Helderziende Paragnosten voor Spiritualiteit en Bewustwording

Elfen dagkaart Santal

Elfenkaart Santal staat voor "Trancedentie"


Elfenkaart Santal Ik geleid je tot over de grenzen en ik help je vinger om de sluiter van de vorm de ene na de andere te scheuren. Als een nevel die langzaam optrekt en de details van het landschap prijsgeeft. Tot je ogen gaan lichten, al zij het wondere gelaat van de echte werkelijkheid aanschouwen. Als lichtgevende wolken in het heerlijke spel van veranderingen, die geen hemel ooit tegelijkertijd kan zien.

Als onze wereld van verschijningen je overrompelt, is het alsof je werkelijk over het troebele oppervlak van een meer zou gaan wandelen, ervan overtuigd dat je je op een solide vast bodem begeeft. Deze wereld doet je verleidelijke voorstellen, ze probeert je van de noodzakelijkheid daarvan te overtuigen en geeft je het gevoel een keuze te maken, voor iets dat allang jou heeft gekozen. Als dat gebeurt, sta dan eens even stil om dat 'oppervlak' nader te bekijken, neem de kans waar, de wereld om je heen met andere ogen te bezien, en om de starheid van vooroordelen te overwinnen, die vaak ontstaan door alleen maar oppervlakkig contact met de dingen. De eerste indruk die we van iets hebben, komt vaak in zekere zin met de waarheid overeen, maar het oordeel waarmee ons verstand de dingen automatisch gaat definiëren bevredigt onze herkenning slecht ten dele.

Ons oordeel is integendeel vaak een 'keten' , die ons verhindert datgene wat zich achter de façade verbergt objectief te zien. Het maakt het ons vaak onmogelijk om de verborgen boodschap 'op te vangen', de fijne nuances, die alleen onthuld worden als onze geest door de grenzen van de uiterlijke verschijningsvorm heen breekt. Als je ogen die andere kant kunnen zien, en tot de kern van de dingen kunnen doordringen, dan pas kun je het wezenlijke vatten, en eindelijk de polsslag van het leven ontdekken, die je hart doet kloppen.

Bestel uw Orakelkaarten Online

Orakelkaarten

Anderen keken ook naar:

Elfenkaarten


Quote van de dag

Een zinvol leven

Dwangmatig gedrag

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Elfen dagkaart Wink

Elfenkaart Wink staat voor "Levensvreugde"


Elfenkaart Wink En je zult met blote voeten over het frisse groene gras lopen, dat nog nat is van de morgendauw en teer als zijden draden door de lichte beroering van een briesje heen en weer gaat alsof het huivert, vlak voordat de zon opkomt, op wiens kus het wacht.

Misschien realiseer je je soms, dat je gewoon maar je leven leeft, zonder je bewust te zijn, welke plaats jij daarin inneemt. En dat je op je weg je zakken vult met onnodige zaken, waarvan een sprankje trots je wijsmaakt dat die belangrijk zijn. Zo verzamel je gedrag en gedachten, die niet bij je horen. Misschien wil je ook beslist de rol van iemand anders spelen, om je niet verloren te voelen. Als je dat merkt, zou je eens moeten komen kijken hoe de schepselen leven, die de natuur herbergt en in haar schoot voedt. Zij zingen voortdurend het lied van de dankbaarheid, voor alles wat zij ontvangen, het lied van de vreugde, van degenen die eenvoudig hun rol in de grote cyclus van het leven hebben geaccepteerd.

Jouw rol wordt je door je hart ingegeven, als je de weg accepteert, die naar je geest voert. Het is de rol, waarin je deel hebt aan het leven van elke bloem in je tuin, waarin je je niet meer afgescheiden voelt van het leven of jezelf ziet als schietschijf van je negatieve gevoelens. Het simpele accepteren van jezelf is de gouden sleutel die de deur naar je tuin kan openen, en die sleutel heb jij in je bezit. In deze tuin groeien prachtige bloemen die je nog niet kent, en ook bloemen die alleen jij kunt kweken. Alleen jij kunt die enten, en transformeren, nieuwe planten planten en andere weghalen. Jij kunt de ingang afsluiten, of die versieren en voorbereiden voor de komst van een bijzondere gast. Je kunt je tuin tot bloei brengen als je hem verzorgt, maar je kunt hem ook in een woestenij (laten) veranderen.

Wanneer je akkoord gaat met het je eigen 'tuinman' worden, zul je ontdekken dat jouw taak er een is als van vele anderen, dan zul je meer begrip krijgen voor anderen, meer bereid zijn te helpen, en minder kritisch zijn ten opzichte van hun werk. En zo zul je, in de verantwoordelijkheid van jouw rol, de weg gaan die het leven van je verwacht. En gedurende de reis zul je merken, dat deze weg in een spiraal loopt, die tot in de oneindigheid van de hemel reikt.

Bestel uw Orakelkaarten Online

Orakelkaarten


Anderen keken ook naar:

Elfenkaarten


Quote van de dag

Een zinvol leven

Dwangmatig gedrag

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Elfen dagkaart Wizen

Elfenkaart Wizen staat voor "Vrij van je angsten"


Elfenkaart Wizen

Ik heb de hemel met donkere wolken bedekt, om jou je blik - op zoek naar de zon - naar de hemel te doen heffen.

Veel van ons gedrag komt voort uit zielstoestanden, die soms heel handig allerlei soorten angsten verbergen. Angsten kunnen zich vaak heel slim maskeren, en het is niet gemakkelijk ze te herkennen, omdat ze zich voeden met de illusie van de duisternis, waarin onze zekerheid verloren gaat. In de angst wordt de ziel leeg, want ze is niet in staat het juiste antwoord te vinden. En het verstand reageert op deze angsten met gedrag, dat de angst op een of andere manier binnengesloten houdt. Totdat die plotseling naar buiten breekt, en ons de adem beneemt. Vele 'moedige' mensen denken dat zij angst kunnen overwinnen door dit te vervangen door agressief gedrag tegenover zichzelf en anderen. Maar dan springt er vaak plotseling toch iets uit het duister naar voren.

Maar velen van ons sluiten zich in zichzelf op, en laten de buitenwereld 'buiten de deur' achter. Bang om bittere en teleurstellende ervaringen op te doen, sluiten wij vaak de toegang af tot belangrijke innerlijke ervaringen. Of we maken onszelf wijs, dat de oorzaak van onze angst ligt in traumatisch ervaringen, waarvan het duidelijk is, dat daar geen oplossing voor is. Toch vragen we ons zelden af waarom we deze trauma's beleefd hebben, en waarom we ons in die bepaalde situatie niet konden weren. Meestal slaan we het beleefde trauma ergens op zolder op, om zo lang mogelijk het ogenblik voor ons uit te schuiven, dat we tegenover een aspect van onszelf komen te staan, dat we afwijzen, of waarvoor we angst hebben het te accepteren. Dat roept ons uit een ver verleden, om ons vrij te maken, en ons bewustzijn naar een hoger niveau te brengen. De duisternis wordt verdreven door het licht, niet doordat wij 'onze ogen sluiten'. Je angsten zijn niet je vijanden.

Het zijn plaatsen in je ziel, waar het licht niet helder genoeg schijnt. Dit licht heb je nodig. om het tot in de verste hoekjes van je ziel te brengen. Doordat je gelooft in de macht van dat licht, in zijn vermogen om je lichaam, je hart en je verstand naar het licht te brengen. Doordat je gelooft dat geleidelijk aan de wolken zullen verdwijnen, die de zon bedekken, en die schaduwen werpen op je pad.

Bestel uw Orakelkaarten Online

Orakelkaarten


Anderen keken ook naar:

Elfenkaarten


Quote van de dag

Hoe kun je je geest kalmeren

Boven je emoties uitstijgen

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op: