Helderziende Paragnosten voor Spiritualiteit en Bewustwording

Eigenwaarde ontwikkelen, zelfvertrouwen en zelfrespect verbeteren

Ontwikkelen van meer Eigenwaarde

Het vergroten van meer eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfrespect is volgens helderziende paragnosten één van de fundamentele eigenschappen voor succes (voor echt succes). Een solide gevoel van eigenwaarde, gebaseerd op persoonlijke integriteit, is het fundament waarop je bewust je leven kan creëren. Succes zonder een gezonde eigenwaarde kan worden vergeleken met een huis zonder de noodzakelijke basis (fundament), die kan worden weggeblazen door de geringste windhoos. Deze stap voor stap gids zal je helpen om een solide en een gezond gevoel van eigenwaarde op te bouwen dat niet kan worden beïnvloed door externe factoren of de mening van anderen.


Bouwen aan eigenwaarde - eigenwaarde vergroten

Photo by Dantegráfico on Pixabay (13-09-2023)Het loslaten van perfectie

De eerste stap bij het bouwen van meer eigenwaarde(zelfvertrouwen - zelfrespect) is volgens helderziende paragnosten het loslaten van iedere noodzaak om perfect te zijn en zelfs "het idee" van perfect te zijn, je bent gewoon wie je bent. Perfectie is gewoon een andere term, opgedrongen door de maatschappij en houd ons tegen (vast). De waan van de perfectie is grotendeels gebaseerd op de stereo-typische definitie van succes, gericht op uiterlijke verschijnselen zoals fysieke uiterlijk, rijkdom, status en carrière en ga zo maar door. Er is niets zoals perfectie in een relatieve wereld waar alles is onderworpen aan vergelijking. Ik daag je uit om een perfect persoon te vinden of dat die ooit heeft bestaan vandaag de dag. Als ik perfect zeg, bedoel ik echt perfect, emotioneel, fysiek en mentaal. Ik kan je garanderen dat je niemand zal vinden.

Het is niet zo dat mensen onvolmaakt zijn van nature, het is gewoon dat er niets is zoals perfectie in deze fysieke wereld van de tegenstellingen waar alles relatief is, dwz dat er altijd wel iemand mooier is (of minder aantrekkelijk), of meer intelligent (of minder), of rijker (of armer). Immers de waan van volmaaktheid is volgens helderziende paragnosten in de fysieke wereld een bewegend doel. Denk er maar eens over na, het perfecte vrouwelijke lichaam in de Rubenesque periode, de vrouw van vandaag worstelt wanhopig om gewicht te verliezen. Echte perfectie behoort alleen tot het spirituele rijk van je hogere zelf, dat is boven de tegenstellingen van de fysieke wereld en draagt geen vergelijking.


Je kan alleen veranderen wat je accepteert

De tweede stap in het bouwen van eigenwaarde (zelfvertrouwen - zelfrespect) is acceptatie. Volgens helderziende paragnosten kan je alleen die aspecten van jezelf veranderen die je hebt geaccepteerd omdat je pas dan, niet gehecht bent aan de wijziging of de uitkomst. Acceptatie is altijd het beste recept of je nu wel of niet iets kan veranderen. Accepteren wat je kan veranderen betekent niet dat je zelfgenoegzaam moet worden. Accepteren betekent niet dat je die dingen die in de weg staan van je succes moet veranderen, maar eerder, dat je er niet meer tegen vecht of er weerstand aan biedt. Onthoud dat "waar je weerstand aan biedt blijft bestaan". Met andere woorden, het aanvaarden van wat je kan veranderen geeft je de vrijheid om dit te doen. Zolang er iets kan worden veranderd heb je de macht om dit te doen, maar als je alles hebt geprobeerd, of je vind dat het buiten jouw vermogen ligt om het te veranderen, heb dan de moed om het over te geven aan je Hogere Zelf.

Aan de andere kant zijn er bepaalde aspecten van jezelf of je leven die je misschien kunt veranderen, hetzij direct of ooit. Alleen jij weet wat deze aspecten zijn. Helderziende Paragnosten zegt deze te accepteren en wees in vrede met je acceptatie. Acceptatie betekent echt om te veranderen wat je jezelf verteld over jezelf en over je gebeurtenissen. Het is de mentale toestand om de dingen neutraal te zien, in de wetenschap dat het niet is wat je overkomt dat telt, maar hoe je het waarneemt.


Het belang van persoonlijke integriteit

De derde stap in het bouwen van eigenwaarde (zelfvertrouwen - zelfrespect) is leven met persoonlijke integriteit. Wanneer je integer handelt dan zijn je gedachten woorden en daden in harmonie met elkaar. Je zegt wat je denkt en je meent wat je zegt, terwijl je die kwaliteiten laat zien die je het meest bezit. Persoonlijke integriteit is het gevoel dat je afgestemd houdt op je gevoel van eigenwaarde en dat je in staat stelt om te leven in overeenstemming met je eigen definitie van succes en niet hetgeen dat aan je is overhandigd door de maatschappij.

Helderziende paragnosten zegt dat als je integer bent heb je niets te verbergen, heb je geen reden om te liegen, geen reden om jezelf te vergelijken met iemand anders en geen enkele reden hebt om de goedkeuring van anderen te zoeken. Geen advies dat beter is op het gebied van persoonlijke integriteit is die van William Shakespeare door de woorden van Polonius aan zijn zoon Laërtes in Hamlet - "Dit vooral: om uw eigen zelf waar te zijn, En het moet volgen, zoals de nacht de dag, Gij kan dan niet onecht zijn tot ieder mens". Dit is wat het betekent om integer te zijn, trouw te zijn aan jezelf. Het is authentiek te zijn, niet een of andere kopie van iemand dat je denkt dat je zou moeten zijn, wat je is voorgedragen door de maarschappij zoals je zou moeten zijn.


Het meten van je gevoel van eigenwaarde

Volgens helderziende paragnosten is je gevoel van eigenwaarde een functie van wat je denkt over jezelf, die op zijn beurt weer een functie is van je diepgewortelde onbewuste overtuigingen. Bij het bouwen van eigenwaarde (zelfvertrouwen - zelfrespect) moet je de huidige staat van je gedachten over jezelf evalueren. Om dit te doen moet je je overtuigingen indentificeren. Vergeet wat anderen van je denken, het zijn je gedachten over jezelf dat telt. Immers het zijn je gedachten die de werkelijkheid creëren.


Ontcijfer je overtuigingen

De vierde stap in het bouwen van eigenwaarde (zelfvertrouwen - zelfrespect) is het ontdekken van die diepgewortelde overtuigingen die je leven op de automatische piloot draaien op het onderbewuste niveau en dat bepaald uiteindelijk de kwaliteit van je succes. De eenvoudigste manier om dit te doen is om een lijst te maken met te beginnen met "Ik ben". Bijvoorbeeld, ik ben aantrekkelijk, ik ben slim, ik ben succesvol, ik ben dom, ik ben sexy, ik ben een mislukkeling, ik ben te gevoelig, ik ben te lang, ik ben lui en ga zo maar door. Probeer niet de oefening te analyseren door over je antwoorden na te denken. Integendeel, schrijf gewoon alles op wat in je opkomt zonder er teveel over na te denken. Je zal merken dat je lijst een mix is van zowel positieve als negatieve overtuigingen. Natuurlijk is je gevoel van eigenwaarde sterker als de positieve overtuigingen talrijker zijn dan de negatieve overtuigingen en zwakker als het omgekeerde geldt. Je doel is om de positieve overtuigingen te gebruiken om je voordeel er mee te doen en boven de negatieve overtuigingen uit te stijgen.


Je Positieve Overtuigingen zijn de Bron van je sterke punten

De vijfde stap in het bouwen van eigenwaarde (zelfvertrouwen - zelfrespect) is volgens helderziende paragnosten te ontdekken en te concentreren op je sterke punten. Je zult merken dat de meeste van je natuurlijke sterke punten gekoppeld zijn aan je positieve onderbewuste overtuigingen. Maak een aparte lijst van al je positieve overtuigingen van de "Ik ben" lijst die je hebt gemaakt en maak een notitie van de bijbehorende sterkte(s) naast elke overtuiging. Bijvoorbeeld: "Ik ben zelfverzekerd" dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij een sterke spreker in het openbaar of met de mogelijkheid om de waarheid te spreken zonder de noodzaak om te behagen of de angst om iedereen te beledigen. Doe een poging om je te concentreren en breng die natuurlijke krachten naar buiten, niet omdat je dan beter bent dan iedereen anders maar omdat het jouw geschenk is. Je zal merken dat als je je richt op je eigen aangeboren krachten, in plaats van jezelf te vergelijken met anderen, dat je gedachten, woorden en daden gepaard gaan met een meer solide gevoel van eigenwaarde.


Je Negatieve Overtuigingen saboteren je

Aangezien het je negatieve overtuigingen zijn die grotendeels je ongewenste omstandigheden creëren, zijn zij diegene die moeten worden getransformeerd. Dit is de volgende stap in het opbouwen van meer zelfvertrouwen. Ga terug naar je oorspronkelijke lijst van "Ik ben" overtuigingen en vestig deze keer je aandacht op de negatieve overtuigingen. Nogmaals het is het makkelijkst om een aparte lijst te maken met alleen negatieve of beprekende overtuigingen. Hierdoor zal je een uitgebreide lijst hebben met wat er in de weg staat voor je succes. Erken dan dat die overtuiginge niet echt zijn in de absolute zin. Het zijn niet meer dan overtuigingen die je eens niet had en die nu zelfondermijnende gewoontes zijn geworden. Ze zijn niets meer dan het product van je ervaringen die jehebt ervaren als negatief, terwijl je ongewild deze percepties laat bepalen hoe je over jezelf denkt. Geen één overtuiging heeft macht over je anders dan die je het zelf hebt gegeven.


Transformeer je beperkende overtuigingen

Volgens helderziende paragnosten is je doel om mentaal te transformeren en boven je negatieve of beperkende overtuigingen uit te stijgen bij het bouwen van meer zelfvertrouwen. Er zijn verschillende technieken die je kan gebruiken met dit doel in het achterhoofd. Deze omvatten de mentale herhaling van positieve affirmaties, handelend "alsof" je negatieve onderliggende overtuiging is zijn positieve equivalent. Boven alles, het kennen van de waarheid over jezelf is de weg van de minste weerstand bij het overstijgen van je negatieve overtuigingen.

In een Notendop: Het opbouwen van zelfvertrouwen is fundamenteel voor bewust maken van je succes dat je wilt ervaren in je leven. Je gevoel van eigenwaarde wordt bepaald door wat je denkt over jezelf, dat zelf een product is van je positieve en negatieve onderbewuste overtuigingen. Laat het idee (de waanvoorstelling) los om volmaakt te zijn. Accepteer wat je kan veranderen en tracht dat dan te doen. Accepteer wat je niet kan veranderen en wees er in vrede mee. Focus op je positieve overtuigingen en breng je natuurlijke kracht naar voren terwijl je leert te transformeren en boven je beperkende overtuigingen uitstijgt. Pas als je jezelf kent kan je echt vrij jezelf zijn en te leven met je persoonlijke integriteit die de ruggengraat is van ware succes.Eigenwaarde

Quote van de dag

Uw advertentie hier

Eigenwaarde ontwikkelen

Trek eens een Moeder Aarde dagkaart

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Eigenwaarde ontwikkelen, zelfvertrouwen en zelfrespect verbeteren

Ontwikkelen van meer Eigenwaarde

Het vergroten van meer eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfrespect is volgens helderziende paragnosten één van de fundamentele eigenschappen voor succes (voor echt succes). Een solide gevoel van eigenwaarde, gebaseerd op persoonlijke integriteit, is het fundament waarop je bewust je leven kan creëren. Succes zonder een gezonde eigenwaarde kan worden vergeleken met een huis zonder de noodzakelijke basis (fundament), die kan worden weggeblazen door de geringste windhoos. Deze stap voor stap gids zal je helpen om een solide en een gezond gevoel van eigenwaarde op te bouwen dat niet kan worden beïnvloed door externe factoren of de mening van anderen.


Bouwen aan eigenwaarde - eigenwaarde vergroten

Photo by Dantegráfico on Pixabay (13-09-2023)Het loslaten van perfectie

De eerste stap bij het bouwen van meer eigenwaarde(zelfvertrouwen - zelfrespect) is volgens helderziende paragnosten het loslaten van iedere noodzaak om perfect te zijn en zelfs "het idee" van perfect te zijn, je bent gewoon wie je bent. Perfectie is gewoon een andere term, opgedrongen door de maatschappij en houd ons tegen (vast). De waan van de perfectie is grotendeels gebaseerd op de stereo-typische definitie van succes, gericht op uiterlijke verschijnselen zoals fysieke uiterlijk, rijkdom, status en carrière en ga zo maar door. Er is niets zoals perfectie in een relatieve wereld waar alles is onderworpen aan vergelijking. Ik daag je uit om een perfect persoon te vinden of dat die ooit heeft bestaan vandaag de dag. Als ik perfect zeg, bedoel ik echt perfect, emotioneel, fysiek en mentaal. Ik kan je garanderen dat je niemand zal vinden.

Het is niet zo dat mensen onvolmaakt zijn van nature, het is gewoon dat er niets is zoals perfectie in deze fysieke wereld van de tegenstellingen waar alles relatief is, dwz dat er altijd wel iemand mooier is (of minder aantrekkelijk), of meer intelligent (of minder), of rijker (of armer). Immers de waan van volmaaktheid is volgens helderziende paragnosten in de fysieke wereld een bewegend doel. Denk er maar eens over na, het perfecte vrouwelijke lichaam in de Rubenesque periode, de vrouw van vandaag worstelt wanhopig om gewicht te verliezen. Echte perfectie behoort alleen tot het spirituele rijk van je hogere zelf, dat is boven de tegenstellingen van de fysieke wereld en draagt geen vergelijking.


Je kan alleen veranderen wat je accepteert

De tweede stap in het bouwen van eigenwaarde (zelfvertrouwen - zelfrespect) is acceptatie. Volgens helderziende paragnosten kan je alleen die aspecten van jezelf veranderen die je hebt geaccepteerd omdat je pas dan, niet gehecht bent aan de wijziging of de uitkomst. Acceptatie is altijd het beste recept of je nu wel of niet iets kan veranderen. Accepteren wat je kan veranderen betekent niet dat je zelfgenoegzaam moet worden. Accepteren betekent niet dat je die dingen die in de weg staan van je succes moet veranderen, maar eerder, dat je er niet meer tegen vecht of er weerstand aan biedt. Onthoud dat "waar je weerstand aan biedt blijft bestaan". Met andere woorden, het aanvaarden van wat je kan veranderen geeft je de vrijheid om dit te doen. Zolang er iets kan worden veranderd heb je de macht om dit te doen, maar als je alles hebt geprobeerd, of je vind dat het buiten jouw vermogen ligt om het te veranderen, heb dan de moed om het over te geven aan je Hogere Zelf.

Aan de andere kant zijn er bepaalde aspecten van jezelf of je leven die je misschien kunt veranderen, hetzij direct of ooit. Alleen jij weet wat deze aspecten zijn. Helderziende Paragnosten zegt deze te accepteren en wees in vrede met je acceptatie. Acceptatie betekent echt om te veranderen wat je jezelf verteld over jezelf en over je gebeurtenissen. Het is de mentale toestand om de dingen neutraal te zien, in de wetenschap dat het niet is wat je overkomt dat telt, maar hoe je het waarneemt.


Het belang van persoonlijke integriteit

De derde stap in het bouwen van eigenwaarde (zelfvertrouwen - zelfrespect) is leven met persoonlijke integriteit. Wanneer je integer handelt dan zijn je gedachten woorden en daden in harmonie met elkaar. Je zegt wat je denkt en je meent wat je zegt, terwijl je die kwaliteiten laat zien die je het meest bezit. Persoonlijke integriteit is het gevoel dat je afgestemd houdt op je gevoel van eigenwaarde en dat je in staat stelt om te leven in overeenstemming met je eigen definitie van succes en niet hetgeen dat aan je is overhandigd door de maatschappij.

Helderziende paragnosten zegt dat als je integer bent heb je niets te verbergen, heb je geen reden om te liegen, geen reden om jezelf te vergelijken met iemand anders en geen enkele reden hebt om de goedkeuring van anderen te zoeken. Geen advies dat beter is op het gebied van persoonlijke integriteit is die van William Shakespeare door de woorden van Polonius aan zijn zoon Laërtes in Hamlet - "Dit vooral: om uw eigen zelf waar te zijn, En het moet volgen, zoals de nacht de dag, Gij kan dan niet onecht zijn tot ieder mens". Dit is wat het betekent om integer te zijn, trouw te zijn aan jezelf. Het is authentiek te zijn, niet een of andere kopie van iemand dat je denkt dat je zou moeten zijn, wat je is voorgedragen door de maarschappij zoals je zou moeten zijn.


Het meten van je gevoel van eigenwaarde

Volgens helderziende paragnosten is je gevoel van eigenwaarde een functie van wat je denkt over jezelf, die op zijn beurt weer een functie is van je diepgewortelde onbewuste overtuigingen. Bij het bouwen van eigenwaarde (zelfvertrouwen - zelfrespect) moet je de huidige staat van je gedachten over jezelf evalueren. Om dit te doen moet je je overtuigingen indentificeren. Vergeet wat anderen van je denken, het zijn je gedachten over jezelf dat telt. Immers het zijn je gedachten die de werkelijkheid creëren.


Ontcijfer je overtuigingen

De vierde stap in het bouwen van eigenwaarde (zelfvertrouwen - zelfrespect) is het ontdekken van die diepgewortelde overtuigingen die je leven op de automatische piloot draaien op het onderbewuste niveau en dat bepaald uiteindelijk de kwaliteit van je succes. De eenvoudigste manier om dit te doen is om een lijst te maken met te beginnen met "Ik ben". Bijvoorbeeld, ik ben aantrekkelijk, ik ben slim, ik ben succesvol, ik ben dom, ik ben sexy, ik ben een mislukkeling, ik ben te gevoelig, ik ben te lang, ik ben lui en ga zo maar door. Probeer niet de oefening te analyseren door over je antwoorden na te denken. Integendeel, schrijf gewoon alles op wat in je opkomt zonder er teveel over na te denken. Je zal merken dat je lijst een mix is van zowel positieve als negatieve overtuigingen. Natuurlijk is je gevoel van eigenwaarde sterker als de positieve overtuigingen talrijker zijn dan de negatieve overtuigingen en zwakker als het omgekeerde geldt. Je doel is om de positieve overtuigingen te gebruiken om je voordeel er mee te doen en boven de negatieve overtuigingen uit te stijgen.


Je Positieve Overtuigingen zijn de Bron van je sterke punten

De vijfde stap in het bouwen van eigenwaarde (zelfvertrouwen - zelfrespect) is volgens helderziende paragnosten te ontdekken en te concentreren op je sterke punten. Je zult merken dat de meeste van je natuurlijke sterke punten gekoppeld zijn aan je positieve onderbewuste overtuigingen. Maak een aparte lijst van al je positieve overtuigingen van de "Ik ben" lijst die je hebt gemaakt en maak een notitie van de bijbehorende sterkte(s) naast elke overtuiging. Bijvoorbeeld: "Ik ben zelfverzekerd" dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij een sterke spreker in het openbaar of met de mogelijkheid om de waarheid te spreken zonder de noodzaak om te behagen of de angst om iedereen te beledigen. Doe een poging om je te concentreren en breng die natuurlijke krachten naar buiten, niet omdat je dan beter bent dan iedereen anders maar omdat het jouw geschenk is. Je zal merken dat als je je richt op je eigen aangeboren krachten, in plaats van jezelf te vergelijken met anderen, dat je gedachten, woorden en daden gepaard gaan met een meer solide gevoel van eigenwaarde.


Je Negatieve Overtuigingen saboteren je

Aangezien het je negatieve overtuigingen zijn die grotendeels je ongewenste omstandigheden creëren, zijn zij diegene die moeten worden getransformeerd. Dit is de volgende stap in het opbouwen van meer zelfvertrouwen. Ga terug naar je oorspronkelijke lijst van "Ik ben" overtuigingen en vestig deze keer je aandacht op de negatieve overtuigingen. Nogmaals het is het makkelijkst om een aparte lijst te maken met alleen negatieve of beprekende overtuigingen. Hierdoor zal je een uitgebreide lijst hebben met wat er in de weg staat voor je succes. Erken dan dat die overtuiginge niet echt zijn in de absolute zin. Het zijn niet meer dan overtuigingen die je eens niet had en die nu zelfondermijnende gewoontes zijn geworden. Ze zijn niets meer dan het product van je ervaringen die je hebt ervaren als negatief, terwijl je ongewild deze percepties laat bepalen hoe je over jezelf denkt. Geen één overtuiging heeft macht over je anders dan die je het zelf hebt gegeven.


Transformeer je beperkende overtuigingen

Volgens helderziende paragnosten is je doel om mentaal te transformeren en boven je negatieve of beperkende overtuigingen uit te stijgen bij het bouwen van meer zelfvertrouwen. Er zijn verschillende technieken die je kan gebruiken met dit doel in het achterhoofd. Deze omvatten de mentale herhaling van positieve affirmaties, handelend "alsof" je negatieve onderliggende overtuiging is zijn positieve equivalent. Boven alles, het kennen van de waarheid over jezelf is de weg van de minste weerstand bij het overstijgen van je negatieve overtuigingen.

In een Notendop: Het opbouwen van zelfvertrouwen is fundamenteel voor bewust maken van je succes dat je wilt ervaren in je leven. Je gevoel van eigenwaarde wordt bepaald door wat je denkt over jezelf, dat zelf een product is van je positieve en negatieve onderbewuste overtuigingen. Laat het idee (de waanvoorstelling) los om volmaakt te zijn. Accepteer wat je kan veranderen en tracht dat dan te doen. Accepteer wat je niet kan veranderen en wees er in vrede mee. Focus op je positieve overtuigingen en breng je natuurlijke kracht naar voren terwijl je leert te transformeren en boven je beperkende overtuigingen uitstijgt. Pas als je jezelf kent kan je echt vrij jezelf zijn en te leven met je persoonlijke integriteit die de ruggengraat is van ware succes.Eigenwaarde

Quote van de dag

Iedereen is je Spiegel

De Universele Geest

Trek eens een Zigeuner dagkaart

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Eigenwaarde ontwikkelen, zelfvertrouwen en zelfrespect verbeteren

Ontwikkelen van meer Eigenwaarde

Het vergroten van meer eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfrespect is volgens helderziende paragnosten één van de fundamentele eigenschappen voor succes (voor echt succes). Een solide gevoel van eigenwaarde, gebaseerd op persoonlijke integriteit, is het fundament waarop je bewust je leven kan creëren. Succes zonder een gezonde eigenwaarde kan worden vergeleken met een huis zonder de noodzakelijke basis (fundament), die kan worden weggeblazen door de geringste windhoos. Deze stap voor stap gids zal je helpen om een solide en een gezond gevoel van eigenwaarde op te bouwen dat niet kan worden beïnvloed door externe factoren of de mening van anderen.


Bouwen aan eigenwaarde - eigenwaarde vergroten

Photo by Dantegráfico on Pixabay (13-09-2023)Het loslaten van perfectie

De eerste stap bij het bouwen van meer eigenwaarde(zelfvertrouwen - zelfrespect) is volgens helderziende paragnosten het loslaten van iedere noodzaak om perfect te zijn en zelfs "het idee" van perfect te zijn, je bent gewoon wie je bent. Perfectie is gewoon een andere term, opgedrongen door de maatschappij en houd ons tegen (vast). De waan van de perfectie is grotendeels gebaseerd op de stereo-typische definitie van succes, gericht op uiterlijke verschijnselen zoals fysieke uiterlijk, rijkdom, status en carrière en ga zo maar door. Er is niets zoals perfectie in een relatieve wereld waar alles is onderworpen aan vergelijking. Ik daag je uit om een perfect persoon te vinden of dat die ooit heeft bestaan vandaag de dag. Als ik perfect zeg, bedoel ik echt perfect, emotioneel, fysiek en mentaal. Ik kan je garanderen dat je niemand zal vinden.

Het is niet zo dat mensen onvolmaakt zijn van nature, het is gewoon dat er niets is zoals perfectie in deze fysieke wereld van de tegenstellingen waar alles relatief is, dwz dat er altijd wel iemand mooier is (of minder aantrekkelijk), of meer intelligent (of minder), of rijker (of armer). Immers de waan van volmaaktheid is volgens helderziende paragnosten in de fysieke wereld een bewegend doel. Denk er maar eens over na, het perfecte vrouwelijke lichaam in de Rubenesque periode, de vrouw van vandaag worstelt wanhopig om gewicht te verliezen. Echte perfectie behoort alleen tot het spirituele rijk van je hogere zelf, dat is boven de tegenstellingen van de fysieke wereld en draagt geen vergelijking.


Je kan alleen veranderen wat je accepteert

De tweede stap in het bouwen van eigenwaarde (zelfvertrouwen - zelfrespect) is acceptatie. Volgens helderziende paragnosten kan je alleen die aspecten van jezelf veranderen die je hebt geaccepteerd omdat je pas dan, niet gehecht bent aan de wijziging of de uitkomst. Acceptatie is altijd het beste recept of je nu wel of niet iets kan veranderen. Accepteren wat je kan veranderen betekent niet dat je zelfgenoegzaam moet worden. Accepteren betekent niet dat je die dingen die in de weg staan van je succes moet veranderen, maar eerder, dat je er niet meer tegen vecht of er weerstand aan biedt. Onthoud dat "waar je weerstand aan biedt blijft bestaan". Met andere woorden, het aanvaarden van wat je kan veranderen geeft je de vrijheid om dit te doen. Zolang er iets kan worden veranderd heb je de macht om dit te doen, maar als je alles hebt geprobeerd, of je vind dat het buiten jouw vermogen ligt om het te veranderen, heb dan de moed om het over te geven aan je Hogere Zelf.

Aan de andere kant zijn er bepaalde aspecten van jezelf of je leven die je misschien kunt veranderen, hetzij direct of ooit. Alleen jij weet wat deze aspecten zijn. Helderziende Paragnosten zegt deze te accepteren en wees in vrede met je acceptatie. Acceptatie betekent echt om te veranderen wat je jezelf verteld over jezelf en over je gebeurtenissen. Het is de mentale toestand om de dingen neutraal te zien, in de wetenschap dat het niet is wat je overkomt dat telt, maar hoe je het waarneemt.


Het belang van persoonlijke integriteit

De derde stap in het bouwen van eigenwaarde (zelfvertrouwen - zelfrespect) is leven met persoonlijke integriteit. Wanneer je integer handelt dan zijn je gedachten woorden en daden in harmonie met elkaar. Je zegt wat je denkt en je meent wat je zegt, terwijl je die kwaliteiten laat zien die je het meest bezit. Persoonlijke integriteit is het gevoel dat je afgestemd houdt op je gevoel van eigenwaarde en dat je in staat stelt om te leven in overeenstemming met je eigen definitie van succes en niet hetgeen dat aan je is overhandigd door de maatschappij.

Helderziende paragnosten zegt dat als je integer bent heb je niets te verbergen, heb je geen reden om te liegen, geen reden om jezelf te vergelijken met iemand anders en geen enkele reden hebt om de goedkeuring van anderen te zoeken. Geen advies dat beter is op het gebied van persoonlijke integriteit is die van William Shakespeare door de woorden van Polonius aan zijn zoon Laërtes in Hamlet - "Dit vooral: om uw eigen zelf waar te zijn, En het moet volgen, zoals de nacht de dag, Gij kan dan niet onecht zijn tot ieder mens". Dit is wat het betekent om integer te zijn, trouw te zijn aan jezelf. Het is authentiek te zijn, niet een of andere kopie van iemand dat je denkt dat je zou moeten zijn, wat je is voorgedragen door de maarschappij zoals je zou moeten zijn.


Het meten van je gevoel van eigenwaarde

Volgens helderziende paragnosten is je gevoel van eigenwaarde een functie van wat je denkt over jezelf, die op zijn beurt weer een functie is van je diepgewortelde onbewuste overtuigingen. Bij het bouwen van eigenwaarde (zelfvertrouwen - zelfrespect) moet je de huidige staat van je gedachten over jezelf evalueren. Om dit te doen moet je je overtuigingen indentificeren. Vergeet wat anderen van je denken, het zijn je gedachten over jezelf dat telt. Immers het zijn je gedachten die de werkelijkheid creëren.


Ontcijfer je overtuigingen

De vierde stap in het bouwen van eigenwaarde (zelfvertrouwen - zelfrespect) is het ontdekken van die diepgewortelde overtuigingen die je leven op de automatische piloot draaien op het onderbewuste niveau en dat bepaald uiteindelijk de kwaliteit van je succes. De eenvoudigste manier om dit te doen is om een lijst te maken met te beginnen met "Ik ben". Bijvoorbeeld, ik ben aantrekkelijk, ik ben slim, ik ben succesvol, ik ben dom, ik ben sexy, ik ben een mislukkeling, ik ben te gevoelig, ik ben te lang, ik ben lui en ga zo maar door. Probeer niet de oefening te analyseren door over je antwoorden na te denken. Integendeel, schrijf gewoon alles op wat in je opkomt zonder er teveel over na te denken. Je zal merken dat je lijst een mix is van zowel positieve als negatieve overtuigingen. Natuurlijk is je gevoel van eigenwaarde sterker als de positieve overtuigingen talrijker zijn dan de negatieve overtuigingen en zwakker als het omgekeerde geldt. Je doel is om de positieve overtuigingen te gebruiken om je voordeel er mee te doen en boven de negatieve overtuigingen uit te stijgen.


Je Positieve Overtuigingen zijn de Bron van je sterke punten

De vijfde stap in het bouwen van eigenwaarde (zelfvertrouwen - zelfrespect) is volgens helderziende paragnosten te ontdekken en te concentreren op je sterke punten. Je zult merken dat de meeste van je natuurlijke sterke punten gekoppeld zijn aan je positieve onderbewuste overtuigingen. Maak een aparte lijst van al je positieve overtuigingen van de "Ik ben" lijst die je hebt gemaakt en maak een notitie van de bijbehorende sterkte(s) naast elke overtuiging. Bijvoorbeeld: "Ik ben zelfverzekerd" dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij een sterke spreker in het openbaar of met de mogelijkheid om de waarheid te spreken zonder de noodzaak om te behagen of de angst om iedereen te beledigen. Doe een poging om je te concentreren en breng die natuurlijke krachten naar buiten, niet omdat je dan beter bent dan iedereen anders maar omdat het jouw geschenk is. Je zal merken dat als je je richt op je eigen aangeboren krachten, in plaats van jezelf te vergelijken met anderen, dat je gedachten, woorden en daden gepaard gaan met een meer solide gevoel van eigenwaarde.


Je Negatieve Overtuigingen saboteren je

Aangezien het je negatieve overtuigingen zijn die grotendeels je ongewenste omstandigheden creëren, zijn zij diegene die moeten worden getransformeerd. Dit is de volgende stap in het opbouwen van meer zelfvertrouwen. Ga terug naar je oorspronkelijke lijst van "Ik ben" overtuigingen en vestig deze keer je aandacht op de negatieve overtuigingen. Nogmaals het is het makkelijkst om een aparte lijst te maken met alleen negatieve of beprekende overtuigingen. Hierdoor zal je een uitgebreide lijst hebben met wat er in de weg staat voor je succes. Erken dan dat die overtuiginge niet echt zijn in de absolute zin. Het zijn niet meer dan overtuigingen die je eens niet had en die nu zelfondermijnende gewoontes zijn geworden. Ze zijn niets meer dan het product van je ervaringen die je hebt ervaren als negatief, terwijl je ongewild deze percepties laat bepalen hoe je over jezelf denkt. Geen één overtuiging heeft macht over je anders dan die je het zelf hebt gegeven.


Transformeer je beperkende overtuigingen

Volgens helderziende paragnosten is je doel om mentaal te transformeren en boven je negatieve of beperkende overtuigingen uit te stijgen bij het bouwen van meer zelfvertrouwen. Er zijn verschillende technieken die je kan gebruiken met dit doel in het achterhoofd. Deze omvatten de mentale herhaling van positieve affirmaties, handelend "alsof" je negatieve onderliggende overtuiging is zijn positieve equivalent. Boven alles, het kennen van de waarheid over jezelf is de weg van de minste weerstand bij het overstijgen van je negatieve overtuigingen.

In een Notendop: Het opbouwen van zelfvertrouwen is fundamenteel voor bewust maken van je succes dat je wilt ervaren in je leven. Je gevoel van eigenwaarde wordt bepaald door wat je denkt over jezelf, dat zelf een product is van je positieve en negatieve onderbewuste overtuigingen. Laat het idee (de waanvoorstelling) los om volmaakt te zijn. Accepteer wat je kan veranderen en tracht dat dan te doen. Accepteer wat je niet kan veranderen en wees er in vrede mee. Focus op je positieve overtuigingen en breng je natuurlijke kracht naar voren terwijl je leert te transformeren en boven je beperkende overtuigingen uitstijgt. Pas als je jezelf kent kan je echt vrij jezelf zijn en te leven met je persoonlijke integriteit die de ruggengraat is van ware succes.Eigenwaarde

Quote van de dag

Spiritchat

De kracht van opgeven

Trek eens een Chakra dagkaart

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op: