Helderziende Paragnosten voor Spiritualiteit en Bewustwording

Meditatie Oefeningen

Meditatie oefeningen door Helderziende Paragnosten

Je vindt hier enkele meditatie oefeningen die je zelf thuis kunt beoefenen. Weet je niet wat mediteren is, lees dit dan eerst..

Helderziende Paragnosten geeft bij sommige meditatie oefeningen aan of er enige voorkennis nodig is om die meditatie te kunnen beoefenen. Heb je die voorkennis niet ga die dan eerst bestuderen om een goed resultaat te bekomen, het gaat tenslotte om het resultaat.


Meditatie oefeningen

Photo by Conscious Design on Unsplash (19-09-2023)


Lees de meditatie oefening die je wilt beoefenen eerst rustig door zodat je weet wat je moet doen. Het geeft helemaal niets als je tijdens de meditatie niet meer weet wat je moet doen, lees dan gewoon weer de meditatie rustig door en begin opnieuw of ga gewoon verder met waar je was. Oefening baart kunst, en dat geld ook met het beoefenen van een meditatie, door regelmatig de meditatie te beoefenen zal je zien dat je resutaten bereikt.


Adem meditatie voor innerlijke rust

Meditatie oefening voor Aura en chakra's schoonmaken

Ontspannings meditatie voor creatieve visualisatie


Adem meditatie voor innerlijke rust

Over het algemeen is het doel van de ademhaling meditatie om de geest te kalmeren en innerlijke rust te ontwikkelen.

De eerste fase van de meditatie is om afleiding te stoppen en onze geest helderder en meer aanwezig te maken. Dit kan worden bereikt door het beoefenen van een eenvoudige ademhaling meditatie. We kiezen een rustige plek om te mediteren en we gaan in een comfortabele positie zitten. We kunnen in de traditionele cross-legged houding gaan zitten of in een andere positie die comfortabel is, zoals rechtop in een stoel. Het belangrijkste is om rechtop te zitten om te voorkomen dat onze geest traag of slaperig wordt.

We zitten met onze ogen gedeeltelijk gesloten en onze aandacht gericht op onze ademhaling. We ademen natuurlijk, bij voorkeur via de neusgaten, zonder te proberen om onze adem te controleren, we proberen bewust te worden van de sensatie van de adem als we inademen en als we uitademen via de neusgaten. Dit gevoel is ons doel van de meditatie. We moeten proberen om hierop te concentreren met uitsluiting van al het andere.

In eerste instantie zal onze geest erg druk zijn, en we kunnen zelfs het gevoel hebben dat door de meditatie de geest drukker wordt, maar in werkelijkheid zijn we gewoon steeds meer bewust van hoe druk onze geest eigenlijk is. En zal de verleiding groot zijn om de verschillende gedachten te volgen als ze zich voordoen, maar we moeten deze gedachten weerstaan ​​en eenpuntig gefocust blijven op de sensatie van de adem. Als we ontdekken dat onze geest afgeleid wordt door onze gedachten, moeten we onmiddellijk terug naar de adem. We moeten dit herhalen zo vaak als nodig is, totdat de geest tot rust komt op de ademhaling.

Als we geduldig op deze manier oefenen zal geleidelijk aan onze afleidende gedachten verdwijnen en we zullen een gevoel van innerlijke rust en ontspanning ervaren. Onze geest voelt zich helder en ruim en wij zullen ons verfrist voelen.

Als de zee ruw is, wordt de bodem omgewoeld en het water wordt troebel, maar als de wind gaat liggen bezinkt de modder geleidelijk en het water wordt helder. Op een vergelijkbare manier, wanneer de onophoudelijke stroom van onze afleidende gedachten wordt gekalmeerd door zich te concentreren op de ademhaling zal onze geest ongewoon helder en duidelijk worden.

We moeten voor een tijdje in deze staat blijven van mentale rust. Hoewel de ademhaling meditatie slechts een voorstadium van meditatie is, kan het vrij krachtig zijn. We zien dat het mogelijk is om innerlijke rust en tevredenheid te ervaren, alleen maar door het beheersen van de geest, zonder afhankelijk te zijn van externe omstandigheden.

Wanneer de turbulentie van afleidende gedachten afneemt en onze geest stil wordt, onstaat er vanzelf een diep geluk en tevredenheid van binnenuit. Dit gevoel van tevredenheid en welzijn helpt ons om te gaan met de drukte en de moeilijkheden van het dagelijks leven.

Dus veel van de stress en spanning die we normaal gesproken ervaren komt van onze geest, en veel van de problemen die we ervaren, inclusief een slechte gezondheid, worden veroorzaakt of verergerd door deze stress.

Gewoon door de adem meditatie te doen voor tien of vijftien minuten per dag, zullen we in staat zijn om deze stress te verminderen. We zullen een rustige en ruim gevoel ervaren in de geest, en veel van onze gebruikelijke problemen zullen wegvallen. Moeilijke situaties zullen makkelijker aan te pakken zijn, we zullen warm aanvoelen en goed gezind zijn naar andere mensen en onze relaties met anderen zullen geleidelijk verbeteren.

Boven

Meditatie oefening voor Aura en chakra's schoonmaken

Hier heb je enige voorkennis nodig over Chakra's Visualiseren

Ga rustig en ontspannen op een stoel zitten met je rug recht op en met beide voeten op de grond. Leg je handen met je handpalm naar boven op je bovenbenen en sluit je ogen, haal een paar keer diep adem door je neus en adem uit door je mond. Let er op dat je via je onderbuik (diep) inademt en niet via je borstkast (oppervlakkig)! Adem daarna rustig door je neus naar binnen en naar buiten en blijf er op letten dat je ontspannen via je onderbuik ademt. Na enige tijd zal je merken dat dit allemaal van zelf gaat en je er niet meer over na hoeft te denken.

Zorg ervoor dat beide voeten op de grond staan. Visualiseer nu dat er twee wortels uit je voetchakra's groeien de aarde in. Heb je dit gedaan visualiseer dan dat er een wortel uit je stuitchakra groeit naar het midden van de aarde. Visualiseer dat er rode aarde energie omhoog kruipt via de wortels van je voetchakra's naar je voeten en langzaam omhoog gaat naar je onderbenen en dan door naar je knieën (probeer dit ook te voelen en neem hier rustig de tijd voor). Dan gaat de energie stroom verder omhoog via je bovenbenen naar je stuitchakra (eerste chakra). Visualiseer dat deze chakra zich opent en gevuld wordt met rode energie (helder rode kleur), visualiseer dat deze chakra gereinigd en opgeladen wordt, en dat de negatieve energie afgevoerd wordt via je stuitchakra wortel naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat de stuitchakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de aarde energie die nu de oranje kleur heeft verder omhoog gaat naar je tweede chakra (Sacraal chakra), deze opent zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam en de oranje energie (heldere oranje kleur) stroomt nu in de tweede chakra, deze wordt gereinigd en opgeladen. De negatieve energie wordt langs je rug via je stuitchakra wortel afgevoerd naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je tweede chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de aarde energie die nu de gele kleur heeft verder omhoog gaat naar je derde chakra (Solar plexus chakra), deze opent zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam en de gele energie (heldere gele kleur) stroomt nu in de derde chakra, deze wordt gereinigd en opgeladen. De negatieve energie wordt langs je rug via je stuitchakra wortel afgevoerd naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je derde chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de aarde energie die nu de groene kleur heeft verder omhoog gaat naar je vierde chakra (Hartchakra), deze opent zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam en de groene energie (heldere groene kleur) stroomt nu in de vierde chakra, deze wordt gereinigd en opgeladen. De negatieve energie wordt langs je rug via je stuitchakra wortel afgevoerd naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je vierde chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat je zevende chakra (kruinchakra) zich opent en gevuld wordt met kosmische energie (helder paars-violette kleur), visualiseer dat deze chakra gereinigd en opgeladen wordt, en dat de negatieve energie afgevoerd wordt langs je rug via je stuitchakra wortel naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je zevende chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de kosmische energie die nu de kleur indigo heeft verder omlaag gaat naar je zesde chakra (Derde oog), deze opent zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam en de indigo energie (heldere indigo blauwe kleur) stroomt nu in de zesde chakra, deze wordt gereinigd en opgeladen. De negatieve energie wordt langs je rug via je stuitchakra wortel afgevoerd naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je zesde chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de kosmische energie die nu de kleur licht blauw heeft verder omlaag gaat naar je vijfde chakra (Keel chakra), deze opent zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam en de licht blauwe energie (heldere licht blauwe kleur) stroomt nu in de vijfde chakra, deze wordt gereinigd en opgeladen. De negatieve energie wordt langs je rug via je stuitchakra wortel afgevoerd naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je vijfde chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de kosmische energie die nu de kleur groen heeft verder omlaag gaat naar je vierde chakra (Hart chakra), deze chakra staat al open en de groene energie (heldere groene kleur) stroomt nu in de vierde chakra en mengt zich met de aardse energie. Visualiseer dat zowel de aardse als de kosmische energieën nu in alle chakra's stromen en zich mengen, de energieën komen daar waar het nodig is. Neem hier rustig de tijd voor.

Visualiseer nu dat je hand chakra's zich openen en dat zowel de aardse als de kosmische energieën via je hand chakra's in je aura stoomt, laat deze energie van kleuren dansen in je aura, zie hoe je aura opgeladen wordt door toename van de kleurintensiteit.

Gebruik je voorstellingsvermogen, je fantasie of je verbeelding om het geheel te zien, zie de kleuren spectakel van je chakra's en je aura! Geniet hiervan en neem er rustig de tijd voor.

Richt je aandacht op je voeten en zie dat je stevig met beide benen op de grond staat, haal een paar keer diep adem via je neus en tel langzaam van drie naar één en je opent je ogen. Je bent nu weer terug in de realiteit en je staat met beide benen op de grond.

Als je deze oefening regelmatig beoefent en er feeling mee krijgt dan hoeft deze meditatie niet langer te duren dan zo'n 10 minuten, je laad je zelf weer lekker op en bent beschermd tegen negatieve invloeden.

BovenDe kracht van het onderbewustzijn

Mediteren voor innerlijke rust

Ontspannings meditatie

Quote van de dag

Hoe wordt onze schaduwkant gevormd

Het Derde Oog

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Meditatie Oefeningen

Meditatie oefeningen door Helderziende Paragnosten

Je vindt hier enkele meditatie oefeningen die je zelf thuis kunt beoefenen. Weet je niet wat mediteren is, lees dit dan eerst..

Helderziende Paragnosten geeft bij sommige meditatie oefeningen aan of er enige voorkennis nodig is om die meditatie te kunnen beoefenen. Heb je die voorkennis niet ga die dan eerst bestuderen om een goed resultaat te bekomen, het gaat tenslotte om het resultaat.


Meditatie oefeningen

Photo by Conscious Design on Unsplash (19-09-2023)


Lees de meditatie oefening die je wilt beoefenen eerst rustig door zodat je weet wat je moet doen. Het geeft helemaal niets als je tijdens de meditatie niet meer weet wat je moet doen, lees dan gewoon weer de meditatie rustig door en begin opnieuw of ga gewoon verder met waar je was. Oefening baart kunst, en dat geld ook met het beoefenen van een meditatie, door regelmatig de meditatie te beoefenen zal je zien dat je resutaten bereikt.


Adem meditatie voor innerlijke rust

Meditatie oefening voor Aura en chakra's schoonmaken

Ontspannings meditatie voor creatieve visualisatie


Adem meditatie voor innerlijke rust

Over het algemeen is het doel van de ademhaling meditatie om de geest te kalmeren en innerlijke rust te ontwikkelen.

De eerste fase van de meditatie is om afleiding te stoppen en onze geest helderder en meer aanwezig te maken. Dit kan worden bereikt door het beoefenen van een eenvoudige ademhaling meditatie. We kiezen een rustige plek om te mediteren en we gaan in een comfortabele positie zitten. We kunnen in de traditionele cross-legged houding gaan zitten of in een andere positie die comfortabel is, zoals rechtop in een stoel. Het belangrijkste is om rechtop te zitten om te voorkomen dat onze geest traag of slaperig wordt.

We zitten met onze ogen gedeeltelijk gesloten en onze aandacht gericht op onze ademhaling. We ademen natuurlijk, bij voorkeur via de neusgaten, zonder te proberen om onze adem te controleren, we proberen bewust te worden van de sensatie van de adem als we inademen en als we uitademen via de neusgaten. Dit gevoel is ons doel van de meditatie. We moeten proberen om hierop te concentreren met uitsluiting van al het andere.

In eerste instantie zal onze geest erg druk zijn, en we kunnen zelfs het gevoel hebben dat door de meditatie de geest drukker wordt, maar in werkelijkheid zijn we gewoon steeds meer bewust van hoe druk onze geest eigenlijk is. En zal de verleiding groot zijn om de verschillende gedachten te volgen als ze zich voordoen, maar we moeten deze gedachten weerstaan ​​en eenpuntig gefocust blijven op de sensatie van de adem. Als we ontdekken dat onze geest afgeleid wordt door onze gedachten, moeten we onmiddellijk terug naar de adem. We moeten dit herhalen zo vaak als nodig is, totdat de geest tot rust komt op de ademhaling.

Als we geduldig op deze manier oefenen zal geleidelijk aan onze afleidende gedachten verdwijnen en we zullen een gevoel van innerlijke rust en ontspanning ervaren. Onze geest voelt zich helder en ruim en wij zullen ons verfrist voelen.

Als de zee ruw is, wordt de bodem omgewoeld en het water wordt troebel, maar als de wind gaat liggen bezinkt de modder geleidelijk en het water wordt helder. Op een vergelijkbare manier, wanneer de onophoudelijke stroom van onze afleidende gedachten wordt gekalmeerd door zich te concentreren op de ademhaling zal onze geest ongewoon helder en duidelijk worden.

We moeten voor een tijdje in deze staat blijven van mentale rust. Hoewel de ademhaling meditatie slechts een voorstadium van meditatie is, kan het vrij krachtig zijn. We zien dat het mogelijk is om innerlijke rust en tevredenheid te ervaren, alleen maar door het beheersen van de geest, zonder afhankelijk te zijn van externe omstandigheden.

Wanneer de turbulentie van afleidende gedachten afneemt en onze geest stil wordt, onstaat er vanzelf een diep geluk en tevredenheid van binnenuit. Dit gevoel van tevredenheid en welzijn helpt ons om te gaan met de drukte en de moeilijkheden van het dagelijks leven.

Dus veel van de stress en spanning die we normaal gesproken ervaren komt van onze geest, en veel van de problemen die we ervaren, inclusief een slechte gezondheid, worden veroorzaakt of verergerd door deze stress.

Gewoon door de adem meditatie te doen voor tien of vijftien minuten per dag, zullen we in staat zijn om deze stress te verminderen. We zullen een rustige en ruim gevoel ervaren in de geest, en veel van onze gebruikelijke problemen zullen wegvallen. Moeilijke situaties zullen makkelijker aan te pakken zijn, we zullen warm aanvoelen en goed gezind zijn naar andere mensen en onze relaties met anderen zullen geleidelijk verbeteren.

Boven

Meditatie oefening voor Aura en chakra's schoonmaken

Hier heb je enige voorkennis nodig over Chakra's Visualiseren

Ga rustig en ontspannen op een stoel zitten met je rug recht op en met beide voeten op de grond. Leg je handen met je handpalm naar boven op je bovenbenen en sluit je ogen, haal een paar keer diep adem door je neus en adem uit door je mond. Let er op dat je via je onderbuik (diep) inademt en niet via je borstkast (oppervlakkig)! Adem daarna rustig door je neus naar binnen en naar buiten en blijf er op letten dat je ontspannen via je onderbuik ademt. Na enige tijd zal je merken dat dit allemaal van zelf gaat en je er niet meer over na hoeft te denken.

Zorg ervoor dat beide voeten op de grond staan. Visualiseer nu dat er twee wortels uit je voetchakra's groeien de aarde in. Heb je dit gedaan visualiseer dan dat er een wortel uit je stuitchakra groeit naar het midden van de aarde. Visualiseer dat er rode aarde energie omhoog kruipt via de wortels van je voetchakra's naar je voeten en langzaam omhoog gaat naar je onderbenen en dan door naar je knieën (probeer dit ook te voelen en neem hier rustig de tijd voor). Dan gaat de energie stroom verder omhoog via je bovenbenen naar je stuitchakra (eerste chakra). Visualiseer dat deze chakra zich opent en gevuld wordt met rode energie (helder rode kleur), visualiseer dat deze chakra gereinigd en opgeladen wordt, en dat de negatieve energie afgevoerd wordt via je stuitchakra wortel naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat de stuitchakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de aarde energie die nu de oranje kleur heeft verder omhoog gaat naar je tweede chakra (Sacraal chakra), deze opent zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam en de oranje energie (heldere oranje kleur) stroomt nu in de tweede chakra, deze wordt gereinigd en opgeladen. De negatieve energie wordt langs je rug via je stuitchakra wortel afgevoerd naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je tweede chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de aarde energie die nu de gele kleur heeft verder omhoog gaat naar je derde chakra (Solar plexus chakra), deze opent zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam en de gele energie (heldere gele kleur) stroomt nu in de derde chakra, deze wordt gereinigd en opgeladen. De negatieve energie wordt langs je rug via je stuitchakra wortel afgevoerd naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je derde chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de aarde energie die nu de groene kleur heeft verder omhoog gaat naar je vierde chakra (Hartchakra), deze opent zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam en de groene energie (heldere groene kleur) stroomt nu in de vierde chakra, deze wordt gereinigd en opgeladen. De negatieve energie wordt langs je rug via je stuitchakra wortel afgevoerd naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je vierde chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat je zevende chakra (kruinchakra) zich opent en gevuld wordt met kosmische energie (helder paars-violette kleur), visualiseer dat deze chakra gereinigd en opgeladen wordt, en dat de negatieve energie afgevoerd wordt langs je rug via je stuitchakra wortel naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je zevende chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de kosmische energie die nu de kleur indigo heeft verder omlaag gaat naar je zesde chakra (Derde oog), deze opent zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam en de indigo energie (heldere indigo blauwe kleur) stroomt nu in de zesde chakra, deze wordt gereinigd en opgeladen. De negatieve energie wordt langs je rug via je stuitchakra wortel afgevoerd naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je zesde chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de kosmische energie die nu de kleur licht blauw heeft verder omlaag gaat naar je vijfde chakra (Keel chakra), deze opent zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam en de licht blauwe energie (heldere licht blauwe kleur) stroomt nu in de vijfde chakra, deze wordt gereinigd en opgeladen. De negatieve energie wordt langs je rug via je stuitchakra wortel afgevoerd naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je vijfde chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de kosmische energie die nu de kleur groen heeft verder omlaag gaat naar je vierde chakra (Hart chakra), deze chakra staat al open en de groene energie (heldere groene kleur) stroomt nu in de vierde chakra en mengt zich met de aardse energie. Visualiseer dat zowel de aardse als de kosmische energieën nu in alle chakra's stromen en zich mengen, de energieën komen daar waar het nodig is. Neem hier rustig de tijd voor.

Visualiseer nu dat je hand chakra's zich openen en dat zowel de aardse als de kosmische energieën via je hand chakra's in je aura stoomt, laat deze energie van kleuren dansen in je aura, zie hoe je aura opgeladen wordt door toename van de kleurintensiteit.

Gebruik je voorstellingsvermogen, je fantasie of je verbeelding om het geheel te zien, zie de kleuren spectakel van je chakra's en je aura! Geniet hiervan en neem er rustig de tijd voor.

Richt je aandacht op je voeten en zie dat je stevig met beide benen op de grond staat, haal een paar keer diep adem via je neus en tel langzaam van drie naar één en je opent je ogen. Je bent nu weer terug in de realiteit en je staat met beide benen op de grond.

Als je deze oefening regelmatig beoefent en er feeling mee krijgt dan hoeft deze meditatie niet langer te duren dan zo'n 10 minuten, je laad je zelf weer lekker op en bent beschermd tegen negatieve invloeden.

BovenDe kracht van het onderbewustzijn

Mediteren voor innerlijke rust

Ontspannings meditatie

Quote van de dag

Uw advertentie hier

De Universele Geest

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Meditatie Oefeningen

Meditatie oefeningen door Helderziende Paragnosten

Je vindt hier enkele meditatie oefeningen die je zelf thuis kunt beoefenen. Weet je niet wat mediteren is, lees dit dan eerst..

Helderziende Paragnosten geeft bij sommige meditatie oefeningen aan of er enige voorkennis nodig is om die meditatie te kunnen beoefenen. Heb je die voorkennis niet ga die dan eerst bestuderen om een goed resultaat te bekomen, het gaat tenslotte om het resultaat.


Meditatie oefeningen

Photo by Conscious Design on Unsplash (19-09-2023)


Lees de meditatie oefening die je wilt beoefenen eerst rustig door zodat je weet wat je moet doen. Het geeft helemaal niets als je tijdens de meditatie niet meer weet wat je moet doen, lees dan gewoon weer de meditatie rustig door en begin opnieuw of ga gewoon verder met waar je was. Oefening baart kunst, en dat geld ook met het beoefenen van een meditatie, door regelmatig de meditatie te beoefenen zal je zien dat je resutaten bereikt.


Adem meditatie voor innerlijke rust

Meditatie oefening voor Aura en chakra's schoonmaken

Ontspannings meditatie voor creatieve visualisatie


Adem meditatie voor innerlijke rust

Over het algemeen is het doel van de ademhaling meditatie om de geest te kalmeren en innerlijke rust te ontwikkelen.

De eerste fase van de meditatie is om afleiding te stoppen en onze geest helderder en meer aanwezig te maken. Dit kan worden bereikt door het beoefenen van een eenvoudige ademhaling meditatie. We kiezen een rustige plek om te mediteren en we gaan in een comfortabele positie zitten. We kunnen in de traditionele cross-legged houding gaan zitten of in een andere positie die comfortabel is, zoals rechtop in een stoel. Het belangrijkste is om rechtop te zitten om te voorkomen dat onze geest traag of slaperig wordt.

We zitten met onze ogen gedeeltelijk gesloten en onze aandacht gericht op onze ademhaling. We ademen natuurlijk, bij voorkeur via de neusgaten, zonder te proberen om onze adem te controleren, we proberen bewust te worden van de sensatie van de adem als we inademen en als we uitademen via de neusgaten. Dit gevoel is ons doel van de meditatie. We moeten proberen om hierop te concentreren met uitsluiting van al het andere.

In eerste instantie zal onze geest erg druk zijn, en we kunnen zelfs het gevoel hebben dat door de meditatie de geest drukker wordt, maar in werkelijkheid zijn we gewoon steeds meer bewust van hoe druk onze geest eigenlijk is. En zal de verleiding groot zijn om de verschillende gedachten te volgen als ze zich voordoen, maar we moeten deze gedachten weerstaan ​​en eenpuntig gefocust blijven op de sensatie van de adem. Als we ontdekken dat onze geest afgeleid wordt door onze gedachten, moeten we onmiddellijk terug naar de adem. We moeten dit herhalen zo vaak als nodig is, totdat de geest tot rust komt op de ademhaling.

Als we geduldig op deze manier oefenen zal geleidelijk aan onze afleidende gedachten verdwijnen en we zullen een gevoel van innerlijke rust en ontspanning ervaren. Onze geest voelt zich helder en ruim en wij zullen ons verfrist voelen.

Als de zee ruw is, wordt de bodem omgewoeld en het water wordt troebel, maar als de wind gaat liggen bezinkt de modder geleidelijk en het water wordt helder. Op een vergelijkbare manier, wanneer de onophoudelijke stroom van onze afleidende gedachten wordt gekalmeerd door zich te concentreren op de ademhaling zal onze geest ongewoon helder en duidelijk worden.

We moeten voor een tijdje in deze staat blijven van mentale rust. Hoewel de ademhaling meditatie slechts een voorstadium van meditatie is, kan het vrij krachtig zijn. We zien dat het mogelijk is om innerlijke rust en tevredenheid te ervaren, alleen maar door het beheersen van de geest, zonder afhankelijk te zijn van externe omstandigheden.

Wanneer de turbulentie van afleidende gedachten afneemt en onze geest stil wordt, onstaat er vanzelf een diep geluk en tevredenheid van binnenuit. Dit gevoel van tevredenheid en welzijn helpt ons om te gaan met de drukte en de moeilijkheden van het dagelijks leven.

Dus veel van de stress en spanning die we normaal gesproken ervaren komt van onze geest, en veel van de problemen die we ervaren, inclusief een slechte gezondheid, worden veroorzaakt of verergerd door deze stress.

Gewoon door de adem meditatie te doen voor tien of vijftien minuten per dag, zullen we in staat zijn om deze stress te verminderen. We zullen een rustige en ruim gevoel ervaren in de geest, en veel van onze gebruikelijke problemen zullen wegvallen. Moeilijke situaties zullen makkelijker aan te pakken zijn, we zullen warm aanvoelen en goed gezind zijn naar andere mensen en onze relaties met anderen zullen geleidelijk verbeteren.

Boven

Meditatie oefening voor Aura en chakra's schoonmaken

Hier heb je enige voorkennis nodig over Chakra's Visualiseren

Ga rustig en ontspannen op een stoel zitten met je rug recht op en met beide voeten op de grond. Leg je handen met je handpalm naar boven op je bovenbenen en sluit je ogen, haal een paar keer diep adem door je neus en adem uit door je mond. Let er op dat je via je onderbuik (diep) inademt en niet via je borstkast (oppervlakkig)! Adem daarna rustig door je neus naar binnen en naar buiten en blijf er op letten dat je ontspannen via je onderbuik ademt. Na enige tijd zal je merken dat dit allemaal van zelf gaat en je er niet meer over na hoeft te denken.

Zorg ervoor dat beide voeten op de grond staan. Visualiseer nu dat er twee wortels uit je voetchakra's groeien de aarde in. Heb je dit gedaan visualiseer dan dat er een wortel uit je stuitchakra groeit naar het midden van de aarde. Visualiseer dat er rode aarde energie omhoog kruipt via de wortels van je voetchakra's naar je voeten en langzaam omhoog gaat naar je onderbenen en dan door naar je knieën (probeer dit ook te voelen en neem hier rustig de tijd voor). Dan gaat de energie stroom verder omhoog via je bovenbenen naar je stuitchakra (eerste chakra). Visualiseer dat deze chakra zich opent en gevuld wordt met rode energie (helder rode kleur), visualiseer dat deze chakra gereinigd en opgeladen wordt, en dat de negatieve energie afgevoerd wordt via je stuitchakra wortel naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat de stuitchakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de aarde energie die nu de oranje kleur heeft verder omhoog gaat naar je tweede chakra (Sacraal chakra), deze opent zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam en de oranje energie (heldere oranje kleur) stroomt nu in de tweede chakra, deze wordt gereinigd en opgeladen. De negatieve energie wordt langs je rug via je stuitchakra wortel afgevoerd naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je tweede chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de aarde energie die nu de gele kleur heeft verder omhoog gaat naar je derde chakra (Solar plexus chakra), deze opent zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam en de gele energie (heldere gele kleur) stroomt nu in de derde chakra, deze wordt gereinigd en opgeladen. De negatieve energie wordt langs je rug via je stuitchakra wortel afgevoerd naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je derde chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de aarde energie die nu de groene kleur heeft verder omhoog gaat naar je vierde chakra (Hartchakra), deze opent zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam en de groene energie (heldere groene kleur) stroomt nu in de vierde chakra, deze wordt gereinigd en opgeladen. De negatieve energie wordt langs je rug via je stuitchakra wortel afgevoerd naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je vierde chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat je zevende chakra (kruinchakra) zich opent en gevuld wordt met kosmische energie (helder paars-violette kleur), visualiseer dat deze chakra gereinigd en opgeladen wordt, en dat de negatieve energie afgevoerd wordt langs je rug via je stuitchakra wortel naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je zevende chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de kosmische energie die nu de kleur indigo heeft verder omlaag gaat naar je zesde chakra (Derde oog), deze opent zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam en de indigo energie (heldere indigo blauwe kleur) stroomt nu in de zesde chakra, deze wordt gereinigd en opgeladen. De negatieve energie wordt langs je rug via je stuitchakra wortel afgevoerd naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je zesde chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de kosmische energie die nu de kleur licht blauw heeft verder omlaag gaat naar je vijfde chakra (Keel chakra), deze opent zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam en de licht blauwe energie (heldere licht blauwe kleur) stroomt nu in de vijfde chakra, deze wordt gereinigd en opgeladen. De negatieve energie wordt langs je rug via je stuitchakra wortel afgevoerd naar het midden van de aarde om daar gereinigd te worden. Neem hier rustig de tijd voor.

Heb je het gevoel dat je vijfde chakra schoon en opgeladen is, visualiseer dan dat de kosmische energie die nu de kleur groen heeft verder omlaag gaat naar je vierde chakra (Hart chakra), deze chakra staat al open en de groene energie (heldere groene kleur) stroomt nu in de vierde chakra en mengt zich met de aardse energie. Visualiseer dat zowel de aardse als de kosmische energieën nu in alle chakra's stromen en zich mengen, de energieën komen daar waar het nodig is. Neem hier rustig de tijd voor.

Visualiseer nu dat je hand chakra's zich openen en dat zowel de aardse als de kosmische energieën via je hand chakra's in je aura stoomt, laat deze energie van kleuren dansen in je aura, zie hoe je aura opgeladen wordt door toename van de kleurintensiteit.

Gebruik je voorstellingsvermogen, je fantasie of je verbeelding om het geheel te zien, zie de kleuren spectakel van je chakra's en je aura! Geniet hiervan en neem er rustig de tijd voor.

Richt je aandacht op je voeten en zie dat je stevig met beide benen op de grond staat, haal een paar keer diep adem via je neus en tel langzaam van drie naar één en je opent je ogen. Je bent nu weer terug in de realiteit en je staat met beide benen op de grond.

Als je deze oefening regelmatig beoefent en er feeling mee krijgt dan hoeft deze meditatie niet langer te duren dan zo'n 10 minuten, je laad je zelf weer lekker op en bent beschermd tegen negatieve invloeden.

BovenDe kracht van het onderbewustzijn

Mediteren voor innerlijke rust

Ontspannings meditatie

Quote van de dag

Wat is Karma

Boven je emoties uitstijgen

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op: