Helderziende Paragnosten voor Spiritualiteit en Bewustwording

Chakra dagkaart Stenen van Ajna

Chakra dagkaart Stenen van Ajna wordt u uitgelegd door Helderziende Paragnosten

Chakra kaart Stenen van Ajna

De stenen van Ajna helpen ons ons intuïtieve 'zelf' te ontdekken. Saffier is de steen die een brug kan slaan tussen onze ratio en onze geest. Door dit tot stand te brengen, ontstaat er een vorm van harmonie die weldadig rustgevend aanvoelt. Saffier werkt dus kalmerend op het voorhoofdchakra. Het goede in ons wordt erdoor naar boven gehaald en daarbij ook nog beschermd tegen negatieve krachten die het zouden kunnen belagen. Deze positieve groei werkt reinigend in je hele denken en doen. Dat opent een nieuwe levenshouding. Met Saffier kun je daardoor diepere vriendschappen gaan ontwikkelen. Door een zich meer openstellende geest en een intenser gevoel naar de ander toe. Met Saffier kun je ook heel ontspannen mediteren. Er kunnen dan zelfs innerlijke ervaringen ontstaan die duiden op een verdieping van je spiritualiteit.

Lapis Lazuli is de steen die ons meer bewust laat worden van ons onderbewuste. Ons derde oog, niet zichtbaar voor onze 'normale' ogen, kan zijn blik naar binnen richten. Lapis Lazuli is daarin een krachtige begeleider. Vanouds wordt deze prachtige blauwe steen daardoor tot de heilige stenen gerekend, zij werd en wordt dan ook veel gedragen door ervaren yogi's en mystici. Lapis Lazuli heeft het vermogen om je te helpen tegen depressies. Bestrijd de onrust in je geest en breng haar weer in evenwicht. Waardoor je jezelf weer 'helder' kunt zien.

Amethist werkt op onze geestelijke basis, met haar energie richt ze zich op het naar de oppervlakte brengen van een onzer grootste deugden: deemoed. Als we in staat zijn deze uit te dragen, kunnen we iets proeven van het 'goddelijke'! Amethist is een mystieke steen bij uitstek; dat zul je merken als zij in je onmiddellijke nabijheid is tijdens het mediteren. Verlies je in haar nevelachtige structuur, als van fijnstoffelijke sferen. Amethist is dan je vaardige metgezel op je spirituele reis.


Bestel je Chakra kaarten Online

Chakra kaarten

Anderen keken ook naar: Chakra Kaarten


Quote van de dag

Kom in contact met je spirituele kant

Eigenwaarde ontwikkelen

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Chakra dagkaart Mudra van Muladhara

Chakra dagkaart Mudra van Muladhara wordt u uitgelegd door Helderziende Paragnosten

Chakra kaart Mudra van Muladhara

Als de energie van Muladhara niet voldoende is, kunnen we haar versterken met deze mudra. Ze zal de aarde-energie stimuleren en ons wortelchakra extra kracht schenken. Deze mudra verbeeldt het samengaan van het vijfde met het eerste chakra, want de ringvinger staat voor aarde en de duim voor ether, het element van het chakra van de keel. We communiceren dus met de aarde, vragen haar steun en kracht. Bij regelmatige beoefening zal op den duur het onzichtbare geschenk van de aarde voelbaar worden. Niet dat dat perse nodig is, want ook al wordt je het nog niet gewaar, stromen doet het zeker.

Het is een prachtig spiritueel gebaar; zeg maar een groet naar haar zonder wier steun onze basis te zwak zou zijn. Van tijd tot tijd voelen we wel eens dat onze zekerheden enigszins zijn ondermijnd. Merken we de behoefte aan stabiliteit en willen we graag vastere grond onder onze voeten hebben, willen we onszelf meer onderbouwen. Door deze mudra te vormen, maken we onze behoefte kenbaar aan moeder aarde. De duim in samenhang met de aardse ringvinger benadrukt de spirituele nood. We willen dus graag extra geestelijk voedsel, psychisch een stevige bodem leggen. Het is bijna een magisch teken, dit samengaan van het meest tastbare, met materie die nog ijler is dan lucht.

Maar voor een goed verstaander als aarde is het een duidelijk verzoek; zij zal het zeker inwilligen. Dat zul je ook merken als je de moeite neemt om een aantal keren per dag op deze manier met haar te communiceren - nieuwe kracht zal je ten deel vallen. Er zijn momenten in het leven dat je het idee krijgt dat je basis totaal is verdwenen. Ontreddering dreigt zich dan van je meester te maken en je vraag om extra energie wordt bijna een schreeuw. Je kunt je mudra dan versterken door haar te verdubbelen.

Gebruik beide handen en plaats de duimen tegen elkaar in een smeekbede om hulp. Visualiseer dan de kracht van aarde in haar meest extreme vorm; de eruptie van een vulkaan, een stroom van vibrerend gloeiend leven, die met ontzagwekkende kracht een weg zoekt - welhaast angstaanjagend in zijn omvang. Concentreer je op dit imponerende natuurbeeld en laat de magma in je wortelchakra stromen. Gloeiende lava, pure aardekracht, die ten slotte stolt tot het meest stevige fundament dat je je maar kunt wensen.

Bestel je Chakra kaarten Online

Chakra kaarten


Anderen keken ook naar: Chakra Kaarten


Quote van de dag

Een zinvol leven

De Wet van Aantrekking

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Chakra dagkaart Stenen van Muladhara

Chakra dagkaart Stenen van Muladhara wordt u uitgelegd door Helderziende Paragnosten

Chakra kaart Stenen van Muladhara

Om ons aardechakra te kunnen stimuleren, schenkt moeder aarde ons haar grootste schatten: edelstenen en mineralen. Met Rode jaspis (ook de moeder alles stenen genoemd) versterkt ze onze verbondenheid met haar. Goed in je aarde-energie zitten betekent stevig staan - zowel fysiek als geestelijk. Het creŽert harmonie en ons zelfvertrouwen groeit. Fysiek worden we gevoed door ons bloed. Jaspis bij je dragen bevordert de kwaliteit van je bloed. Heliotroop is een goede toeverlaat om bloedingen te stelpen.

Zoals moeder aarde verdraagzaam is jegens ons - zij draagt ons tenslotte, als wordt ze daar niet altijd op de juist manier voor gewaardeerd - zo schenkt zij ons deze mooie eigenschap met de vruchten uit haar schoot. Het bij je dragen van de stenen maakt je verdraagzamer en dat resulteert uiteindelijk in tolerantie. Het mooiste geheid van de vrouwelijke schoot is het vermogen tot baren. Heliotroop heeft een gunstige werking op het verloop ervan, zij schenkt haar energie aan haar die weer nieuw leven schenkt. Resultaat van een innerlijke groei die niet alleen lichamelijk plaatsvindt.

Heliotroop helpt zowel man als vrouw om ook geestelijk verder te komen. Deze groei op tweeërlei wijze kan een mooi evenwicht tot stand laten komen. Die ideale balans waarnaar we allemaal zo op zoek zijn. In evenwicht komen is een vorm van zelfvertrouwen waarvoor Granaat een ideale partner is. Fysiek betekent het dat ze onze bloeddruk in evenwicht houdt en lief is voor ons hart. Als je daardoor lekker in je vel zit, komt er ook ruimte voor andere dingen. Granaat schenkt ons de wilskracht hiervoor en kan hierin stevig stimuleren - vlammen zelfs. Zo sterk dat - en dat geldt ook voor Heliotroop - onze geestelijke groei zich zo ontwikkelt dat in de toekomst schouwen tot de mogelijkheden kan gaan behoren.

Bestel je Chakra kaarten Online

Chakra kaarten


Anderen keken ook naar: Chakra Kaarten


Quote van de dag

Wat zijn lichtwerkers

Bewustzijn. Bewustzijn vergroten. Bewustzijn verruimen

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op: