Helderziende Paragnosten voor Spiritualiteit en Bewustwording

Chakra kaarten

Chakra's zijn levenswielen, dit zijn energiecentra die bepalend zijn voor ons lichamelijk, geestelijk en psychisch bewustzijn. Van stuit tot kruin stroomt energie via alle chakra's door ons lichaam, maar ze kunnen zich ook vernauwen of sluiten, waardoor we uit balans raken. Wie de 'taal' van de chakra's verstaat, heeft de sleutel tot herstel in handen.

De chakrakaarten van Cees Weteling zijn een probaat middel om te communiceren met de zeven chakra's. De kaarten vertellen, door middel van diverse associaties, hoe we met de chakra's vertrouwd kunnen raken, welke signalen zij uitzenden en hoe we die op onszelf kunnen toepassen.

De chakra kaarten gebruikt op Helderziende Paragnosten zijn afkomstig van Cees Weteling (Amsterdam, 1943) die werd opgeleid tot grafisch ontwerper. Hij maakte carrière in de reclamewereld en beweegt zich al zo´n jaar of twintig op het spirituele vlak. In zijn woonplaats Bloemendaal is hij als chakratherapeut en healer werkzaam.Trek een Chakra dagkaart


Klik op de kaart of op de tekst voor een volledige omschrijving van de Chakra kaarten.

Chakra kaart Muladhara

Chakra kaart Muladhara Dit energiecentrum bevindt zich bij het onderste deel van de ruggengraat, om precies te zijn het gebied tussen de anus en genitaliën.

Chakra kaart Svadhisthana

Chakra kaart Svadhisthana Dit chakra bevindt zich in de onderbuik, tussen de navel en de genitaliën. Het energiecentrum van de geslachtsorganen, die in staat zijn om leven te geven.

Chakra kaart Manipura

Chakra kaart Manipura Dit chakra bevindt zich tussen de navel en de solar plexus (zonnevlecht). Manipura is het energiecentrum met het accent op onze emoties. Het is tevens de plek waar onze spijsvertering plaatsvindt.

Chakra kaart Anahata

Chakra kaart Anahata Dit chakra bevindt zich ter hoogte van het hart, achter het borstbeen. Het hart is vanouds het symbool van de liefde. Als orgaan essentieel voor ons bestaan.

Chakra kaart Vishuddha

Chakra kaart Vishuddha Dit chakra bevindt zich in de keelstreek, beginnend vanaf het kuiltje vlak boven het borstbeen. De keel is het deel van ons lichaam van waaruit we kunnen communiceren met geluid.

Chakra kaart Ajna

Chakra kaart Ajna Dit chakra bevindt zich tussen de wenkbrauwen. Ajna is het energiecentrum dat wel het derde oog wordt genoemd. Een niet zichtbaar oog dat ten opzichte van onze twee 'normale' ogen niet zichtbare dingen kan visualiseren.

Chakra kaart Sahasrara

Chakra kaart Sahasrara Dit chakra bevindt zich vlak boven het schedeldak, in de omgeving van onze fontanellen, die vroeger nog open waren. Iedereen die serieus aan de chakra's werkt zal Sahasrara, de situatie van het vroege 'kind'-zijn, willen realiseren.

Chakra kaart Stenen van Muladhara

Chakra kaart Stenen van Muladhara Om ons aardechakra te kunnen stimuleren, schenkt moeder aarde ons haar grootste schatten: edelstenen en mineralen. Met Rode jaspis (ook de moeder alles stenen genoemd) versterkt ze onze verbondenheid met haar.

Chakra kaart Stenen van Svadhisthana

Chakra kaart Stenen van Svadhisthana Svadhisthana heeft de neiging een nogal turbulent chakra te zijn. Ze wil nog wel eens doorschieten naar uitersten.

Chakra kaart Stenen van Manipura

Chakra kaart Stenen van Manipura De stenen van Manipura schenken ons de kracht en warmte van de zon. De krachtbron die zo vitaal is voor ons bestaan en al het aardse leven.

Chakra kaart Stenen van Anahata

Chakra kaart Stenen van Anahata De stenen van Anahata schenken ons hun energie in belangrijke mate om ons hart open te kunnen stellen. Als we in staat zijn om dit te doen, worden we toegankelijker voor het verkrijgen én het geven van liefde.

Chakra kaart Stenen van Vishuddha

Chakra kaart Stenen van Vishuddha De stenen van Vishuddha zijn onze helpers bij het communiceren. Turkoois is een prachtige blauwe steen met een zweem naar groen. Blauw is de kleur van ons keelchakra.

Chakra kaart Stenen van Ajna

Chakra kaart Stenen van Ajna De stenen van Ajna helpen ons ons intuïtieve 'zelf' te ontdekken. Saffier is de steen die een brug kan slaan tussen onze ratio en onze geest.

Chakra kaart Stenen van Sahasrara

Chakra kaart Stenen van Sahasrara De stenen van Sahasrara helpen ons te groeien naar een steeds hogere vorm van spiritualiteit.

Chakra kaart Natuurbeleving van Muladhara

Chakra kaart Natuurbeleving van Muladhara Ons wortelchakra heeft het kleurenpalet van avondrood. De zon vlamt dan tegen de hemel en kleurt het water en het land in ontelbare schakeringen.

Chakra kaart Natuurbeleving van Svadhisthana

Chakra kaart Natuurbeleving van Svadhisthana Svadhisthana is het chakra van het water. Het vloeibare leven zonder wie of wat niets meer laven kan. Goed beschouwd is water het kostbaarste hier op aarde.

Chakra kaart Natuurbeleving van Manipura

Chakra kaart Natuurbeleving van Manipura Manipura is ons zonnevlechtchakra, het energiecentrum waar je je emoties het best kunt voelen. De warmen gele kleur, die zo sterk associeert met de gloed van de gouden zonnestralen, vertelt eigenlijk zonder woorden om wat voor kostbare energie het gaat.

Chakra kaart Natuurbeleving van Anahata

Chakra kaart Natuurbeleving van Anahata Anahata is als een lieflijk idyllisch landschap indien er vrede is in je hart. Opgebouwd uit zachte, warme kleuren. Samengesteld uit glooiende vormen en gedecoreerd met bloemenpracht in de meest harmonieuze collecties - sprookjesachtig en veilig.

Chakra kaart Natuurbeleving van Vishuddha

Chakra kaart Natuurbeleving van Vishuddha Vishuddha is het chakra van het element ether, lichter en ijler dan lucht. De niet zichtbare wereld van vibraties en trillingen, waar alle soorten golven van communicatie zich onbelemmerd voortbewegen.

Chakra kaart Natuurbeleving van Ajna

Chakra kaart Natuurbeleving van Ajna Ajna is het chakra van het derde oog. Ons innerlijke oog is een oog waarin de waarneming niet via het licht plaatsvindt, maar dat wel in staat is om licht te werpen op zaken die we niet kunnen waarnemen met onze 'wereldse' ogen.

Chakra kaart Natuurbeleving van Sahasrara

Chakra kaart Natuurbeleving van Sahasrara Het kruinchakra is de poort naar een open verbinding met de kosmos. Onze taak is het om deze poort te openen, maar de weg naar dit ultieme doel is een moeilijke. om het te verwezenlijken, zullen we ons 'vrij' moeten maken.

Chakra kaart Schildpad van Muladhara

Chakra kaart Schildpad van Muladhara In Schildpad zien we zijn verbondenheid met de aarde. De machtige poten, in verhouding tot zijn lichaam, geven hem een stevige basis. Ze zijn enigszins naar buiten gespreid voor een optimale grip.

Chakra kaart Zwaan van Svadhisthana

Chakra kaart Zwaan van Svadhisthana Svadhisthana is het chakra van de liefde en de lust. Het is de overweldigende energie van de seksualiteit, de oerdrift die zo heftig zijn uitweg kan zoeken.

Chakra kaart Ram van Manipura

Chakra kaart Ram van Manipura Manipura is het chakra van het element vuur. Manipura heeft temperament en kan vlammen - dat vraagt dus om controle.

Chakra kaart Hert van Anahata

Chakra kaart Hert van Anahata Anahata is het chakra van de liefde, het chakra van het hart. De liefde van Anahata is een andere dan de liefde van de lust van Svadhisthana, ons tweede chakra, in onze onderbuik.

Chakra kaart Walvis van Vishuddha

Chakra kaart Walvis van Vishuddha Vishuddha is het chakra van waaruit we communiceren. Communiceren kunnen we op heel veel manieren. Bij het keelchakra hebben we het dan over geluid.

Chakra kaart Uil van Ajna

Chakra kaart Uil van Ajna Ajna is het chakra van het derde oog, het niet zichtbare oog voor het schouwen van het fysiek niet waarneembare. kijken in het duister - Uil is daartoe in staat, in de fysieke wereld.

Chakra kaart Arend van Sahasrara

Chakra kaart Arend van Sahasrara Sahasrara, ons kruinchakra, maakt het mogelijk ons open te stellen voor de kosmos, in contact te komen met de kosmische energie.

Chakra kaart Saturnus van Muladhara

Chakra kaart Saturnus van Muladhara Saturnus is de planeet van ons wortelchakra. Wanneer je het gevoel hebt dat je te veel gaat zweven of de grip dreigt te verliezen, is het goed om je te richten op Saturnus.

Chakra kaart Maan van Svadhisthana

Chakra kaart Maan van Svadhisthana Maan is de planeet van het geslachtschakra, het chakra dat haar energie richt op het voortbrengen van leven. Maan past daar goed bij; al sinds oude tijden wordt zij geassocieerd met de moederfiguur.

Chakra kaart Mars van Manipura

Chakra kaart Mars van Manipura Deze vurige planeet voelt zich thuis bij de energie van je zonnevlecht. Het chakra van het element vuur: Manipura. Mars en Manipura kunnen beide vlammen.

Chakra kaart Venus van Anahata

Chakra kaart Venus van Anahata Venus is de planeet van ons hartchakra. Liefde en hart zijn voor iedereen een vanzelfsprekende eenheid. Jouw hartchakra kan zich voeden met de energie van Venus.

Chakra kaart Mercurius van Vishuddha

Chakra kaart Mercurius van Vishuddha Mercurius is de planeet van ons keelchakra. De boodschapper van de goden, zoals hij in de klassieke Oudheid werd gezien.

Chakra kaart Jupiter van Ajna

Chakra kaart Jupiter van Ajna Jupiter is de planeet van Ajna. De energie van Jupiter voedt de energie van het derde oog. Als je je concentreert op Jupiter, zul je een positieve kracht ervaren.

Chakra kaart Uranus van Sahasrara

Chakra kaart Uranus van Sahasrara Uranus is de planeet die ons kruinchakra kan voeden. De energie van Sahasrara voelt zich er goed bij. Op onze spirituele weg naar een zich steeds meer openend kruinchakra kan Uranus een inspirerende begeleider zijn.

Chakra kaart Moeder van Muladhara

Chakra kaart Moeder van Muladhara Muladhara heeft haar wortels in moeder aarde. Ze is de energie uit wier schoot wij allen zijn voortgekomen. Een zeer krachtige vrouwelijke energie, door taoïsten yin genoemd.

Chakra kaart Gelieven van Svadhisthana

Chakra kaart Gelieven van Svadhisthana De kracht van de energie van Svadhisthana is ongekend. Oorlogen zijn ermee ontketend en levens zijn erdoor verwoest. Svadhisthana is ons geslachtschakra, energie die zich manifesteert in een spel van voortdurend aantrekken en afstoten.

Chakra kaart Ridder van Manipura

Chakra kaart Ridder van Manipura De energie van het chakra van onze emoties kan ons vaak op een dwaalspoor zetten. Manipura is zeer rijk aan variaties van belevingen die wij ons gevoelsleven noemen.

Chakra kaart Franciscus van Anahata

Chakra kaart Franciscus van Anahata Anahata is het chakra van de liefde, de energie die het vermogen heeft om te geven. Alles draait om de liefde; in al haar facetten bepaalt zij de kwaliteit van het leven van ons allemaal - het ontvangen of het gemis, het geven of het toelaten ervan.

Chakra kaart Schelpspeler van Vishuddha

Chakra kaart Schelpspeler van Vishuddha Via het keelchakra kunnen we ons verstaanbaar maken. In allerlei gradaties zijn we in staat om gevoelens en kennis over te dragen; van fluisteren tot schreeuwen en van schreien tot zingen.

Chakra kaart Sjamaan van Ajna

Chakra kaart Sjamaan van Ajna Het chakra van ons derde oog richt onze blik naar de goden. Ze tracht een verbinding te leggen met de kosmos; een verbinding met de spiritualiteit.

Chakra kaart Open Lotus van Sahasrara

Chakra kaart Open Lotus van Sahasrara Als ons kruinchakra zich heeft geopend, hebben we de verbinding met de Kosmos gerealiseerd. Het is het ultieme stadium, maar vooralsnog hebben we een lange weg te gaan.

Chakra kaart Mudra van Muladhara

Chakra kaart Mudra van Muladhara Als de energie van Muladhara niet voldoende is, kunnen we haar versterken met deze mudra. Ze zal de aarde-energie stimuleren en ons wortelchakra extra kracht schenken.

Chakra kaart Mudra van Svadhisthana

Chakra kaart Mudra van Svadhisthana De energie van Svadhisthana kan ongelooflijk krachtig zijn. Hier zetelt ons seksuele driftleven, de gevoelens die in staat zijn onze ratio op een gegeven moment te overheersen.

Chakra kaart Mudra van Manipura

Chakra kaart Mudra van Manipura De energie van ons zonnevlechtchakra kan behoorlijk opspelen. Het zijn de turbulente bewegingen van emoties en de gevoelens die zich dan laten gelden.

Chakra kaart Mudra van Anahata

Chakra kaart Mudra van Anahata Het chakra van de liefde heeft soms moeite zich ervoor te openen. Vooringenomenheid of zelfs verbittering kunnen hiervan de oorzaak zijn. Blokkades die we met wat hulp kunnen proberen op te lossen.

Chakra kaart Mudra van Vishuddha

Chakra kaart Mudra van Vishuddha De mudra van ons keelchakra brengt de energie daarvan weer in beweging. Soms, als we haar nodig hebben, vibreert ze niet naar wens in dit deel van ons lichaam, waar het om de trillingen gaat.

Chakra kaart Mudra van Ajna

Chakra kaart Mudra van Ajna Ajna is de energie van het voorhoofdchakra, ons derde oog. Een spiritueel oog, gericht op immateriële zaken, op onze innerlijke zaken: inzicht. Als we het inzicht bereiken, hebben we de geestelijke balans ontdekt die ons in evenwicht houdt.

Chakra kaart Mudra van Sahasrara

Chakra kaart Mudra van Sahasrara Ons hoogstgelegen chakra is het kruinchakra. Het is het energiecentrum voor bezinning; wat drijft ons en hoe kunnen we bij onszelf komen? Sahasrara heeft het in zich om verbinding te maken met de kosmische energie.


Quote van de dag

Uw advertentie hier

Dwangmatig gedrag

Trek eens een Moeder Aarde dagkaart

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Chakra kaarten

Chakra's zijn levenswielen, dit zijn energiecentra die bepalend zijn voor ons lichamelijk, geestelijk en psychisch bewustzijn. Van stuit tot kruin stroomt energie via alle chakra's door ons lichaam, maar ze kunnen zich ook vernauwen of sluiten, waardoor we uit balans raken. Wie de 'taal' van de chakra's verstaat, heeft de sleutel tot herstel in handen.

De chakrakaarten van Cees Weteling zijn een probaat middel om te communiceren met de zeven chakra's. De kaarten vertellen, door middel van diverse associaties, hoe we met de chakra's vertrouwd kunnen raken, welke signalen zij uitzenden en hoe we die op onszelf kunnen toepassen.

De chakra kaarten gebruikt op Helderziende Paragnosten zijn afkomstig van Cees Weteling (Amsterdam, 1943) die werd opgeleid tot grafisch ontwerper. Hij maakte carrière in de reclamewereld en beweegt zich al zo´n jaar of twintig op het spirituele vlak. In zijn woonplaats Bloemendaal is hij als chakratherapeut en healer werkzaam.Trek een Chakra dagkaart


Klik op de kaart of op de tekst voor een volledige omschrijving van de Chakra kaarten.

Chakra kaart Muladhara

Chakra kaart Muladhara

Dit energiecentrum bevindt zich bij het onderste deel van de ruggengraat, om precies te zijn het gebied tussen de anus en genitaliën.

---

Chakra kaart Svadhisthana

Chakra kaart Svadhisthana

Dit chakra bevindt zich in de onderbuik, tussen de navel en de genitaliën. Het energiecentrum van de geslachtsorganen, die in staat zijn om leven te geven.

---

Chakra kaart Manipura

Chakra kaart Manipura

Dit chakra bevindt zich tussen de navel en de solar plexus (zonnevlecht). Manipura is het energiecentrum met het accent op onze emoties. Het is tevens de plek waar onze spijsvertering plaatsvindt.

---

Chakra kaart Anahata

Chakra kaart Anahata

Dit chakra bevindt zich ter hoogte van het hart, achter het borstbeen. Het hart is vanouds het symbool van de liefde. Als orgaan essentieel voor ons bestaan.

---

Chakra kaart Vishuddha

Chakra kaart Vishuddha

Dit chakra bevindt zich in de keelstreek, beginnend vanaf het kuiltje vlak boven het borstbeen. De keel is het deel van ons lichaam van waaruit we kunnen communiceren met geluid.

---

Chakra kaart Ajna

Chakra kaart Ajna

Dit chakra bevindt zich tussen de wenkbrauwen. Ajna is het energiecentrum dat wel het derde oog wordt genoemd. Een niet zichtbaar oog dat ten opzichte van onze twee 'normale' ogen niet zichtbare dingen kan visualiseren.

---

Chakra kaart Sahasrara

Chakra kaart Sahasrara

Dit chakra bevindt zich vlak boven het schedeldak, in de omgeving van onze fontanellen, die vroeger nog open waren. Iedereen die serieus aan de chakra's werkt zal Sahasrara, de situatie van het vroege 'kind'-zijn, willen realiseren.

---

Chakra kaart Stenen van Muladhara

Chakra kaart Stenen van Muladhara

Om ons aardechakra te kunnen stimuleren, schenkt moeder aarde ons haar grootste schatten: edelstenen en mineralen. Met Rode jaspis (ook de moeder alles stenen genoemd) versterkt ze onze verbondenheid met haar.

---

Chakra kaart Stenen van Svadhisthana

Chakra kaart Stenen van Svadhisthana

Svadhisthana heeft de neiging een nogal turbulent chakra te zijn. Ze wil nog wel eens doorschieten naar uitersten.

---

Chakra kaart Stenen van Manipura

Chakra kaart Stenen van Manipura

De stenen van Manipura schenken ons de kracht en warmte van de zon. De krachtbron die zo vitaal is voor ons bestaan en al het aardse leven.

---

Chakra kaart Stenen van Anahata

Chakra kaart Stenen van Anahata

De stenen van Anahata schenken ons hun energie in belangrijke mate om ons hart open te kunnen stellen. Als we in staat zijn om dit te doen, worden we toegankelijker voor het verkrijgen én het geven van liefde.

---

Chakra kaart Stenen van Vishuddha

Chakra kaart Stenen van Vishuddha

De stenen van Vishuddha zijn onze helpers bij het communiceren. Turkoois is een prachtige blauwe steen met een zweem naar groen. Blauw is de kleur van ons keelchakra.

---

Chakra kaart Stenen van Ajna

Chakra kaart Stenen van Ajna

De stenen van Ajna helpen ons ons intuïtieve 'zelf' te ontdekken. Saffier is de steen die een brug kan slaan tussen onze ratio en onze geest.

---

Chakra kaart Stenen van Sahasrara

Chakra kaart Stenen van Sahasrara

De stenen van Sahasrara helpen ons te groeien naar een steeds hogere vorm van spiritualiteit.

---

Chakra kaart Natuurbeleving van Muladhara

Chakra kaart Natuurbeleving van Muladhara

Ons wortelchakra heeft het kleurenpalet van avondrood. De zon vlamt dan tegen de hemel en kleurt het water en het land in ontelbare schakeringen.

---

Chakra kaart Natuurbeleving van Svadhisthana

Chakra kaart Natuurbeleving van Svadhisthana

Svadhisthana is het chakra van het water. Het vloeibare leven zonder wie of wat niets meer laven kan. Goed beschouwd is water het kostbaarste hier op aarde.

---

Chakra kaart Natuurbeleving van Manipura

Chakra kaart Natuurbeleving van Manipura

Manipura is ons zonnevlechtchakra, het energiecentrum waar je je emoties het best kunt voelen. De warmen gele kleur, die zo sterk associeert met de gloed van de gouden zonnestralen, vertelt eigenlijk zonder woorden om wat voor kostbare energie het gaat.

---

Chakra kaart Natuurbeleving van Anahata

Chakra kaart Natuurbeleving van Anahata

Anahata is als een lieflijk idyllisch landschap indien er vrede is in je hart. Opgebouwd uit zachte, warme kleuren. Samengesteld uit glooiende vormen en gedecoreerd met bloemenpracht in de meest harmonieuze collecties - sprookjesachtig en veilig.

---

Chakra kaart Natuurbeleving van Vishuddha

Chakra kaart Natuurbeleving van Vishuddha

Vishuddha is het chakra van het element ether, lichter en ijler dan lucht. De niet zichtbare wereld van vibraties en trillingen, waar alle soorten golven van communicatie zich onbelemmerd voortbewegen.

---

Chakra kaart Natuurbeleving van Ajna

Chakra kaart Natuurbeleving van Ajna

Ajna is het chakra van het derde oog. Ons innerlijke oog is een oog waarin de waarneming niet via het licht plaatsvindt, maar dat wel in staat is om licht te werpen op zaken die we niet kunnen waarnemen met onze 'wereldse' ogen.

---

Chakra kaart Natuurbeleving van Sahasrara

Chakra kaart Natuurbeleving van Sahasrara

Het kruinchakra is de poort naar een open verbinding met de kosmos. Onze taak is het om deze poort te openen, maar de weg naar dit ultieme doel is een moeilijke. om het te verwezenlijken, zullen we ons 'vrij' moeten maken.

---

Chakra kaart Schildpad van Muladhara

Chakra kaart Schildpad van Muladhara

In Schildpad zien we zijn verbondenheid met de aarde. De machtige poten, in verhouding tot zijn lichaam, geven hem een stevige basis. Ze zijn enigszins naar buiten gespreid voor een optimale grip.

---

Chakra kaart Zwaan van Svadhisthana

Chakra kaart Zwaan van Svadhisthana

Svadhisthana is het chakra van de liefde en de lust. Het is de overweldigende energie van de seksualiteit, de oerdrift die zo heftig zijn uitweg kan zoeken.

---

Chakra kaart Ram van Manipura

Chakra kaart Ram van Manipura

Manipura is het chakra van het element vuur. Manipura heeft temperament en kan vlammen - dat vraagt dus om controle.

---

Chakra kaart Hert van Anahata

Chakra kaart Hert van Anahata

Anahata is het chakra van de liefde, het chakra van het hart. De liefde van Anahata is een andere dan de liefde van de lust van Svadhisthana, ons tweede chakra, in onze onderbuik.

---

Chakra kaart Walvis van Vishuddha

Chakra kaart Walvis van Vishuddha

Vishuddha is het chakra van waaruit we communiceren. Communiceren kunnen we op heel veel manieren. Bij het keelchakra hebben we het dan over geluid.

---

Chakra kaart Uil van Ajna

Chakra kaart Uil van Ajna

Ajna is het chakra van het derde oog, het niet zichtbare oog voor het schouwen van het fysiek niet waarneembare. kijken in het duister - Uil is daartoe in staat, in de fysieke wereld.

---

Chakra kaart Arend van Sahasrara

Chakra kaart Arend van Sahasrara

Sahasrara, ons kruinchakra, maakt het mogelijk ons open te stellen voor de kosmos, in contact te komen met de kosmische energie.

---

Chakra kaart Saturnus van Muladhara

Chakra kaart Saturnus van Muladhara

Saturnus is de planeet van ons wortelchakra. Wanneer je het gevoel hebt dat je te veel gaat zweven of de grip dreigt te verliezen, is het goed om je te richten op Saturnus.

---

Chakra kaart Maan van Svadhisthana

Chakra kaart Maan van Svadhisthana

Maan is de planeet van het geslachtschakra, het chakra dat haar energie richt op het voortbrengen van leven. Maan past daar goed bij; al sinds oude tijden wordt zij geassocieerd met de moederfiguur.

---

Chakra kaart Mars van Manipura

Chakra kaart Mars van Manipura

Deze vurige planeet voelt zich thuis bij de energie van je zonnevlecht. Het chakra van het element vuur: Manipura. Mars en Manipura kunnen beide vlammen.

---

Chakra kaart Venus van Anahata

Chakra kaart Venus van Anahata

Venus is de planeet van ons hartchakra. Liefde en hart zijn voor iedereen een vanzelfsprekende eenheid. Jouw hartchakra kan zich voeden met de energie van Venus.

---

Chakra kaart Mercurius van Vishuddha

Chakra kaart Mercurius van Vishuddha

Mercurius is de planeet van ons keelchakra. De boodschapper van de goden, zoals hij in de klassieke Oudheid werd gezien.

---

Chakra kaart Jupiter van Ajna

Chakra kaart Jupiter van Ajna

Jupiter is de planeet van Ajna. De energie van Jupiter voedt de energie van het derde oog. Als je je concentreert op Jupiter, zul je een positieve kracht ervaren.

---

Chakra kaart Uranus van Sahasrara

Chakra kaart Uranus van Sahasrara

Uranus is de planeet die ons kruinchakra kan voeden. De energie van Sahasrara voelt zich er goed bij. Op onze spirituele weg naar een zich steeds meer openend kruinchakra kan Uranus een inspirerende begeleider zijn.

---

Chakra kaart Moeder van Muladhara

Chakra kaart Moeder van Muladhara

Muladhara heeft haar wortels in moeder aarde. Ze is de energie uit wier schoot wij allen zijn voortgekomen. Een zeer krachtige vrouwelijke energie, door taoïsten yin genoemd.

---

Chakra kaart Gelieven van Svadhisthana

Chakra kaart Gelieven van Svadhisthana

De kracht van de energie van Svadhisthana is ongekend. Oorlogen zijn ermee ontketend en levens zijn erdoor verwoest. Svadhisthana is ons geslachtschakra, energie die zich manifesteert in een spel van voortdurend aantrekken en afstoten.

---

Chakra kaart Ridder van Manipura

Chakra kaart Ridder van Manipura

De energie van het chakra van onze emoties kan ons vaak op een dwaalspoor zetten. Manipura is zeer rijk aan variaties van belevingen die wij ons gevoelsleven noemen.

---

Chakra kaart Franciscus van Anahata

Chakra kaart Franciscus van Anahata

Anahata is het chakra van de liefde, de energie die het vermogen heeft om te geven. Alles draait om de liefde; in al haar facetten bepaalt zij de kwaliteit van het leven van ons allemaal - het ontvangen of het gemis, het geven of het toelaten ervan.

---

Chakra kaart Schelpspeler van Vishuddha

Chakra kaart Schelpspeler van Vishuddha

Via het keelchakra kunnen we ons verstaanbaar maken. In allerlei gradaties zijn we in staat om gevoelens en kennis over te dragen; van fluisteren tot schreeuwen en van schreien tot zingen.

---

Chakra kaart Sjamaan van Ajna

Chakra kaart Sjamaan van Ajna

Het chakra van ons derde oog richt onze blik naar de goden. Ze tracht een verbinding te leggen met de kosmos; een verbinding met de spiritualiteit.

---

Chakra kaart Open Lotus van Sahasrara

Chakra kaart Open Lotus van Sahasrara

Als ons kruinchakra zich heeft geopend, hebben we de verbinding met de Kosmos gerealiseerd. Het is het ultieme stadium, maar vooralsnog hebben we een lange weg te gaan.

---

Chakra kaart Mudra van Muladhara

Chakra kaart Mudra van Muladhara

Als de energie van Muladhara niet voldoende is, kunnen we haar versterken met deze mudra. Ze zal de aarde-energie stimuleren en ons wortelchakra extra kracht schenken.

---

Chakra kaart Mudra van Svadhisthana

Chakra kaart Mudra van Svadhisthana

De energie van Svadhisthana kan ongelooflijk krachtig zijn. Hier zetelt ons seksuele driftleven, de gevoelens die in staat zijn onze ratio op een gegeven moment te overheersen.

---

Chakra kaart Mudra van Manipura

Chakra kaart Mudra van Manipura

De energie van ons zonnevlechtchakra kan behoorlijk opspelen. Het zijn de turbulente bewegingen van emoties en de gevoelens die zich dan laten gelden.

---

Chakra kaart Mudra van Anahata

Chakra kaart Mudra van Anahata

Het chakra van de liefde heeft soms moeite zich ervoor te openen. Vooringenomenheid of zelfs verbittering kunnen hiervan de oorzaak zijn. Blokkades die we met wat hulp kunnen proberen op te lossen.

---

Chakra kaart Mudra van Vishuddha

Chakra kaart Mudra van Vishuddha

De mudra van ons keelchakra brengt de energie daarvan weer in beweging. Soms, als we haar nodig hebben, vibreert ze niet naar wens in dit deel van ons lichaam, waar het om de trillingen gaat.

---

Chakra kaart Mudra van Ajna

Chakra kaart Mudra van Ajna

Ajna is de energie van het voorhoofdchakra, ons derde oog. Een spiritueel oog, gericht op immateriële zaken, op onze innerlijke zaken: inzicht. Als we het inzicht bereiken, hebben we de geestelijke balans ontdekt die ons in evenwicht houdt.

---

Chakra kaart Mudra van Sahasrara

Chakra kaart Mudra van Sahasrara

Ons hoogstgelegen chakra is het kruinchakra. Het is het energiecentrum voor bezinning; wat drijft ons en hoe kunnen we bij onszelf komen? Sahasrara heeft het in zich om verbinding te maken met de kosmische energie.Quote van de dag

Een zinvol leven

De Universele Geest

Trek eens een Godinnen dagkaart

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Chakra kaarten

Chakra's zijn levenswielen, dit zijn energiecentra die bepalend zijn voor ons lichamelijk, geestelijk en psychisch bewustzijn. Van stuit tot kruin stroomt energie via alle chakra's door ons lichaam, maar ze kunnen zich ook vernauwen of sluiten, waardoor we uit balans raken. Wie de 'taal' van de chakra's verstaat, heeft de sleutel tot herstel in handen.

De chakrakaarten van Cees Weteling zijn een probaat middel om te communiceren met de zeven chakra's. De kaarten vertellen, door middel van diverse associaties, hoe we met de chakra's vertrouwd kunnen raken, welke signalen zij uitzenden en hoe we die op onszelf kunnen toepassen.

De chakra kaarten gebruikt op Helderziende Paragnosten zijn afkomstig van Cees Weteling (Amsterdam, 1943) die werd opgeleid tot grafisch ontwerper. Hij maakte carrière in de reclamewereld en beweegt zich al zo´n jaar of twintig op het spirituele vlak. In zijn woonplaats Bloemendaal is hij als chakratherapeut en healer werkzaam.Trek een Chakra dagkaart


Klik op de kaart of op de tekst voor een volledige omschrijving van de Chakra kaarten.

Chakra kaart Muladhara

Chakra kaart Muladhara

Dit energiecentrum bevindt zich bij het onderste deel van de ruggengraat, om precies te zijn het gebied tussen de anus en genitaliën.

---

Chakra kaart Svadhisthana

Chakra kaart Svadhisthana

Dit chakra bevindt zich in de onderbuik, tussen de navel en de genitaliën. Het energiecentrum van de geslachtsorganen, die in staat zijn om leven te geven.

---

Chakra kaart Manipura

Chakra kaart Manipura

Dit chakra bevindt zich tussen de navel en de solar plexus (zonnevlecht). Manipura is het energiecentrum met het accent op onze emoties. Het is tevens de plek waar onze spijsvertering plaatsvindt.

---

Chakra kaart Anahata

Chakra kaart Anahata

Dit chakra bevindt zich ter hoogte van het hart, achter het borstbeen. Het hart is vanouds het symbool van de liefde. Als orgaan essentieel voor ons bestaan.

---

Chakra kaart Vishuddha

Chakra kaart Vishuddha

Dit chakra bevindt zich in de keelstreek, beginnend vanaf het kuiltje vlak boven het borstbeen. De keel is het deel van ons lichaam van waaruit we kunnen communiceren met geluid.

---

Chakra kaart Ajna

Chakra kaart Ajna

Dit chakra bevindt zich tussen de wenkbrauwen. Ajna is het energiecentrum dat wel het derde oog wordt genoemd. Een niet zichtbaar oog dat ten opzichte van onze twee 'normale' ogen niet zichtbare dingen kan visualiseren.

---

Chakra kaart Sahasrara

Chakra kaart Sahasrara

Dit chakra bevindt zich vlak boven het schedeldak, in de omgeving van onze fontanellen, die vroeger nog open waren. Iedereen die serieus aan de chakra's werkt zal Sahasrara, de situatie van het vroege 'kind'-zijn, willen realiseren.

---

Chakra kaart Stenen van Muladhara

Chakra kaart Stenen van Muladhara

Om ons aardechakra te kunnen stimuleren, schenkt moeder aarde ons haar grootste schatten: edelstenen en mineralen. Met Rode jaspis (ook de moeder alles stenen genoemd) versterkt ze onze verbondenheid met haar.

---

Chakra kaart Stenen van Svadhisthana

Chakra kaart Stenen van Svadhisthana

Svadhisthana heeft de neiging een nogal turbulent chakra te zijn. Ze wil nog wel eens doorschieten naar uitersten.

---

Chakra kaart Stenen van Manipura

Chakra kaart Stenen van Manipura

De stenen van Manipura schenken ons de kracht en warmte van de zon. De krachtbron die zo vitaal is voor ons bestaan en al het aardse leven.

---

Chakra kaart Stenen van Anahata

Chakra kaart Stenen van Anahata

De stenen van Anahata schenken ons hun energie in belangrijke mate om ons hart open te kunnen stellen. Als we in staat zijn om dit te doen, worden we toegankelijker voor het verkrijgen én het geven van liefde.

---

Chakra kaart Stenen van Vishuddha

Chakra kaart Stenen van Vishuddha

De stenen van Vishuddha zijn onze helpers bij het communiceren. Turkoois is een prachtige blauwe steen met een zweem naar groen. Blauw is de kleur van ons keelchakra.

---

Chakra kaart Stenen van Ajna

Chakra kaart Stenen van Ajna

De stenen van Ajna helpen ons ons intuïtieve 'zelf' te ontdekken. Saffier is de steen die een brug kan slaan tussen onze ratio en onze geest.

---

Chakra kaart Stenen van Sahasrara

Chakra kaart Stenen van Sahasrara

De stenen van Sahasrara helpen ons te groeien naar een steeds hogere vorm van spiritualiteit.

---

Chakra kaart Natuurbeleving van Muladhara

Chakra kaart Natuurbeleving van Muladhara

Ons wortelchakra heeft het kleurenpalet van avondrood. De zon vlamt dan tegen de hemel en kleurt het water en het land in ontelbare schakeringen.

---

Chakra kaart Natuurbeleving van Svadhisthana

Chakra kaart Natuurbeleving van Svadhisthana

Svadhisthana is het chakra van het water. Het vloeibare leven zonder wie of wat niets meer laven kan. Goed beschouwd is water het kostbaarste hier op aarde.

---

Chakra kaart Natuurbeleving van Manipura

Chakra kaart Natuurbeleving van Manipura

Manipura is ons zonnevlechtchakra, het energiecentrum waar je je emoties het best kunt voelen. De warmen gele kleur, die zo sterk associeert met de gloed van de gouden zonnestralen, vertelt eigenlijk zonder woorden om wat voor kostbare energie het gaat.

---

Chakra kaart Natuurbeleving van Anahata

Chakra kaart Natuurbeleving van Anahata

Anahata is als een lieflijk idyllisch landschap indien er vrede is in je hart. Opgebouwd uit zachte, warme kleuren. Samengesteld uit glooiende vormen en gedecoreerd met bloemenpracht in de meest harmonieuze collecties - sprookjesachtig en veilig.

---

Chakra kaart Natuurbeleving van Vishuddha

Chakra kaart Natuurbeleving van Vishuddha

Vishuddha is het chakra van het element ether, lichter en ijler dan lucht. De niet zichtbare wereld van vibraties en trillingen, waar alle soorten golven van communicatie zich onbelemmerd voortbewegen.

---

Chakra kaart Natuurbeleving van Ajna

Chakra kaart Natuurbeleving van Ajna

Ajna is het chakra van het derde oog. Ons innerlijke oog is een oog waarin de waarneming niet via het licht plaatsvindt, maar dat wel in staat is om licht te werpen op zaken die we niet kunnen waarnemen met onze 'wereldse' ogen.

---

Chakra kaart Natuurbeleving van Sahasrara

Chakra kaart Natuurbeleving van Sahasrara

Het kruinchakra is de poort naar een open verbinding met de kosmos. Onze taak is het om deze poort te openen, maar de weg naar dit ultieme doel is een moeilijke. om het te verwezenlijken, zullen we ons 'vrij' moeten maken.

---

Chakra kaart Schildpad van Muladhara

Chakra kaart Schildpad van Muladhara

In Schildpad zien we zijn verbondenheid met de aarde. De machtige poten, in verhouding tot zijn lichaam, geven hem een stevige basis. Ze zijn enigszins naar buiten gespreid voor een optimale grip.

---

Chakra kaart Zwaan van Svadhisthana

Chakra kaart Zwaan van Svadhisthana

Svadhisthana is het chakra van de liefde en de lust. Het is de overweldigende energie van de seksualiteit, de oerdrift die zo heftig zijn uitweg kan zoeken.

---

Chakra kaart Ram van Manipura

Chakra kaart Ram van Manipura

Manipura is het chakra van het element vuur. Manipura heeft temperament en kan vlammen - dat vraagt dus om controle.

---

Chakra kaart Hert van Anahata

Chakra kaart Hert van Anahata

Anahata is het chakra van de liefde, het chakra van het hart. De liefde van Anahata is een andere dan de liefde van de lust van Svadhisthana, ons tweede chakra, in onze onderbuik.

---

Chakra kaart Walvis van Vishuddha

Chakra kaart Walvis van Vishuddha

Vishuddha is het chakra van waaruit we communiceren. Communiceren kunnen we op heel veel manieren. Bij het keelchakra hebben we het dan over geluid.

---

Chakra kaart Uil van Ajna

Chakra kaart Uil van Ajna

Ajna is het chakra van het derde oog, het niet zichtbare oog voor het schouwen van het fysiek niet waarneembare. kijken in het duister - Uil is daartoe in staat, in de fysieke wereld.

---

Chakra kaart Arend van Sahasrara

Chakra kaart Arend van Sahasrara

Sahasrara, ons kruinchakra, maakt het mogelijk ons open te stellen voor de kosmos, in contact te komen met de kosmische energie.

---

Chakra kaart Saturnus van Muladhara

Chakra kaart Saturnus van Muladhara

Saturnus is de planeet van ons wortelchakra. Wanneer je het gevoel hebt dat je te veel gaat zweven of de grip dreigt te verliezen, is het goed om je te richten op Saturnus.

---

Chakra kaart Maan van Svadhisthana

Chakra kaart Maan van Svadhisthana

Maan is de planeet van het geslachtschakra, het chakra dat haar energie richt op het voortbrengen van leven. Maan past daar goed bij; al sinds oude tijden wordt zij geassocieerd met de moederfiguur.

---

Chakra kaart Mars van Manipura

Chakra kaart Mars van Manipura

Deze vurige planeet voelt zich thuis bij de energie van je zonnevlecht. Het chakra van het element vuur: Manipura. Mars en Manipura kunnen beide vlammen.

---

Chakra kaart Venus van Anahata

Chakra kaart Venus van Anahata

Venus is de planeet van ons hartchakra. Liefde en hart zijn voor iedereen een vanzelfsprekende eenheid. Jouw hartchakra kan zich voeden met de energie van Venus.

---

Chakra kaart Mercurius van Vishuddha

Chakra kaart Mercurius van Vishuddha

Mercurius is de planeet van ons keelchakra. De boodschapper van de goden, zoals hij in de klassieke Oudheid werd gezien.

---

Chakra kaart Jupiter van Ajna

Chakra kaart Jupiter van Ajna

Jupiter is de planeet van Ajna. De energie van Jupiter voedt de energie van het derde oog. Als je je concentreert op Jupiter, zul je een positieve kracht ervaren.

---

Chakra kaart Uranus van Sahasrara

Chakra kaart Uranus van Sahasrara

Uranus is de planeet die ons kruinchakra kan voeden. De energie van Sahasrara voelt zich er goed bij. Op onze spirituele weg naar een zich steeds meer openend kruinchakra kan Uranus een inspirerende begeleider zijn.

---

Chakra kaart Moeder van Muladhara

Chakra kaart Moeder van Muladhara

Muladhara heeft haar wortels in moeder aarde. Ze is de energie uit wier schoot wij allen zijn voortgekomen. Een zeer krachtige vrouwelijke energie, door taoïsten yin genoemd.

---

Chakra kaart Gelieven van Svadhisthana

Chakra kaart Gelieven van Svadhisthana

De kracht van de energie van Svadhisthana is ongekend. Oorlogen zijn ermee ontketend en levens zijn erdoor verwoest. Svadhisthana is ons geslachtschakra, energie die zich manifesteert in een spel van voortdurend aantrekken en afstoten.

---

Chakra kaart Ridder van Manipura

Chakra kaart Ridder van Manipura

De energie van het chakra van onze emoties kan ons vaak op een dwaalspoor zetten. Manipura is zeer rijk aan variaties van belevingen die wij ons gevoelsleven noemen.

---

Chakra kaart Franciscus van Anahata

Chakra kaart Franciscus van Anahata

Anahata is het chakra van de liefde, de energie die het vermogen heeft om te geven. Alles draait om de liefde; in al haar facetten bepaalt zij de kwaliteit van het leven van ons allemaal - het ontvangen of het gemis, het geven of het toelaten ervan.

---

Chakra kaart Schelpspeler van Vishuddha

Chakra kaart Schelpspeler van Vishuddha

Via het keelchakra kunnen we ons verstaanbaar maken. In allerlei gradaties zijn we in staat om gevoelens en kennis over te dragen; van fluisteren tot schreeuwen en van schreien tot zingen.

---

Chakra kaart Sjamaan van Ajna

Chakra kaart Sjamaan van Ajna

Het chakra van ons derde oog richt onze blik naar de goden. Ze tracht een verbinding te leggen met de kosmos; een verbinding met de spiritualiteit.

---

Chakra kaart Open Lotus van Sahasrara

Chakra kaart Open Lotus van Sahasrara

Als ons kruinchakra zich heeft geopend, hebben we de verbinding met de Kosmos gerealiseerd. Het is het ultieme stadium, maar vooralsnog hebben we een lange weg te gaan.

---

Chakra kaart Mudra van Muladhara

Chakra kaart Mudra van Muladhara

Als de energie van Muladhara niet voldoende is, kunnen we haar versterken met deze mudra. Ze zal de aarde-energie stimuleren en ons wortelchakra extra kracht schenken.

---

Chakra kaart Mudra van Svadhisthana

Chakra kaart Mudra van Svadhisthana

De energie van Svadhisthana kan ongelooflijk krachtig zijn. Hier zetelt ons seksuele driftleven, de gevoelens die in staat zijn onze ratio op een gegeven moment te overheersen.

---

Chakra kaart Mudra van Manipura

Chakra kaart Mudra van Manipura

De energie van ons zonnevlechtchakra kan behoorlijk opspelen. Het zijn de turbulente bewegingen van emoties en de gevoelens die zich dan laten gelden.

---

Chakra kaart Mudra van Anahata

Chakra kaart Mudra van Anahata

Het chakra van de liefde heeft soms moeite zich ervoor te openen. Vooringenomenheid of zelfs verbittering kunnen hiervan de oorzaak zijn. Blokkades die we met wat hulp kunnen proberen op te lossen.

---

Chakra kaart Mudra van Vishuddha

Chakra kaart Mudra van Vishuddha

De mudra van ons keelchakra brengt de energie daarvan weer in beweging. Soms, als we haar nodig hebben, vibreert ze niet naar wens in dit deel van ons lichaam, waar het om de trillingen gaat.

---

Chakra kaart Mudra van Ajna

Chakra kaart Mudra van Ajna

Ajna is de energie van het voorhoofdchakra, ons derde oog. Een spiritueel oog, gericht op immateriële zaken, op onze innerlijke zaken: inzicht. Als we het inzicht bereiken, hebben we de geestelijke balans ontdekt die ons in evenwicht houdt.

---

Chakra kaart Mudra van Sahasrara

Chakra kaart Mudra van Sahasrara

Ons hoogstgelegen chakra is het kruinchakra. Het is het energiecentrum voor bezinning; wat drijft ons en hoe kunnen we bij onszelf komen? Sahasrara heeft het in zich om verbinding te maken met de kosmische energie.Quote van de dag

Wat is Karma

De Wet van Aantrekking

Trek eens een Engelen dagkaart

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op: