Helderziende Paragnosten voor Spiritualiteit en Bewustwording

Relatieproblemen oplossen

De meesten van ons willen een partner vinden om hun leven mee te delen. Als we dan eindelijk verliefd worden en ons verbinden tot een relatie waarvan wij geloven dat dit ons hele leven zal duren, hebben we verwachtingen die we samen zullen ervaren om onze dromen te realiseren. Onvermijdelijk echter, elk paar zal relatieproblemen ervaren. Paren zullen altijd geconfronteerd worden en soms overweldigd door de uitdagingen waarvoor zij staan, maar meestal zijn zij in staat om er mee om te gaan zodat zij verder kunnen.

Echter soms laten deze uitdagingen bijde partners vervreemd en alleen voelen en niet in staat zijn om de problemen op te lossen, hoe hard ze ook proberen. Dezelfde oude argumenten komen met de zelfde frustrerende resultaten en beide partners kunnen het gevoel hebben dat ze vast zitten. Naarmate de tijd vordert kan één of beide partners gaan nadenken over scheiding. Helaas scheiding en echtscheidings statistieken zijn hoog, maar veel van de moeilijkheden die het voortbestaan van een relatie bedreigen kunnen met de juiste hulp worden uitgezocht. Onderstaande informatie kan een startpunt voor je zijn.


Relatieproblemen komen bij ieder koppel voor

Photo by Afif Ramdhasuma on Unsplash (21-09-2023)Wat is de oorzaak van relatieproblemen?

Er zijn een aantal patronen en situaties die ontstaan kunnen in een relatie die bijdragen tot problemen.


Verwaarlozing van de relatie

Onderzoek toont aan dat vriendschap het fundament voor een relatie is. Simpel gezegd, betekent dit dat je van elkaars gezelschap kan genieten, het delen van waarden, belangen, vrienden en familie. Je zorgt, ondersteund en op alle mogelijke manieren "ben" je er voor elkaar als een team. Deze vriendschap moet worden gekoesterd want als het verwaarloosd wordt zal het onvermijdelijk achteruit gaan. Dit betekent dat paren regelmatig samen tijd moeten doorbrengen om dingen te doen, te praten over dingen die relevant zijn voor elke partner en het maken van plannen voor de toekomst. Dit lijkt voor de hand liggend maar de werkdruk en andere persoonlijke kwesties, de eisen van het ouderschap en de algemene drukte van het leven zorgen ervoor dat we te gemakkelijk de nodige tijd om samen door te brengen om verbonden te blijven uitstellen. Als gevolg dat paren uit elkaar drijven.


Conflict

Vrienden blijven is moeilijker als er voortdurend strijd (conflict) is, waardoor je boos, teleurgesteld, gefrustreerd of gekwetst blijft. Het is echt belangrijk dat een conflict wordt behandeld op een manier die je partner niet wegdrijft of achter laat met wrok. Conflicten beginnen vaak vroeg in een relatie wanneer we weten dat er verschillen zijn die we misschien bewonderd of beheerst hebben in het begin van onze relatie die nu een uitdaging zijn geworden. Elk denkt dat het allemaal maar goed zou komen als de ander maar zou veranderen. Het schuld spel begint. Hoewel veranderingen kunnen gebeuren hebben we minder kans om te veranderen als we het gevoel hebben dat we verkeerd worden begrepen, verkeerd ingeschat of aangevallen worden om wie we zijn, hoe we ons gedragen of wat we willen of nodig hebben. Onderzoek toont aan dat wanneer een partner vraagt voor verandering, het in de ander tot kritiek leidt, de andere partner gaat waarschijnlijk in de verdediging. Wanneer een conflict na verloop van tijd is gegroeid kan kritiek veranderen in minachting en zal waarschijnlijk door de andere partner genegeerd worden of werpt een muur op. Dit gedrag kan dodelijk zijn voor de relatie. Daarom is het heel belangrijk om manieren te vinden die de problemen beheersen die tot conflict leiden.

De ellende die argumenten begeleidt leidt tot gedrag dat vaak het slechtste in ons naar boven brengt en dat is zeker niet in ons voordeel als we te maken hebben met onze partner voor het leven. Wanneer we te gespannen zijn kunnen we niet helder meer denken. We kunnen dingen zeggen of doen waarvan we later behoorlijk spijt van hebben, dit veroorzaakt meer schade aan de relatie. Het is echt belangrijk om te kalmeren voordat een moeilijke situatie aangepakt wordt.


Slecht beheer van de verschillen tussen partners

Verschillen tussen partners zullen er altijd zijn omdat we allemaal personen zijn met verschillende waarden, proriteiten en manieren hoe we omgaan met problemen. Voorbeelden hiervan zijn onze houding ten opzichte van geld, waar we graag onze vakantie doorbrengen, hoeveel tijd we doorbrengen met vrienden en familie, hoeveel tijd we samen of alleen doorbrengen, hoe we onze liefde tonen, hoe we kinderen disiplineren, waar brengen we onze kinderen naar school, hoe we de auto besturen, hoe we het huis schoonhouden, hoeveel inspanning gaat naar het kopen van cadeautjes en de lijst gaat maar door en door! Natuurlijk hebben we de manier om te zien dat onze manier de juiste is en dat betekent dat onze partner verkeerd is en veranderen moet. Het is echter verstandiger om een manier te vinden om deze verschillen te beheren in plaats van te proberen ze uit te roeien.


Terugtrekken van zorg voor elkaar

We hebben de neiging om koppig te worden in onze vastberadenheid om onze weg te gaan. We proberen vaak onze partner te laten weten door hen te vertellen dat ze verkeerd zijn en als dit meestal niet werkt we hen dan straffen door iets te verwijderen uit de relatie van waar we weten dat de ander dat waardeerd, bijvoorbeeld een man kan stoppen met het bespreken van problemen met zijn partner en een vrouw kan stoppen met de interesse in seks. Zowel praten als seks zijn twee belangrijke ingrediënten om dichtbij elkaar te zijn, het is niet verwonderlijk dat beide partners uiteindelijk het gevoel kunnen hebben van eenzaam, onbegrepen en wanhopig.


Verlies van mededogen

Ieder van ons heeft graag het gevoel dat ons denken, gevoel en gedrag wordt begrepen door de ander en niet wordt veroordeeld als zijnde verkeerd. Begrijpen betekent niet akkoord. Helaas als partners niet proberen elkaar te begrijpen kan goede wil verdwijnen. Empathie en compassie voor de manier waarop de ander voelt is verloren. Handelingen van zorg en liefde verdwijnen. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat een partner een scheiding kan overwegen of waardering elders te vinden zoals meer tijd te besteden op het werk, in comites, met de kinderen, op het internet, of met iemand anders. Het is ook niet verwonderlijk dat gedragingen die het gevolg zijn van een relatie onder stress - met inbegrip van angst, depressie, alcohol en drugsgebruik, eetstoornissen en gokken - kan bijdragen aan de moeilijkheden.


Tijden van crisis

Begrip, mededogen en vriendschap zijn bijzonder belangrijk wanneer het leven langs een crisis stuurt. Individuen reageren verschillend op problemen zoals het kwijt raken van een baan, de dood van een ouder, onvruchtbaarheid, miskramen, een gehandicapt kind, brand of droogte en deze verschillen moeten begrepen worden. Als paren elkaar ondersteunen, voor elkaar zorgen en staan als een team, werken zij door het leven en lossen zij samen de problemen op waardoor hun relatie wordt versterkt. Zo niet, dan kunnen paren uit elkaar gescheurd worden.


Herkennen wanneer er relatieproblemen zijn

Alle relaties worden of zijn geconfronteerd met moeilijkheden, de meeste zijn opgelost in de tijd. Maar als de problemen bestendigd lijken en niet in staat zijn om op te lossen, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken. Het is veel beter om de problemen op te lossen dan de relatie te beëindigen. Helaas blijkt uit onderzoek dat het gemiddelde echtpaar zes jaar wacht, als de relatieproblemen zijn erkend, om professioneel hulp te zoeken en een klein percentage zoekt de professionele hulp die ze nodig hebben. De helft van alle huwelijken die geen hulp zoeken eindigen in de eerste zeven jaar. Deze statistieken zijn erg droevig.

Als er tekenen in de relatie zijn van relatie problemen die in de vorige paragraaf geschetst zijn, dan is het tijd om te overwegen om hulp te zoeken. Uiteraard zullen partners zelf proberen om te gaan met relatie problemen, maar wanneer problemen zich blijven voordoen in de relatie dan is het duidelijk dat er professionele hulp nodig is.

Idealiter moeten bijde partners erover eens zijn dat er hulp nodig is om een nieuw perspectief te krijgen en om iets anders te proberen voordat de relatie niet meer te redden is. Maar als je partner terughoudend is of niet bereid is om hulp te zoeken, dan kan het zeer nuttig zijn voor jou om eerst zelf hulp te zoeken.


Je kan niet je partner veranderen maar wel jezelf

Alle veranderingen die je maakt kunnen een domino effect hebben op de verandering in je relatie.


Lees ook Spiegelen, iedereen is je spiegel, relatie spiegelenQuote van de dag

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Het Derde Oog

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Relatieproblemen oplossen

De meesten van ons willen een partner vinden om hun leven mee te delen. Als we dan eindelijk verliefd worden en ons verbinden tot een relatie waarvan wij geloven dat dit ons hele leven zal duren, hebben we verwachtingen die we samen zullen ervaren om onze dromen te realiseren. Onvermijdelijk echter, elk paar zal relatieproblemen ervaren. Paren zullen altijd geconfronteerd worden en soms overweldigd door de uitdagingen waarvoor zij staan, maar meestal zijn zij in staat om er mee om te gaan zodat zij verder kunnen.

Echter soms laten deze uitdagingen bijde partners vervreemd en alleen voelen en niet in staat zijn om de problemen op te lossen, hoe hard ze ook proberen. Dezelfde oude argumenten komen met de zelfde frustrerende resultaten en beide partners kunnen het gevoel hebben dat ze vast zitten. Naarmate de tijd vordert kan één of beide partners gaan nadenken over scheiding. Helaas scheiding en echtscheidings statistieken zijn hoog, maar veel van de moeilijkheden die het voortbestaan van een relatie bedreigen kunnen met de juiste hulp worden uitgezocht. Onderstaande informatie kan een startpunt voor je zijn.


Relatieproblemen komen bij ieder koppel voor

Photo by Afif Ramdhasuma on Unsplash (21-09-2023)Wat is de oorzaak van relatieproblemen?

Er zijn een aantal patronen en situaties die ontstaan kunnen in een relatie die bijdragen tot problemen.


Verwaarlozing van de relatie

Onderzoek toont aan dat vriendschap het fundament voor een relatie is. Simpel gezegd, betekent dit dat je van elkaars gezelschap kan genieten, het delen van waarden, belangen, vrienden en familie. Je zorgt, ondersteund en op alle mogelijke manieren "ben" je er voor elkaar als een team. Deze vriendschap moet worden gekoesterd want als het verwaarloosd wordt zal het onvermijdelijk achteruit gaan. Dit betekent dat paren regelmatig samen tijd moeten doorbrengen om dingen te doen, te praten over dingen die relevant zijn voor elke partner en het maken van plannen voor de toekomst. Dit lijkt voor de hand liggend maar de werkdruk en andere persoonlijke kwesties, de eisen van het ouderschap en de algemene drukte van het leven zorgen ervoor dat we te gemakkelijk de nodige tijd om samen door te brengen om verbonden te blijven uitstellen. Als gevolg dat paren uit elkaar drijven.


Conflict

Vrienden blijven is moeilijker als er voortdurend strijd (conflict) is, waardoor je boos, teleurgesteld, gefrustreerd of gekwetst blijft. Het is echt belangrijk dat een conflict wordt behandeld op een manier die je partner niet wegdrijft of achter laat met wrok. Conflicten beginnen vaak vroeg in een relatie wanneer we weten dat er verschillen zijn die we misschien bewonderd of beheerst hebben in het begin van onze relatie die nu een uitdaging zijn geworden. Elk denkt dat het allemaal maar goed zou komen als de ander maar zou veranderen. Het schuld spel begint. Hoewel veranderingen kunnen gebeuren hebben we minder kans om te veranderen als we het gevoel hebben dat we verkeerd worden begrepen, verkeerd ingeschat of aangevallen worden om wie we zijn, hoe we ons gedragen of wat we willen of nodig hebben. Onderzoek toont aan dat wanneer een partner vraagt voor verandering, het in de ander tot kritiek leidt, de andere partner gaat waarschijnlijk in de verdediging. Wanneer een conflict na verloop van tijd is gegroeid kan kritiek veranderen in minachting en zal waarschijnlijk door de andere partner genegeerd worden of werpt een muur op. Dit gedrag kan dodelijk zijn voor de relatie. Daarom is het heel belangrijk om manieren te vinden die de problemen beheersen die tot conflict leiden.

De ellende die argumenten begeleidt leidt tot gedrag dat vaak het slechtste in ons naar boven brengt en dat is zeker niet in ons voordeel als we te maken hebben met onze partner voor het leven. Wanneer we te gespannen zijn kunnen we niet helder meer denken. We kunnen dingen zeggen of doen waarvan we later behoorlijk spijt van hebben, dit veroorzaakt meer schade aan de relatie. Het is echt belangrijk om te kalmeren voordat een moeilijke situatie aangepakt wordt.


Slecht beheer van de verschillen tussen partners

Verschillen tussen partners zullen er altijd zijn omdat we allemaal personen zijn met verschillende waarden, proriteiten en manieren hoe we omgaan met problemen. Voorbeelden hiervan zijn onze houding ten opzichte van geld, waar we graag onze vakantie doorbrengen, hoeveel tijd we doorbrengen met vrienden en familie, hoeveel tijd we samen of alleen doorbrengen, hoe we onze liefde tonen, hoe we kinderen disiplineren, waar brengen we onze kinderen naar school, hoe we de auto besturen, hoe we het huis schoonhouden, hoeveel inspanning gaat naar het kopen van cadeautjes en de lijst gaat maar door en door! Natuurlijk hebben we de manier om te zien dat onze manier de juiste is en dat betekent dat onze partner verkeerd is en veranderen moet. Het is echter verstandiger om een manier te vinden om deze verschillen te beheren in plaats van te proberen ze uit te roeien.


Terugtrekken van zorg voor elkaar

We hebben de neiging om koppig te worden in onze vastberadenheid om onze weg te gaan. We proberen vaak onze partner te laten weten door hen te vertellen dat ze verkeerd zijn en als dit meestal niet werkt we hen dan straffen door iets te verwijderen uit de relatie van waar we weten dat de ander dat waardeerd, bijvoorbeeld een man kan stoppen met het bespreken van problemen met zijn partner en een vrouw kan stoppen met de interesse in seks. Zowel praten als seks zijn twee belangrijke ingrediënten om dichtbij elkaar te zijn, het is niet verwonderlijk dat beide partners uiteindelijk het gevoel kunnen hebben van eenzaam, onbegrepen en wanhopig.


Verlies van mededogen

Ieder van ons heeft graag het gevoel dat ons denken, gevoel en gedrag wordt begrepen door de ander en niet wordt veroordeeld als zijnde verkeerd. Begrijpen betekent niet akkoord. Helaas als partners niet proberen elkaar te begrijpen kan goede wil verdwijnen. Empathie en compassie voor de manier waarop de ander voelt is verloren. Handelingen van zorg en liefde verdwijnen. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat een partner een scheiding kan overwegen of waardering elders te vinden zoals meer tijd te besteden op het werk, in comites, met de kinderen, op het internet, of met iemand anders. Het is ook niet verwonderlijk dat gedragingen die het gevolg zijn van een relatie onder stress - met inbegrip van angst, depressie, alcohol en drugsgebruik, eetstoornissen en gokken - kan bijdragen aan de moeilijkheden.


Tijden van crisis

Begrip, mededogen en vriendschap zijn bijzonder belangrijk wanneer het leven langs een crisis stuurt. Individuen reageren verschillend op problemen zoals het kwijt raken van een baan, de dood van een ouder, onvruchtbaarheid, miskramen, een gehandicapt kind, brand of droogte en deze verschillen moeten begrepen worden. Als paren elkaar ondersteunen, voor elkaar zorgen en staan als een team, werken zij door het leven en lossen zij samen de problemen op waardoor hun relatie wordt versterkt. Zo niet, dan kunnen paren uit elkaar gescheurd worden.


Herkennen wanneer er relatieproblemen zijn

Alle relaties worden of zijn geconfronteerd met moeilijkheden, de meeste zijn opgelost in de tijd. Maar als de problemen bestendigd lijken en niet in staat zijn om op te lossen, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken. Het is veel beter om de problemen op te lossen dan de relatie te beëindigen. Helaas blijkt uit onderzoek dat het gemiddelde echtpaar zes jaar wacht, als de relatieproblemen zijn erkend, om professioneel hulp te zoeken en een klein percentage zoekt de professionele hulp die ze nodig hebben. De helft van alle huwelijken die geen hulp zoeken eindigen in de eerste zeven jaar. Deze statistieken zijn erg droevig.

Als er tekenen in de relatie zijn van relatie problemen die in de vorige paragraaf geschetst zijn, dan is het tijd om te overwegen om hulp te zoeken. Uiteraard zullen partners zelf proberen om te gaan met relatie problemen, maar wanneer problemen zich blijven voordoen in de relatie dan is het duidelijk dat er professionele hulp nodig is.

Idealiter moeten bijde partners erover eens zijn dat er hulp nodig is om een nieuw perspectief te krijgen en om iets anders te proberen voordat de relatie niet meer te redden is. Maar als je partner terughoudend is of niet bereid is om hulp te zoeken, dan kan het zeer nuttig zijn voor jou om eerst zelf hulp te zoeken.


Je kan niet je partner veranderen maar wel jezelf

Alle veranderingen die je maakt kunnen een domino effect hebben op de verandering in je relatie.


Lees ook Spiegelen, iedereen is je spiegel, relatie spiegelenQuote van de dag

De voordelen van dankbaar zijn

De kracht van opgeven

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Relatieproblemen oplossen

De meesten van ons willen een partner vinden om hun leven mee te delen. Als we dan eindelijk verliefd worden en ons verbinden tot een relatie waarvan wij geloven dat dit ons hele leven zal duren, hebben we verwachtingen die we samen zullen ervaren om onze dromen te realiseren. Onvermijdelijk echter, elk paar zal relatieproblemen ervaren. Paren zullen altijd geconfronteerd worden en soms overweldigd door de uitdagingen waarvoor zij staan, maar meestal zijn zij in staat om er mee om te gaan zodat zij verder kunnen.

Echter soms laten deze uitdagingen bijde partners vervreemd en alleen voelen en niet in staat zijn om de problemen op te lossen, hoe hard ze ook proberen. Dezelfde oude argumenten komen met de zelfde frustrerende resultaten en beide partners kunnen het gevoel hebben dat ze vast zitten. Naarmate de tijd vordert kan één of beide partners gaan nadenken over scheiding. Helaas scheiding en echtscheidings statistieken zijn hoog, maar veel van de moeilijkheden die het voortbestaan van een relatie bedreigen kunnen met de juiste hulp worden uitgezocht. Onderstaande informatie kan een startpunt voor je zijn.


Relatieproblemen komen bij ieder koppel voor

Photo by Afif Ramdhasuma on Unsplash (21-09-2023)Wat is de oorzaak van relatieproblemen?

Er zijn een aantal patronen en situaties die ontstaan kunnen in een relatie die bijdragen tot problemen.


Verwaarlozing van de relatie

Onderzoek toont aan dat vriendschap het fundament voor een relatie is. Simpel gezegd, betekent dit dat je van elkaars gezelschap kan genieten, het delen van waarden, belangen, vrienden en familie. Je zorgt, ondersteund en op alle mogelijke manieren "ben" je er voor elkaar als een team. Deze vriendschap moet worden gekoesterd want als het verwaarloosd wordt zal het onvermijdelijk achteruit gaan. Dit betekent dat paren regelmatig samen tijd moeten doorbrengen om dingen te doen, te praten over dingen die relevant zijn voor elke partner en het maken van plannen voor de toekomst. Dit lijkt voor de hand liggend maar de werkdruk en andere persoonlijke kwesties, de eisen van het ouderschap en de algemene drukte van het leven zorgen ervoor dat we te gemakkelijk de nodige tijd om samen door te brengen om verbonden te blijven uitstellen. Als gevolg dat paren uit elkaar drijven.


Conflict

Vrienden blijven is moeilijker als er voortdurend strijd (conflict) is, waardoor je boos, teleurgesteld, gefrustreerd of gekwetst blijft. Het is echt belangrijk dat een conflict wordt behandeld op een manier die je partner niet wegdrijft of achter laat met wrok. Conflicten beginnen vaak vroeg in een relatie wanneer we weten dat er verschillen zijn die we misschien bewonderd of beheerst hebben in het begin van onze relatie die nu een uitdaging zijn geworden. Elk denkt dat het allemaal maar goed zou komen als de ander maar zou veranderen. Het schuld spel begint. Hoewel veranderingen kunnen gebeuren hebben we minder kans om te veranderen als we het gevoel hebben dat we verkeerd worden begrepen, verkeerd ingeschat of aangevallen worden om wie we zijn, hoe we ons gedragen of wat we willen of nodig hebben. Onderzoek toont aan dat wanneer een partner vraagt voor verandering, het in de ander tot kritiek leidt, de andere partner gaat waarschijnlijk in de verdediging. Wanneer een conflict na verloop van tijd is gegroeid kan kritiek veranderen in minachting en zal waarschijnlijk door de andere partner genegeerd worden of werpt een muur op. Dit gedrag kan dodelijk zijn voor de relatie. Daarom is het heel belangrijk om manieren te vinden die de problemen beheersen die tot conflict leiden.

De ellende die argumenten begeleidt leidt tot gedrag dat vaak het slechtste in ons naar boven brengt en dat is zeker niet in ons voordeel als we te maken hebben met onze partner voor het leven. Wanneer we te gespannen zijn kunnen we niet helder meer denken. We kunnen dingen zeggen of doen waarvan we later behoorlijk spijt van hebben, dit veroorzaakt meer schade aan de relatie. Het is echt belangrijk om te kalmeren voordat een moeilijke situatie aangepakt wordt.


Slecht beheer van de verschillen tussen partners

Verschillen tussen partners zullen er altijd zijn omdat we allemaal personen zijn met verschillende waarden, proriteiten en manieren hoe we omgaan met problemen. Voorbeelden hiervan zijn onze houding ten opzichte van geld, waar we graag onze vakantie doorbrengen, hoeveel tijd we doorbrengen met vrienden en familie, hoeveel tijd we samen of alleen doorbrengen, hoe we onze liefde tonen, hoe we kinderen disiplineren, waar brengen we onze kinderen naar school, hoe we de auto besturen, hoe we het huis schoonhouden, hoeveel inspanning gaat naar het kopen van cadeautjes en de lijst gaat maar door en door! Natuurlijk hebben we de manier om te zien dat onze manier de juiste is en dat betekent dat onze partner verkeerd is en veranderen moet. Het is echter verstandiger om een manier te vinden om deze verschillen te beheren in plaats van te proberen ze uit te roeien.


Terugtrekken van zorg voor elkaar

We hebben de neiging om koppig te worden in onze vastberadenheid om onze weg te gaan. We proberen vaak onze partner te laten weten door hen te vertellen dat ze verkeerd zijn en als dit meestal niet werkt we hen dan straffen door iets te verwijderen uit de relatie van waar we weten dat de ander dat waardeerd, bijvoorbeeld een man kan stoppen met het bespreken van problemen met zijn partner en een vrouw kan stoppen met de interesse in seks. Zowel praten als seks zijn twee belangrijke ingrediënten om dichtbij elkaar te zijn, het is niet verwonderlijk dat beide partners uiteindelijk het gevoel kunnen hebben van eenzaam, onbegrepen en wanhopig.


Verlies van mededogen

Ieder van ons heeft graag het gevoel dat ons denken, gevoel en gedrag wordt begrepen door de ander en niet wordt veroordeeld als zijnde verkeerd. Begrijpen betekent niet akkoord. Helaas als partners niet proberen elkaar te begrijpen kan goede wil verdwijnen. Empathie en compassie voor de manier waarop de ander voelt is verloren. Handelingen van zorg en liefde verdwijnen. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat een partner een scheiding kan overwegen of waardering elders te vinden zoals meer tijd te besteden op het werk, in comites, met de kinderen, op het internet, of met iemand anders. Het is ook niet verwonderlijk dat gedragingen die het gevolg zijn van een relatie onder stress - met inbegrip van angst, depressie, alcohol en drugsgebruik, eetstoornissen en gokken - kan bijdragen aan de moeilijkheden.


Tijden van crisis

Begrip, mededogen en vriendschap zijn bijzonder belangrijk wanneer het leven langs een crisis stuurt. Individuen reageren verschillend op problemen zoals het kwijt raken van een baan, de dood van een ouder, onvruchtbaarheid, miskramen, een gehandicapt kind, brand of droogte en deze verschillen moeten begrepen worden. Als paren elkaar ondersteunen, voor elkaar zorgen en staan als een team, werken zij door het leven en lossen zij samen de problemen op waardoor hun relatie wordt versterkt. Zo niet, dan kunnen paren uit elkaar gescheurd worden.


Herkennen wanneer er relatieproblemen zijn

Alle relaties worden of zijn geconfronteerd met moeilijkheden, de meeste zijn opgelost in de tijd. Maar als de problemen bestendigd lijken en niet in staat zijn om op te lossen, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken. Het is veel beter om de problemen op te lossen dan de relatie te beëindigen. Helaas blijkt uit onderzoek dat het gemiddelde echtpaar zes jaar wacht, als de relatieproblemen zijn erkend, om professioneel hulp te zoeken en een klein percentage zoekt de professionele hulp die ze nodig hebben. De helft van alle huwelijken die geen hulp zoeken eindigen in de eerste zeven jaar. Deze statistieken zijn erg droevig.

Als er tekenen in de relatie zijn van relatie problemen die in de vorige paragraaf geschetst zijn, dan is het tijd om te overwegen om hulp te zoeken. Uiteraard zullen partners zelf proberen om te gaan met relatie problemen, maar wanneer problemen zich blijven voordoen in de relatie dan is het duidelijk dat er professionele hulp nodig is.

Idealiter moeten bijde partners erover eens zijn dat er hulp nodig is om een nieuw perspectief te krijgen en om iets anders te proberen voordat de relatie niet meer te redden is. Maar als je partner terughoudend is of niet bereid is om hulp te zoeken, dan kan het zeer nuttig zijn voor jou om eerst zelf hulp te zoeken.


Je kan niet je partner veranderen maar wel jezelf

Alle veranderingen die je maakt kunnen een domino effect hebben op de verandering in je relatie.


Lees ook Spiegelen, iedereen is je spiegel, relatie spiegelenQuote van de dag

Innerlijk Kindwerk

Bewustwording - Bewustzijn - Zelfbewustzijn

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op: