlaten. De enige manier om boven zulke relaties uit te komen is door de kracht van zelfliefde. Sterker nog, het is het fundament van dit grote geheim dat iedereen je spiegel is.Hoe wordt onze schaduwkant gevormd

Spiegelwerk oefenen

Schaduwkant

Quote van de dag

Negativiteit loslaten

De Universele Geest

Trek eens een Lenormand dagkaart

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op: