Helderziende Paragnosten voor Spiritualiteit en Bewustwording

Gewoontes veranderen

Volgens Helderziende Paragnosten is het veranderen van gewoonten essentieel voor het veranderen van je leven. Alles wat je herhaaldelijk doet, zegt en denkt is een direct gevolg van je gewoonte. We zijn allemaal gewoontedieren. Gewoonten zijn de acties en reacties die op de automatische piloot staan, wat je doet zonder er bewust over na te denken. Het succes dat je geniet in je leven, of het gebrek daaraan, is direct gerelateerd aan de aard van je gewoonten en ze zijn het product van je overtuigingen. Om permanente positieve verandering in je leven te brengen moet je je negatieve overtuigingen en de bijbehorende gewoonten veranderen.


Je leven is een gewoonte

Wanneer je je dagelijkse routine onderzoekt zal je merken dat het meeste van wat je doet, zegt en denkt op een dagelijkse basis hetzelfde is. Vanaf het moment dat je wakker wordt in de ochtend is je fysieke en mentale routine al op zijn plaats en jij volgt het nauwgezet met weinig of geen bewuste overweging. Dit geldt voor alle gebieden van je leven. De algemene toestand van je relaties weerspiegelt je sociale gewoonten, die van je gezondheid en lichaam weerspiegelt je eet-en bewegingsgewoonten, die van je bankrekening weerspiegelt je bedrijf en geld gewoonten en ga zo maar door. Gewoonten zijn je van dienst of ze doen dat niet. Of ze nemen je mee in de richting van je beoogde resultaat of ze brengen je er van af. Het kennen van je overtuigingen is de sleutel tot het veranderen van je gewoonten.


Je gewoonten zijn het product van je overtuigingen

Iedere gedachte is stuk voor stuk gekleurd door je overtuigingen. Je waarneemt en ervaart het leven in overeenstemming met je overtuigingen. Je daden en woorden weerspiegelen je overtuigingen. Wanneer je een bepaald iets over jezelf gelooft, wat dan ook of wie dan ook, je handelt, spreekt en denkt overeenkomstig. Uiteindelijk, je bent wat je denkt dat je bent. Weet dat je gewoontes de kinderen zijn van je overtuigingen. Je kunt niet verwachten dat een negatieve gewoonte permanent te veranderen is in een positieve gewoonte als de onderliggende overtuiging negatief blijft. Om succesvol en permanent je slechte gewoontes om te zetten in positieve gewoontes moet je ook je overtuigingen veranderen. Het veranderen van overtuigingen en het veranderen van gewoontes gaan hand in hand.


Slechte gewoonte veranderen in goede gewoontes

Photo by Manan Chhabra on Unsplash (16-09-2023)De kip of het ei

Zodra je gewoonten stevig op zijn plaats zitten, dienen zij ervoor om je overtuigingen te bevestigen zodanig dat het moeilijk kan worden om de ouder te onderscheiden van het kind. Dit is waarom de meeste mensen vinden dat het veranderen van gewoonten zo een uitdaging is, omdat ze proberen nieuwe gewoontes aan te nemen zonder rekening te houden met onderliggende negatieve overtuigingen en daarom, vaker wel dan niet, zij terug vallen in hun oude gewoonten. Daarbij verliezen ze weken en zelfs maanden van inspanning en meestal worden zij ontmoedigd en stoppen met hun poging om hun negatieve gewoonten te veranderen, zich niet realiserend dat de onderliggende negatieve geloof (overtuiging) de bron is van hun mislukte poging.


Waarom diëten mislukken - Een voorbeeld

In dit voorbeeld over de "roller-coaster ride" van het dieet laat duidelijk zien waarom het veranderen van een gewoonte een uitdaging is wat betreft een onderliggende beperkende overtuiging. De enige reden dat de meeste diëten mislukken is omdat de dieeter een negatieve onderliggende overtuiging heeft dat niet gecontroleerd is. Als de dieeter een geloof heeft zoals "ik ben dik", dan zal er geen blijvend succes zijn als dat geloof intact blijft. Vroeg of laat zal hij of zij maatregelen nemen om die negatieve overtuiging weer te vervullen. Zij moeten, want het is hun geloof. Ironisch genoeg, zelfs het besluit om op een dieet te gaan is een vervulling van de negatieve "Ik ben dik" geloof, hoewel het een echte poging lijkt tot het verliezen van gewicht. Vergeet niet dat slanke mensen niet op dieet hoeven.


Breng je overtuigingen en je gewoontes op één lijn met elkaar

Hoewel niet kan worden uitgesloten dat een blijvende verandering van een gewoonte, uiteindelijk kan leiden tot een verandering in de oorspronkelijke onderliggende overtuiging, om een positieve gewoonte met een onderliggende negatieve overtuiging te creëren, kost het grote hoeveelheden wilskracht en is succes niet gegarandeerd. In tegenstelling, zodra je een negatieve overtuiging in verband met een negatieve gewoonte brengt, dan gaat het veranderen van een gewoonten veel gemakkelijker. Met andere woorden, het creëren van een nieuwe positieve gewoonte vergt weinig of geen wilskracht als de onderliggende overtuiging mee werkt in plaats van tegen werkt.


Er is geen noodzaak om te wachten

Ook al is het veranderen van een onderliggende negatieve overtuiging belangrijk om een gewoonte te veranderen, hoef je niet te wachten om de overtuiging te veranderen voordat je een nieuwe positieve gewoonte creërt. Werken aan zowel de overtuiging als aan de gewoonte is in feite beter omdat dit het proces versnelt. De nadruk ligt hier om de negatieve overtuiging te veranderen voordat je de gewoonte verandert. Verander de twee samen en het succes zal snel de jouwe kunnen zijn. Laten we het voorbeeld van de dieeter gebruiken, het veranderen van zijn of haar onderliggende overtuiging van "Ik ben dik" naar "Ik ben gezond en slank", terwijl op hetzelfde moment we systematisch beginnen met een nieuwe gezonde voeding en lichaamsbeweging om het nieuwe geloof weer te geven, is de zekerste, zo niet de enige route voor permanent succes.


Je bent niet geboren met je gewoontes

Veranderen van gewoontes moeten niet zo moeilijke zijn als je begrijpt dat je geboren werd met een schone lei. Zowel je "goede" en "slechte" gewoontes werden gemaakt op basis van de overtuigingen die je aannam door je interactie met je leraren, collega's, ouders en de maatschappij in het algemeen. En zonder bewust je overtuigingen te kiezen en dus ook je gewoonten, liet je jezelf en je leven effectief in de handen van de algemene sociale conditionering. Het is niet nodig de schuld voor je gewoonten of je overtuigingen aan iemand toe te wijzen. In feite zou dit alleen maar de overtuigingen verder verankeren. Het enige wat je hoeft te doen is bewust die gewoontes te kiezen die je dienen en elimineer die gewoontes die je niet wilt door het veranderen van je overtuigingen. Het is nooit te laat om te veranderen.


Gewoonten verblijven in het Onderbewustzijn

Alles wat je gewoonlijk doet zegt of denkt vandaag de dag, begon als een enkele handeling of gedachte die vaak genoeg herhaald werd totdat het werd doorgegeven aan je onderbewustzijn waar het een gewoonte werd. Alle gewoonten verblijven op het niveau van je onderbewustzijn waar je niet meer bewust over na hoeft te denken. Daarom moet je om permanent je gewoontes te veranderen jezelf programmeren en opnieuw programmeren op onderbewust niveau om je ongewenste negatieve overtuigingen te veranderen.


Door middel van creatieve visualisatie je slechte gewoontes veranderen

De meest effectieve en praktische manier om bewust toegang te krijgen tot je onderbewustzijn en het succesvol te programmeren is door middel van creatieve visualisatie. Het is de fundamentele techniek om de onderliggende werkelijkheid te creëren. Om het simpel te zeggen kan je elke negatieve overtuiging veranderen door herhaaldelijk de nieuwe positieve overtuiging te visualiseren, te voelen en te ervaren en verbeeld jezelf dat wat je moet doen je moeiteloos herhaalt totdat je nieuwe overtuiging is afgestemd op je nieuwe gewoonten. Je zult snel merken dat je handelingen en gedachten in je leven beginnen te ontwaken en je nieuwe overtuigingen beginnen te reflecteren tot het moment dat ook zij een gewoonte van nature worden. Let op dat het visualiseren van een beoogd resultaat zonder eerst de negatieve overtuiging te onderzoeken, dat resultaat zichzelf tegen zal spreken, waarschijnlijk zullen je inspanningen ontsporen en dat wat je niet wilt juist meer zal aantrekken, veroorzaakt door de wet van aantrekking en Polariteit.


Je wilskracht is je gids

Bij het ​​veranderen van gewoonten, zal je weten in welke mate je onderliggende negatieve overtuigingen zijn vervangen door het meten van hoeveel wilskracht je moet gebruiken. Elke keer als je merkt dat je grote hoeveelheden wilskracht moet gebruiken om iets positiefs te behalen dat aansluit bij je beoogde resultaat, dan is er waarschijnlijk nog een groot conflict tussen je acties en een onderliggende negatieve overtuiging. Alles wat je doet of zegt dat in lijn is met je geloof (overtuiging), hetzij "positief" of "negatief", vereist geen wilskracht en inspanning. Dit wil niet zeggen dat sommige of zelfs grote hoeveelheden van je wilskracht niet nodig zal zijn aan het begin van je inspanningen om je negatieve overtuigingen te veranderen en nieuwe positieve gewoonten aan te nemen. Echter wilskracht is het gebied van het bewustzijn en heeft als doel je acties om te zetten in je gewoonten van het onderbewustzijn, dat is het gebied dat niets weet van wilskracht en heeft geen behoeften zijn acties uit te voeren.


Gewoonten zijn bedoeld om je te dienen

Het feit dat je een taak vaak genoeg herhaalt tot je het kan uitvoeren zonder dat je er bewust over nadenkt is een bewijs van de macht van je geest. Dit vermogen bevrijdt je bewuste geest om continu te verwerken en te leren van nieuwe informatie die je succes fungeert totdat de bijbehorende acties een gewoonte worden en zo het proces herhaald kan worden. Dit gezegd hebbende, de meeste mensen zijn per ongeluk ten dienste van hun overtuigingen en gewoonten omdat ze nooit bewust in de eerste plaats voor hen gekozen hebben. Je overtuigingen zijn van jou om te kiezen en je gewoonten zijn van jou om ze te maken. Gewoonten veranderen ligt in jouw handen dus beslis nu om je gewoonten te laten dienen voor je succes. Uiteindelijk heb je de kracht om je ideale leven te creëren.


Mahatma Gandhi

"Je overtuigingen worden je gedachten
Je gedachten worden je woorden
Je woorden worden je acties
Je acties worden je gewoonten
Je gewoonten worden je waarden
Je waarden worden je lot".Quote van de dag

Positieve overvloed aantrekken

Het Derde Oog

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Gewoontes veranderen

Volgens Helderziende Paragnosten is het veranderen van gewoonten essentieel voor het veranderen van je leven. Alles wat je herhaaldelijk doet, zegt en denkt is een direct gevolg van je gewoonte. We zijn allemaal gewoontedieren. Gewoonten zijn de acties en reacties die op de automatische piloot staan, wat je doet zonder er bewust over na te denken. Het succes dat je geniet in je leven, of het gebrek daaraan, is direct gerelateerd aan de aard van je gewoonten en ze zijn het product van je overtuigingen. Om permanente positieve verandering in je leven te brengen moet je je negatieve overtuigingen en de bijbehorende gewoonten veranderen.


Je leven is een gewoonte

Wanneer je je dagelijkse routine onderzoekt zal je merken dat het meeste van wat je doet, zegt en denkt op een dagelijkse basis hetzelfde is. Vanaf het moment dat je wakker wordt in de ochtend is je fysieke en mentale routine al op zijn plaats en jij volgt het nauwgezet met weinig of geen bewuste overweging. Dit geldt voor alle gebieden van je leven. De algemene toestand van je relaties weerspiegelt je sociale gewoonten, die van je gezondheid en lichaam weerspiegelt je eet-en bewegingsgewoonten, die van je bankrekening weerspiegelt je bedrijf en geld gewoonten en ga zo maar door. Gewoonten zijn je van dienst of ze doen dat niet. Of ze nemen je mee in de richting van je beoogde resultaat of ze brengen je er van af. Het kennen van je overtuigingen is de sleutel tot het veranderen van je gewoonten.


Je gewoonten zijn het product van je overtuigingen

Iedere gedachte is stuk voor stuk gekleurd door je overtuigingen. Je waarneemt en ervaart het leven in overeenstemming met je overtuigingen. Je daden en woorden weerspiegelen je overtuigingen. Wanneer je een bepaald iets over jezelf gelooft, wat dan ook of wie dan ook, je handelt, spreekt en denkt overeenkomstig. Uiteindelijk, je bent wat je denkt dat je bent. Weet dat je gewoontes de kinderen zijn van je overtuigingen. Je kunt niet verwachten dat een negatieve gewoonte permanent te veranderen is in een positieve gewoonte als de onderliggende overtuiging negatief blijft. Om succesvol en permanent je slechte gewoontes om te zetten in positieve gewoontes moet je ook je overtuigingen veranderen. Het veranderen van overtuigingen en het veranderen van gewoontes gaan hand in hand.


Slechte gewoonte veranderen in goede gewoontes

Photo by Manan Chhabra on Unsplash (16-09-2023)De kip of het ei

Zodra je gewoonten stevig op zijn plaats zitten, dienen zij ervoor om je overtuigingen te bevestigen zodanig dat het moeilijk kan worden om de ouder te onderscheiden van het kind. Dit is waarom de meeste mensen vinden dat het veranderen van gewoonten zo een uitdaging is, omdat ze proberen nieuwe gewoontes aan te nemen zonder rekening te houden met onderliggende negatieve overtuigingen en daarom, vaker wel dan niet, zij terug vallen in hun oude gewoonten. Daarbij verliezen ze weken en zelfs maanden van inspanning en meestal worden zij ontmoedigd en stoppen met hun poging om hun negatieve gewoonten te veranderen, zich niet realiserend dat de onderliggende negatieve geloof (overtuiging) de bron is van hun mislukte poging.


Waarom diëten mislukken - Een voorbeeld

In dit voorbeeld over de "roller-coaster ride" van het dieet laat duidelijk zien waarom het veranderen van een gewoonte een uitdaging is wat betreft een onderliggende beperkende overtuiging. De enige reden dat de meeste diëten mislukken is omdat de dieeter een negatieve onderliggende overtuiging heeft dat niet gecontroleerd is. Als de dieeter een geloof heeft zoals "ik ben dik", dan zal er geen blijvend succes zijn als dat geloof intact blijft. Vroeg of laat zal hij of zij maatregelen nemen om die negatieve overtuiging weer te vervullen. Zij moeten, want het is hun geloof. Ironisch genoeg, zelfs het besluit om op een dieet te gaan is een vervulling van de negatieve "Ik ben dik" geloof, hoewel het een echte poging lijkt tot het verliezen van gewicht. Vergeet niet dat slanke mensen niet op dieet hoeven.


Breng je overtuigingen en je gewoontes op één lijn met elkaar

Hoewel niet kan worden uitgesloten dat een blijvende verandering van een gewoonte, uiteindelijk kan leiden tot een verandering in de oorspronkelijke onderliggende overtuiging, om een positieve gewoonte met een onderliggende negatieve overtuiging te creëren, kost het grote hoeveelheden wilskracht en is succes niet gegarandeerd. In tegenstelling, zodra je een negatieve overtuiging in verband met een negatieve gewoonte brengt, dan gaat het veranderen van een gewoonten veel gemakkelijker. Met andere woorden, het creëren van een nieuwe positieve gewoonte vergt weinig of geen wilskracht als de onderliggende overtuiging mee werkt in plaats van tegen werkt.


Er is geen noodzaak om te wachten

Ook al is het veranderen van een onderliggende negatieve overtuiging belangrijk om een gewoonte te veranderen, hoef je niet te wachten om de overtuiging te veranderen voordat je een nieuwe positieve gewoonte creërt. Werken aan zowel de overtuiging als aan de gewoonte is in feite beter omdat dit het proces versnelt. De nadruk ligt hier om de negatieve overtuiging te veranderen voordat je de gewoonte verandert. Verander de twee samen en het succes zal snel de jouwe kunnen zijn. Laten we het voorbeeld van de dieeter gebruiken, het veranderen van zijn of haar onderliggende overtuiging van "Ik ben dik" naar "Ik ben gezond en slank", terwijl op hetzelfde moment we systematisch beginnen met een nieuwe gezonde voeding en lichaamsbeweging om het nieuwe geloof weer te geven, is de zekerste, zo niet de enige route voor permanent succes.


Je bent niet geboren met je gewoontes

Veranderen van gewoontes moeten niet zo moeilijke zijn als je begrijpt dat je geboren werd met een schone lei. Zowel je "goede" en "slechte" gewoontes werden gemaakt op basis van de overtuigingen die je aannam door je interactie met je leraren, collega's, ouders en de maatschappij in het algemeen. En zonder bewust je overtuigingen te kiezen en dus ook je gewoonten, liet je jezelf en je leven effectief in de handen van de algemene sociale conditionering. Het is niet nodig de schuld voor je gewoonten of je overtuigingen aan iemand toe te wijzen. In feite zou dit alleen maar de overtuigingen verder verankeren. Het enige wat je hoeft te doen is bewust die gewoontes te kiezen die je dienen en elimineer die gewoontes die je niet wilt door het veranderen van je overtuigingen. Het is nooit te laat om te veranderen.


Gewoonten verblijven in het Onderbewustzijn

Alles wat je gewoonlijk doet zegt of denkt vandaag de dag, begon als een enkele handeling of gedachte die vaak genoeg herhaald werd totdat het werd doorgegeven aan je onderbewustzijn waar het een gewoonte werd. Alle gewoonten verblijven op het niveau van je onderbewustzijn waar je niet meer bewust over na hoeft te denken. Daarom moet je om permanent je gewoontes te veranderen jezelf programmeren en opnieuw programmeren op onderbewust niveau om je ongewenste negatieve overtuigingen te veranderen.


Door middel van creatieve visualisatie je slechte gewoontes veranderen

De meest effectieve en praktische manier om bewust toegang te krijgen tot je onderbewustzijn en het succesvol te programmeren is door middel van creatieve visualisatie. Het is de fundamentele techniek om de onderliggende werkelijkheid te creëren. Om het simpel te zeggen kan je elke negatieve overtuiging veranderen door herhaaldelijk de nieuwe positieve overtuiging te visualiseren, te voelen en te ervaren en verbeeld jezelf dat wat je moet doen je moeiteloos herhaalt totdat je nieuwe overtuiging is afgestemd op je nieuwe gewoonten. Je zult snel merken dat je handelingen en gedachten in je leven beginnen te ontwaken en je nieuwe overtuigingen beginnen te reflecteren tot het moment dat ook zij een gewoonte van nature worden. Let op dat het visualiseren van een beoogd resultaat zonder eerst de negatieve overtuiging te onderzoeken, dat resultaat zichzelf tegen zal spreken, waarschijnlijk zullen je inspanningen ontsporen en dat wat je niet wilt juist meer zal aantrekken, veroorzaakt door de wet van aantrekking en Polariteit.


Je wilskracht is je gids

Bij het ​​veranderen van gewoonten, zal je weten in welke mate je onderliggende negatieve overtuigingen zijn vervangen door het meten van hoeveel wilskracht je moet gebruiken. Elke keer als je merkt dat je grote hoeveelheden wilskracht moet gebruiken om iets positiefs te behalen dat aansluit bij je beoogde resultaat, dan is er waarschijnlijk nog een groot conflict tussen je acties en een onderliggende negatieve overtuiging. Alles wat je doet of zegt dat in lijn is met je geloof (overtuiging), hetzij "positief" of "negatief", vereist geen wilskracht en inspanning. Dit wil niet zeggen dat sommige of zelfs grote hoeveelheden van je wilskracht niet nodig zal zijn aan het begin van je inspanningen om je negatieve overtuigingen te veranderen en nieuwe positieve gewoonten aan te nemen. Echter wilskracht is het gebied van het bewustzijn en heeft als doel je acties om te zetten in je gewoonten van het onderbewustzijn, dat is het gebied dat niets weet van wilskracht en heeft geen behoeften zijn acties uit te voeren.


Gewoonten zijn bedoeld om je te dienen

Het feit dat je een taak vaak genoeg herhaalt tot je het kan uitvoeren zonder dat je er bewust over nadenkt is een bewijs van de macht van je geest. Dit vermogen bevrijdt je bewuste geest om continu te verwerken en te leren van nieuwe informatie die je succes fungeert totdat de bijbehorende acties een gewoonte worden en zo het proces herhaald kan worden. Dit gezegd hebbende, de meeste mensen zijn per ongeluk ten dienste van hun overtuigingen en gewoonten omdat ze nooit bewust in de eerste plaats voor hen gekozen hebben. Je overtuigingen zijn van jou om te kiezen en je gewoonten zijn van jou om ze te maken. Gewoonten veranderen ligt in jouw handen dus beslis nu om je gewoonten te laten dienen voor je succes. Uiteindelijk heb je de kracht om je ideale leven te creëren.


Mahatma Gandhi

"Je overtuigingen worden je gedachten
Je gedachten worden je woorden
Je woorden worden je acties
Je acties worden je gewoonten
Je gewoonten worden je waarden
Je waarden worden je lot".Quote van de dag

Wat is zelfzorg en waarom is zelfzorg belangrijk?

Eigenwaarde

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Gewoontes veranderen

Volgens Helderziende Paragnosten is het veranderen van gewoonten essentieel voor het veranderen van je leven. Alles wat je herhaaldelijk doet, zegt en denkt is een direct gevolg van je gewoonte. We zijn allemaal gewoontedieren. Gewoonten zijn de acties en reacties die op de automatische piloot staan, wat je doet zonder er bewust over na te denken. Het succes dat je geniet in je leven, of het gebrek daaraan, is direct gerelateerd aan de aard van je gewoonten en ze zijn het product van je overtuigingen. Om permanente positieve verandering in je leven te brengen moet je je negatieve overtuigingen en de bijbehorende gewoonten veranderen.


Je leven is een gewoonte

Wanneer je je dagelijkse routine onderzoekt zal je merken dat het meeste van wat je doet, zegt en denkt op een dagelijkse basis hetzelfde is. Vanaf het moment dat je wakker wordt in de ochtend is je fysieke en mentale routine al op zijn plaats en jij volgt het nauwgezet met weinig of geen bewuste overweging. Dit geldt voor alle gebieden van je leven. De algemene toestand van je relaties weerspiegelt je sociale gewoonten, die van je gezondheid en lichaam weerspiegelt je eet-en bewegingsgewoonten, die van je bankrekening weerspiegelt je bedrijf en geld gewoonten en ga zo maar door. Gewoonten zijn je van dienst of ze doen dat niet. Of ze nemen je mee in de richting van je beoogde resultaat of ze brengen je er van af. Het kennen van je overtuigingen is de sleutel tot het veranderen van je gewoonten.


Je gewoonten zijn het product van je overtuigingen

Iedere gedachte is stuk voor stuk gekleurd door je overtuigingen. Je waarneemt en ervaart het leven in overeenstemming met je overtuigingen. Je daden en woorden weerspiegelen je overtuigingen. Wanneer je een bepaald iets over jezelf gelooft, wat dan ook of wie dan ook, je handelt, spreekt en denkt overeenkomstig. Uiteindelijk, je bent wat je denkt dat je bent. Weet dat je gewoontes de kinderen zijn van je overtuigingen. Je kunt niet verwachten dat een negatieve gewoonte permanent te veranderen is in een positieve gewoonte als de onderliggende overtuiging negatief blijft. Om succesvol en permanent je slechte gewoontes om te zetten in positieve gewoontes moet je ook je overtuigingen veranderen. Het veranderen van overtuigingen en het veranderen van gewoontes gaan hand in hand.


Slechte gewoonte veranderen in goede gewoontes

Photo by Manan Chhabra on Unsplash (16-09-2023)De kip of het ei

Zodra je gewoonten stevig op zijn plaats zitten, dienen zij ervoor om je overtuigingen te bevestigen zodanig dat het moeilijk kan worden om de ouder te onderscheiden van het kind. Dit is waarom de meeste mensen vinden dat het veranderen van gewoonten zo een uitdaging is, omdat ze proberen nieuwe gewoontes aan te nemen zonder rekening te houden met onderliggende negatieve overtuigingen en daarom, vaker wel dan niet, zij terug vallen in hun oude gewoonten. Daarbij verliezen ze weken en zelfs maanden van inspanning en meestal worden zij ontmoedigd en stoppen met hun poging om hun negatieve gewoonten te veranderen, zich niet realiserend dat de onderliggende negatieve geloof (overtuiging) de bron is van hun mislukte poging.


Waarom diëten mislukken - Een voorbeeld

In dit voorbeeld over de "roller-coaster ride" van het dieet laat duidelijk zien waarom het veranderen van een gewoonte een uitdaging is wat betreft een onderliggende beperkende overtuiging. De enige reden dat de meeste diëten mislukken is omdat de dieeter een negatieve onderliggende overtuiging heeft dat niet gecontroleerd is. Als de dieeter een geloof heeft zoals "ik ben dik", dan zal er geen blijvend succes zijn als dat geloof intact blijft. Vroeg of laat zal hij of zij maatregelen nemen om die negatieve overtuiging weer te vervullen. Zij moeten, want het is hun geloof. Ironisch genoeg, zelfs het besluit om op een dieet te gaan is een vervulling van de negatieve "Ik ben dik" geloof, hoewel het een echte poging lijkt tot het verliezen van gewicht. Vergeet niet dat slanke mensen niet op dieet hoeven.


Breng je overtuigingen en je gewoontes op één lijn met elkaar

Hoewel niet kan worden uitgesloten dat een blijvende verandering van een gewoonte, uiteindelijk kan leiden tot een verandering in de oorspronkelijke onderliggende overtuiging, om een positieve gewoonte met een onderliggende negatieve overtuiging te creëren, kost het grote hoeveelheden wilskracht en is succes niet gegarandeerd. In tegenstelling, zodra je een negatieve overtuiging in verband met een negatieve gewoonte brengt, dan gaat het veranderen van een gewoonten veel gemakkelijker. Met andere woorden, het creëren van een nieuwe positieve gewoonte vergt weinig of geen wilskracht als de onderliggende overtuiging mee werkt in plaats van tegen werkt.


Er is geen noodzaak om te wachten

Ook al is het veranderen van een onderliggende negatieve overtuiging belangrijk om een gewoonte te veranderen, hoef je niet te wachten om de overtuiging te veranderen voordat je een nieuwe positieve gewoonte creërt. Werken aan zowel de overtuiging als aan de gewoonte is in feite beter omdat dit het proces versnelt. De nadruk ligt hier om de negatieve overtuiging te veranderen voordat je de gewoonte verandert. Verander de twee samen en het succes zal snel de jouwe kunnen zijn. Laten we het voorbeeld van de dieeter gebruiken, het veranderen van zijn of haar onderliggende overtuiging van "Ik ben dik" naar "Ik ben gezond en slank", terwijl op hetzelfde moment we systematisch beginnen met een nieuwe gezonde voeding en lichaamsbeweging om het nieuwe geloof weer te geven, is de zekerste, zo niet de enige route voor permanent succes.


Je bent niet geboren met je gewoontes

Veranderen van gewoontes moeten niet zo moeilijke zijn als je begrijpt dat je geboren werd met een schone lei. Zowel je "goede" en "slechte" gewoontes werden gemaakt op basis van de overtuigingen die je aannam door je interactie met je leraren, collega's, ouders en de maatschappij in het algemeen. En zonder bewust je overtuigingen te kiezen en dus ook je gewoonten, liet je jezelf en je leven effectief in de handen van de algemene sociale conditionering. Het is niet nodig de schuld voor je gewoonten of je overtuigingen aan iemand toe te wijzen. In feite zou dit alleen maar de overtuigingen verder verankeren. Het enige wat je hoeft te doen is bewust die gewoontes te kiezen die je dienen en elimineer die gewoontes die je niet wilt door het veranderen van je overtuigingen. Het is nooit te laat om te veranderen.


Gewoonten verblijven in het Onderbewustzijn

Alles wat je gewoonlijk doet zegt of denkt vandaag de dag, begon als een enkele handeling of gedachte die vaak genoeg herhaald werd totdat het werd doorgegeven aan je onderbewustzijn waar het een gewoonte werd. Alle gewoonten verblijven op het niveau van je onderbewustzijn waar je niet meer bewust over na hoeft te denken. Daarom moet je om permanent je gewoontes te veranderen jezelf programmeren en opnieuw programmeren op onderbewust niveau om je ongewenste negatieve overtuigingen te veranderen.


Door middel van creatieve visualisatie je slechte gewoontes veranderen

De meest effectieve en praktische manier om bewust toegang te krijgen tot je onderbewustzijn en het succesvol te programmeren is door middel van creatieve visualisatie. Het is de fundamentele techniek om de onderliggende werkelijkheid te creëren. Om het simpel te zeggen kan je elke negatieve overtuiging veranderen door herhaaldelijk de nieuwe positieve overtuiging te visualiseren, te voelen en te ervaren en verbeeld jezelf dat wat je moet doen je moeiteloos herhaalt totdat je nieuwe overtuiging is afgestemd op je nieuwe gewoonten. Je zult snel merken dat je handelingen en gedachten in je leven beginnen te ontwaken en je nieuwe overtuigingen beginnen te reflecteren tot het moment dat ook zij een gewoonte van nature worden. Let op dat het visualiseren van een beoogd resultaat zonder eerst de negatieve overtuiging te onderzoeken, dat resultaat zichzelf tegen zal spreken, waarschijnlijk zullen je inspanningen ontsporen en dat wat je niet wilt juist meer zal aantrekken, veroorzaakt door de wet van aantrekking en Polariteit.


Bij het ​​veranderen van gewoonten, zal je weten in welke mate je onderliggende negatieve overtuigingen zijn vervangen door het meten van hoeveel wilskracht je moet gebruiken. Elke keer als je merkt dat je grote hoeveelheden wilskracht moet gebruiken om iets positiefs te behalen dat aansluit bij je beoogde resultaat, dan is er waarschijnlijk nog een groot conflict tussen je acties en een onderliggende negatieve overtuiging. Alles wat je doet of zegt dat in lijn is met je geloof (overtuiging), hetzij "positief" of "negatief", vereist geen wilskracht en inspanning. Dit wil niet zeggen dat sommige of zelfs grote hoeveelheden van je wilskracht niet nodig zal zijn aan het begin van je inspanningen om je negatieve overtuigingen te veranderen en nieuwe positieve gewoonten aan te nemen. Echter wilskracht is het gebied van het bewustzijn en heeft als doel je acties om te zetten in je gewoonten van het onderbewustzijn, dat is het gebied dat niets weet van wilskracht en heeft geen behoeften zijn acties uit te voeren.


Gewoonten zijn bedoeld om je te dienen

Het feit dat je een taak vaak genoeg herhaalt tot je het kan uitvoeren zonder dat je er bewust over nadenkt is een bewijs van de macht van je geest. Dit vermogen bevrijdt je bewuste geest om continu te verwerken en te leren van nieuwe informatie die je succes fungeert totdat de bijbehorende acties een gewoonte worden en zo het proces herhaald kan worden. Dit gezegd hebbende, de meeste mensen zijn per ongeluk ten dienste van hun overtuigingen en gewoonten omdat ze nooit bewust in de eerste plaats voor hen gekozen hebben. Je overtuigingen zijn van jou om te kiezen en je gewoonten zijn van jou om ze te maken. Gewoonten veranderen ligt in jouw handen dus beslis nu om je gewoonten te laten dienen voor je succes. Uiteindelijk heb je de kracht om je ideale leven te creëren.


Mahatma Gandhi

"Je overtuigingen worden je gedachten
Je gedachten worden je woorden
Je woorden worden je acties
Je acties worden je gewoonten
Je gewoonten worden je waarden
Je waarden worden je lot".Quote van de dag

Uw advertentie hier

De Universele Geest

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op: