Helderziende Paragnosten voor Spiritualiteit en Bewustwording

Bewustwording - Bewustzijn - Zelfbewustzijn

Wat is Bewustwording - Bewustzijn?

Het ontwikkelen van je bewustzijn is een geweldige manier om meer te leren over jezelf en waar je toe in staat bent. Zelfbewustzijn is echt alleen om bewust te zijn van wie we zijn. Het kan betrekking hebben op het kennen van je eigen waarden, je overtuigingen, persoonlijke voorkeuren en neigingen. Omdat we allemaal verschillend zijn in de manier waarop we reageren op dingen, kan het echt nuttig zijn om te gaan nadenken over hoe we het beste werken, waaronder zaken als:

* Hoe we het beste leren

* Onze talenten en vaardigheden

* Persoonlijkheidskenmerken

* Politieke overtuigingen

* Waarden


Waarom maakt bewustwording uit?

Je weet hoe bekende mensen altijd zeggen: Blijf trouw aan jezelf. Dit is eigenlijk echt een heel belangrijk advies, maar het is niet makkelijk om trouw te blijven aan jezelf als je niet weet wie je bent. Door bewust te worden van jezelf (zelfbewustzijn) krijg je inzicht in je sterke en zwakke punten, je schept kansen die anders gewoon niet beschikbaar zijn als je jezelf niet kent. Je bent ook in staat om meer eerlijke en oprechte relaties te hebben omdat de mensen waartoe je je aangetrokken voelt, aangetrokken worden om wie je werkelijk bent.

Volgens Helderziende Paragnosten is bewustwording niets anders dan bewust worden van je zelf en van alles om je heen. Het is een proces (bewustwordingsproces) waarbij je als gevolg van ervaringen jezelf, anderen en de wereld beter leert kennen, zowel op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Als je meer bewuster wordt dan groei je als mens, dan beleef je je wereld vanuit weten en niet meer vanuit je emoties.

Als je bewust bent dan zit je in je lichaam en ben je aanwezig, dan ben je in het nu. Dan stroomt de energie vanzelf en ga je helemaal op in dat wat je aan het doen bent. Je hoeft alleen maar naar een kind te kijken hoe die in zijn spel opgaat, het gaat er in het leven niet om wat je doet maar hoe je het doet. Als je bewust handelt dan neem je je verantwoordelijkheid voor alles wat je doet.

Als je vanuit je gedachten de wereld bekijkt dan leef je in je hoofd en niet in je lichaam, dan ben je onbewust. Ben je onbewust dan beleef je de wereld vanuit je denken en ben je overgeleverd aan je gedachten en je ingeburgerde reacties (oude patronen). Als een negatieve gedachte samen komt met het lichaam dan krijg je een reactie hier op, dit is een emotie, dit bepaalt hoe je je voelt. Een emotie is altijd een verstoring van je gemoedstoestand.Bewustwording is een proces

Photo by KELLEPICS on Pixabay (07-09-2023)


Om meer bewustzijn te krijgen is het o.a. van belang om uit te zoeken hoeveel emotionele bagage je bij je hebt, immers deze bagage zorgt ervoor dat je regelmatig getrikkert wordt door gebeurtenissen om je heen. Je wilt wel verder gaan, maar je wordt steeds weer terug geworpen door je oude patronen.

Ontdoe je jezelf van deze bagage dan zal je hier verlichting in vinden, b.v. je bent altijd snel boos, je gaat opzoek en je komt er achter dat er vroeger als kind nooit naar je geluisterd werd, je kon toen als kind zijnde hier ontzettend kwaad om worden. Echter nu ben je geen kind meer maar een volwassene, deze energie leeft nog steeds in je want er werd tenslotte niet naar je geluisterd dus kon je ook je ei niet kwijt, oftewel je kon je niet uiten op een gezonde manier. Iedere keer als je getrikkert wordt op boos zijn dan komt deze oude energie (energetische energie) naar voren en zal de overhand nemen. Je hebt het vast wel eens mee gemaakt, iemand wordt boos om een kleinigheidje maar zijn reactie stijgt boven alle proporties uit. Wat gebeurt hier nu, zijn boosheid op dit kleinigheidje is 20% van zijn gehele boosheid en er zat voor 80% boosheid van vroeger bovenop. Word je hier van bewust dan breng je licht op het onbewuste en zal de intensiteit van de boosheid afnemen.

Wat ook heel goed kan helpen om oude energieën weg te halen is naar een magnetiseur gaan, edelstenen therapie, bachbloesem therapie, enz enz. Mocht je na een bepaalde therapie of magnetiseur veel hebben los gelaten let er dan wel op dat er hier sprake is van bewustwording, een goede magnetiseur of therapeut zal je altijd bewust maken van je probleem. Ben je dat niet dan bouw je zomaar weer de nodige negatieve energie op en zal je weer snel boos worden.


Spirituele bewustwordingsproces

Photo by KELLEPICS on Pixabay (07-09-2023)


Iedere keer als je een stukje bagage hebt los gelaten heeft dat zo'n twee tot drie maanden nodig om te helen en te settelen. Eerst laat je de oude energie los waarna er nieuwe energie voor in de plaats kan komen, energie van een lichte en liefdevolle aard. Je voelt je dan minder zwaar, het voelt als een stukje verlichting.

Je reactie hierop is dat je nog meer bagage weg wilt halen uit je rugzak. Dit geeft al aan dat bewustwording de weg is naar verlichting. Hoe bewuster je wordt des te vrijer je van binnen wordt, je bevrijd je innerlijke zelf. Je ervaart de wereld meer op een vrije en spontane manier, je geniet gewoon meer van het leven zonder alles maar te moeten overdenken. Je hebt meer zelfbewustzijn (eigenwaarde) opgebouwd en daarom ben je evenwichtiger, dit werkt gezondheidsbevorderend en brengt meer zelfliefde met zich mee die dan ook weer naar buiten toe gereflecteerd wordt. Er onstaat dan een communicatie van weten en niet meer op het niveau van de emoties.

De weg naar bewustwording is een weg die jezelf zult moeten bewandelen op jouw manier, je mag het doen zoals jij wilt en zolang je er maar over wilt doen. Zie het als een studie, hoe beter je je best doet hoe meer je te weten komt over jezelf, des te sneller gaat het voor jou.

Het grootste geschenk dat een mens zichzelf kan geven is bewustwording, bewust worden van zichzelf.

Als de wereld bewuster wordt dan zal er minder gereageerd worden vanuit de emotie en zal er dus meer vrede op aarde zijn.Hoe te werken aan bewustwording?

1. Evalueer je denken

De eerste stap in het zelfbewustzijn is te luisteren naar jezelf. Wat is er gaande in je hoofd? Is het een reeks van negatieve gedachten die je een onbehagelijk gevoel geven? Of ben je altijd op zoek naar de zonnige kant?

In de praktijk - Neem een paar minuten per dag om gewoon te zitten in stilte en luister naar wat je denkt. Een manier om je innerlijke stem te herkennen is om voor een spiegel te gaan staan en te luisteren naar wat je over je uiterlijk hebt te zeggen. Het kan zelfs helpen je gedachten op te schrijven zodat je een beter idee krijgt of ze positief of negatief zijn.


2. Gebruik je zintuigen

Onze zintuigen (zicht en geluid in het bijzonder) bieden ons een enorme inzicht in de wereld, onzelf, andere mensen en situaties. Maar deze zintuigen worden vaak gezien door een filter van onze eigen denken (gedachten).

Bijvoorbeeld, een frons betekent niet altijd dat iemand boos op je is en iemands zuchten is niet altijd dat je saai bent. Wanneer onze geest bepaald hoe we dingen zien kan het gemakkelijk zijn dat we ons gekwetst voelen.

In de praktijk - De volgende keer dat je het gevoel hebt dat iemand je beoordeeld of je een slecht gevoel geeft, neem een stap terug en schrijf op waarom je dit denkt. Vraag jezelf af, zouden deze handelingen anders geïnterpreteerd kunnen zijn? Je zou zelfs kunnen vinden dat deze interpretaties vertroebeld is door je eigen negatieve gedachten.


3. Haal je gevoelens eruit

Dit kan moelijk zijn als je niet het soort persoon bent die ervan houdt om diep na te denken over zijn gevoelens, maar het kan echt de moeite waard zijn. Onze gevoelens zijn spontane en emotionele reacties op de dingen die we ervaren. Net als onze zintuigen, ze geven ons goede informatie over wat er om ons heen gebeurt.

Soms kan het moeilijk zijn om af te stemmen op onze gevoelens, maar er zijn een paar lichamelijke tekens die je kunnen helpen om te zien wat er in jezelf afspeelt. Enkele voorbeelden zijn:

* Een warm gevoel in je gezicht zou kunnen betekenen dat je beschaamd bent

* Een gevoel van vlinders in je buik kan betekenen dat je nerveus bent

* Je tanden op elkaar knarsen kan betekenen dat je boos bent

In de praktijk - Kijk naar lichamelijke signalen die kunnen wijzen op hoe je je voelt. Door in te gaan op je gevoel kan je beter inzicht krijgen in wat je wilt, wat maakt je ongemakkelijk en wat maakt je boos.


En wat nu?

Dit zijn slechts de eerste stappen. Er zijn enorm veel andere manieren om meer zelfbewust te worden, maar geef deze een kans en zie hoe je gaat. Je bent al een beetje zelfbewust want je bent tenslotte al op deze pagina gekomen. Ga er dieper in om te zien wat je kunt vinden over jezelf. Uiteindelijk zitten we vast aan onzelf voor de rest van ons leven, zodat we net zo goed te weten kunnen komen wie we werkelijk zijn.

Blijf trouw aan jezelf


Emotie stamt af van het latijnse woord Emovere en betekent: verstoring.

Bron: Dikke van Dalen:
Bewustwording: bewust worden
Bewustzijn: vermogen tot besef, tot weten en erkennen van het bestaan van zichzelf en van de dingen: de mens onderscheidt zich van het dier door zijn bewustzijn.Wat is verlichting

Positief denken voor innerlijke vrede

Jezelf beschermen tegen negatieve energie

De Wet van Aantrekking

De Universele Geest - Universeel Bewustzijn - Bewustzijn

De kracht van opgeven

Boven je emoties uitstijgen

Boeddhisme is een filosofie

Bewustzijn - Onderbewustzijn - Hoger bewustzijn

Bewustzijn. Bewustzijn vergroten. Bewustzijn verruimen

Beperkende overtuigingen - deel 1

Affirmaties. Wat is een Affirmatie

Bewust creëren - Het Bewuste creatie proces

Quote van de dag

Uw advertentie hier

De Wet van Aantrekking

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Bewustwording - Bewustzijn - Zelfbewustzijn

Wat is Bewustwording - Bewustzijn?

Het ontwikkelen van je bewustzijn is een geweldige manier om meer te leren over jezelf en waar je toe in staat bent. Zelfbewustzijn is echt alleen om bewust te zijn van wie we zijn. Het kan betrekking hebben op het kennen van je eigen waarden, je overtuigingen, persoonlijke voorkeuren en neigingen. Omdat we allemaal verschillend zijn in de manier waarop we reageren op dingen, kan het echt nuttig zijn om te gaan nadenken over hoe we het beste werken, waaronder zaken als:

* Hoe we het beste leren

* Onze talenten en vaardigheden

* Persoonlijkheidskenmerken

* Politieke overtuigingen

* Waarden


Waarom maakt bewustwording uit?

Je weet hoe bekende mensen altijd zeggen: Blijf trouw aan jezelf. Dit is eigenlijk echt een heel belangrijk advies, maar het is niet makkelijk om trouw te blijven aan jezelf als je niet weet wie je bent. Door bewust te worden van jezelf (zelfbewustzijn) krijg je inzicht in je sterke en zwakke punten, je schept kansen die anders gewoon niet beschikbaar zijn als je jezelf niet kent. Je bent ook in staat om meer eerlijke en oprechte relaties te hebben omdat de mensen waartoe je je aangetrokken voelt, aangetrokken worden om wie je werkelijk bent.

Volgens Helderziende Paragnosten is bewustwording niets anders dan bewust worden van je zelf en van alles om je heen. Het is een proces (bewustwordingsproces) waarbij je als gevolg van ervaringen jezelf, anderen en de wereld beter leert kennen, zowel op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Als je meer bewuster wordt dan groei je als mens, dan beleef je je wereld vanuit weten en niet meer vanuit je emoties.

Als je bewust bent dan zit je in je lichaam en ben je aanwezig, dan ben je in het nu. Dan stroomt de energie vanzelf en ga je helemaal op in dat wat je aan het doen bent. Je hoeft alleen maar naar een kind te kijken hoe die in zijn spel opgaat, het gaat er in het leven niet om wat je doet maar hoe je het doet. Als je bewust handelt dan neem je je verantwoordelijkheid voor alles wat je doet.

Als je vanuit je gedachten de wereld bekijkt dan leef je in je hoofd en niet in je lichaam, dan ben je onbewust. Ben je onbewust dan beleef je de wereld vanuit je denken en ben je overgeleverd aan je gedachten en je ingeburgerde reacties (oude patronen). Als een negatieve gedachte samen komt met het lichaam dan krijg je een reactie hier op, dit is een emotie, dit bepaalt hoe je je voelt. Een emotie is altijd een verstoring van je gemoedstoestand.Bewustwording is een proces

Photo by KELLEPICS on Pixabay (07-09-2023)


Om meer bewustzijn te krijgen is het o.a. van belang om uit te zoeken hoeveel emotionele bagage je bij je hebt, immers deze bagage zorgt ervoor dat je regelmatig getrikkert wordt door gebeurtenissen om je heen. Je wilt wel verder gaan, maar je wordt steeds weer terug geworpen door je oude patronen.

Ontdoe je jezelf van deze bagage dan zal je hier verlichting in vinden, b.v. je bent altijd snel boos, je gaat opzoek en je komt er achter dat er vroeger als kind nooit naar je geluisterd werd, je kon toen als kind zijnde hier ontzettend kwaad om worden. Echter nu ben je geen kind meer maar een volwassene, deze energie leeft nog steeds in je want er werd tenslotte niet naar je geluisterd dus kon je ook je ei niet kwijt, oftewel je kon je niet uiten op een gezonde manier. Iedere keer als je getrikkert wordt op boos zijn dan komt deze oude energie (energetische energie) naar voren en zal de overhand nemen. Je hebt het vast wel eens mee gemaakt, iemand wordt boos om een kleinigheidje maar zijn reactie stijgt boven alle proporties uit. Wat gebeurt hier nu, zijn boosheid op dit kleinigheidje is 20% van zijn gehele boosheid en er zat voor 80% boosheid van vroeger bovenop. Word je hier van bewust dan breng je licht op het onbewuste en zal de intensiteit van de boosheid afnemen.

Wat ook heel goed kan helpen om oude energieën weg te halen is naar een magnetiseur gaan, edelstenen therapie, bachbloesem therapie, enz enz. Mocht je na een bepaalde therapie of magnetiseur veel hebben los gelaten let er dan wel op dat er hier sprake is van bewustwording, een goede magnetiseur of therapeut zal je altijd bewust maken van je probleem. Ben je dat niet dan bouw je zomaar weer de nodige negatieve energie op en zal je weer snel boos worden.


Spirituele bewustwordingsproces

Photo by KELLEPICS on Pixabay (07-09-2023)


Iedere keer als je een stukje bagage hebt los gelaten heeft dat zo'n twee tot drie maanden nodig om te helen en te settelen. Eerst laat je de oude energie los waarna er nieuwe energie voor in de plaats kan komen, energie van een lichte en liefdevolle aard. Je voelt je dan minder zwaar, het voelt als een stukje verlichting.

Je reactie hierop is dat je nog meer bagage weg wilt halen uit je rugzak. Dit geeft al aan dat bewustwording de weg is naar verlichting. Hoe bewuster je wordt des te vrijer je van binnen wordt, je bevrijd je innerlijke zelf. Je ervaart de wereld meer op een vrije en spontane manier, je geniet gewoon meer van het leven zonder alles maar te moeten overdenken. Je hebt meer zelfbewustzijn (eigenwaarde) opgebouwd en daarom ben je evenwichtiger, dit werkt gezondheidsbevorderend en brengt meer zelfliefde met zich mee die dan ook weer naar buiten toe gereflecteerd wordt. Er onstaat dan een communicatie van weten en niet meer op het niveau van de emoties.

De weg naar bewustwording is een weg die jezelf zult moeten bewandelen op jouw manier, je mag het doen zoals jij wilt en zolang je er maar over wilt doen. Zie het als een studie, hoe beter je je best doet hoe meer je te weten komt over jezelf, des te sneller gaat het voor jou.

Het grootste geschenk dat een mens zichzelf kan geven is bewustwording, bewust worden van zichzelf.

Als de wereld bewuster wordt dan zal er minder gereageerd worden vanuit de emotie en zal er dus meer vrede op aarde zijn.Hoe te werken aan bewustwording?

1. Evalueer je denken

De eerste stap in het zelfbewustzijn is te luisteren naar jezelf. Wat is er gaande in je hoofd? Is het een reeks van negatieve gedachten die je een onbehagelijk gevoel geven? Of ben je altijd op zoek naar de zonnige kant?

In de praktijk - Neem een paar minuten per dag om gewoon te zitten in stilte en luister naar wat je denkt. Een manier om je innerlijke stem te herkennen is om voor een spiegel te gaan staan en te luisteren naar wat je over je uiterlijk hebt te zeggen. Het kan zelfs helpen je gedachten op te schrijven zodat je een beter idee krijgt of ze positief of negatief zijn.

2. Gebruik je zintuigen

Onze zintuigen (zicht en geluid in het bijzonder) bieden ons een enorme inzicht in de wereld, onzelf, andere mensen en situaties. Maar deze zintuigen worden vaak gezien door een filter van onze eigen denken (gedachten).

Bijvoorbeeld, een frons betekent niet altijd dat iemand boos op je is en iemands zuchten is niet altijd dat je saai bent. Wanneer onze geest bepaald hoe we dingen zien kan het gemakkelijk zijn dat we ons gekwetst voelen.

In de praktijk - De volgende keer dat je het gevoel hebt dat iemand je beoordeeld of je een slecht gevoel geeft, neem een stap terug en schrijf op waarom je dit denkt. Vraag jezelf af, zouden deze handelingen anders geïnterpreteerd kunnen zijn? Je zou zelfs kunnen vinden dat deze interpretaties vertroebeld is door je eigen negatieve gedachten.

3. Haal je gevoelens eruit

Dit kan moelijk zijn als je niet het soort persoon bent die ervan houdt om diep na te denken over zijn gevoelens, maar het kan echt de moeite waard zijn. Onze gevoelens zijn spontane en emotionele reacties op de dingen die we ervaren. Net als onze zintuigen, ze geven ons goede informatie over wat er om ons heen gebeurt.

Soms kan het moeilijk zijn om af te stemmen op onze gevoelens, maar er zijn een paar lichamelijke tekens die je kunnen helpen om te zien wat er in jezelf afspeelt. Enkele voorbeelden zijn:

* Een warm gevoel in je gezicht zou kunnen betekenen dat je beschaamd bent

* Een gevoel van vlinders in je buik kan betekenen dat je nerveus bent

* Je tanden op elkaar knarsen kan betekenen dat je boos bent

In de praktijk - Kijk naar lichamelijke signalen die kunnen wijzen op hoe je je voelt. Door in te gaan op je gevoel kan je beter inzicht krijgen in wat je wilt, wat maakt je ongemakkelijk en wat maakt je boos.


En wat nu?

Dit zijn slechts de eerste stappen. Er zijn enorm veel andere manieren om meer zelfbewust te worden, maar geef deze een kans en zie hoe je gaat. Je bent al een beetje zelfbewust want je bent tenslotte al op deze pagina gekomen. Ga er dieper in om te zien wat je kunt vinden over jezelf. Uiteindelijk zitten we vast aan onzelf voor de rest van ons leven, zodat we net zo goed te weten kunnen komen wie we werkelijk zijn.

Blijf trouw aan jezelf


Emotie stamt af van het latijnse woord Emovere en betekent: verstoring.

Bron: Dikke van Dalen:
Bewustwording: bewust worden
Bewustzijn: vermogen tot besef, tot weten en erkennen van het bestaan van zichzelf en van de dingen: de mens onderscheidt zich van het dier door zijn bewustzijn.Wat is verlichting

Positief denken voor innerlijke vrede

Jezelf beschermen tegen negatieve energie

De Wet van Aantrekking

De Universele Geest - Universeel Bewustzijn - Bewustzijn

De kracht van opgeven

Boven je emoties uitstijgen

Boeddhisme is een filosofie

Bewustzijn - Onderbewustzijn - Hoger bewustzijn

Bewustzijn. Bewustzijn vergroten. Bewustzijn verruimen

Beperkende overtuigingen - deel 1

Affirmaties. Wat is een Affirmatie

Bewust creëren - Het Bewuste creatie proces

Quote van de dag

Spirituele thema's om je zoektocht naar betekenis te verrijken

Eigenwaarde

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Bewustwording - Bewustzijn - Zelfbewustzijn

Wat is Bewustwording - Bewustzijn?

Het ontwikkelen van je bewustzijn is een geweldige manier om meer te leren over jezelf en waar je toe in staat bent. Zelfbewustzijn is echt alleen om bewust te zijn van wie we zijn. Het kan betrekking hebben op het kennen van je eigen waarden, je overtuigingen, persoonlijke voorkeuren en neigingen. Omdat we allemaal verschillend zijn in de manier waarop we reageren op dingen, kan het echt nuttig zijn om te gaan nadenken over hoe we het beste werken, waaronder zaken als:

* Hoe we het beste leren

* Onze talenten en vaardigheden

* Persoonlijkheidskenmerken

* Politieke overtuigingen

* Waarden


Waarom maakt bewustwording uit?

Je weet hoe bekende mensen altijd zeggen: Blijf trouw aan jezelf. Dit is eigenlijk echt een heel belangrijk advies, maar het is niet makkelijk om trouw te blijven aan jezelf als je niet weet wie je bent. Door bewust te worden van jezelf (zelfbewustzijn) krijg je inzicht in je sterke en zwakke punten, je schept kansen die anders gewoon niet beschikbaar zijn als je jezelf niet kent. Je bent ook in staat om meer eerlijke en oprechte relaties te hebben omdat de mensen waartoe je je aangetrokken voelt, aangetrokken worden om wie je werkelijk bent.

Volgens Helderziende Paragnosten is bewustwording niets anders dan bewust worden van je zelf en van alles om je heen. Het is een proces (bewustwordingsproces) waarbij je als gevolg van ervaringen jezelf, anderen en de wereld beter leert kennen, zowel op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Als je meer bewuster wordt dan groei je als mens, dan beleef je je wereld vanuit weten en niet meer vanuit je emoties.

Als je bewust bent dan zit je in je lichaam en ben je aanwezig, dan ben je in het nu. Dan stroomt de energie vanzelf en ga je helemaal op in dat wat je aan het doen bent. Je hoeft alleen maar naar een kind te kijken hoe die in zijn spel opgaat, het gaat er in het leven niet om wat je doet maar hoe je het doet. Als je bewust handelt dan neem je je verantwoordelijkheid voor alles wat je doet.

Als je vanuit je gedachten de wereld bekijkt dan leef je in je hoofd en niet in je lichaam, dan ben je onbewust. Ben je onbewust dan beleef je de wereld vanuit je denken en ben je overgeleverd aan je gedachten en je ingeburgerde reacties (oude patronen). Als een negatieve gedachte samen komt met het lichaam dan krijg je een reactie hier op, dit is een emotie, dit bepaalt hoe je je voelt. Een emotie is altijd een verstoring van je gemoedstoestand.Bewustwording is een proces

Photo by KELLEPICS on Pixabay (07-09-2023)


Om meer bewustzijn te krijgen is het o.a. van belang om uit te zoeken hoeveel emotionele bagage je bij je hebt, immers deze bagage zorgt ervoor dat je regelmatig getrikkert wordt door gebeurtenissen om je heen. Je wilt wel verder gaan, maar je wordt steeds weer terug geworpen door je oude patronen.

Ontdoe je jezelf van deze bagage dan zal je hier verlichting in vinden, b.v. je bent altijd snel boos, je gaat opzoek en je komt er achter dat er vroeger als kind nooit naar je geluisterd werd, je kon toen als kind zijnde hier ontzettend kwaad om worden. Echter nu ben je geen kind meer maar een volwassene, deze energie leeft nog steeds in je want er werd tenslotte niet naar je geluisterd dus kon je ook je ei niet kwijt, oftewel je kon je niet uiten op een gezonde manier. Iedere keer als je getrikkert wordt op boos zijn dan komt deze oude energie (energetische energie) naar voren en zal de overhand nemen. Je hebt het vast wel eens mee gemaakt, iemand wordt boos om een kleinigheidje maar zijn reactie stijgt boven alle proporties uit. Wat gebeurt hier nu, zijn boosheid op dit kleinigheidje is 20% van zijn gehele boosheid en er zat voor 80% boosheid van vroeger bovenop. Word je hier van bewust dan breng je licht op het onbewuste en zal de intensiteit van de boosheid afnemen.

Wat ook heel goed kan helpen om oude energieën weg te halen is naar een magnetiseur gaan, edelstenen therapie, bachbloesem therapie, enz enz. Mocht je na een bepaalde therapie of magnetiseur veel hebben los gelaten let er dan wel op dat er hier sprake is van bewustwording, een goede magnetiseur of therapeut zal je altijd bewust maken van je probleem. Ben je dat niet dan bouw je zomaar weer de nodige negatieve energie op en zal je weer snel boos worden.


Spirituele bewustwordingsproces

Photo by KELLEPICS on Pixabay (07-09-2023)


Iedere keer als je een stukje bagage hebt los gelaten heeft dat zo'n twee tot drie maanden nodig om te helen en te settelen. Eerst laat je de oude energie los waarna er nieuwe energie voor in de plaats kan komen, energie van een lichte en liefdevolle aard. Je voelt je dan minder zwaar, het voelt als een stukje verlichting.

Je reactie hierop is dat je nog meer bagage weg wilt halen uit je rugzak. Dit geeft al aan dat bewustwording de weg is naar verlichting. Hoe bewuster je wordt des te vrijer je van binnen wordt, je bevrijd je innerlijke zelf. Je ervaart de wereld meer op een vrije en spontane manier, je geniet gewoon meer van het leven zonder alles maar te moeten overdenken. Je hebt meer zelfbewustzijn (eigenwaarde) opgebouwd en daarom ben je evenwichtiger, dit werkt gezondheidsbevorderend en brengt meer zelfliefde met zich mee die dan ook weer naar buiten toe gereflecteerd wordt. Er onstaat dan een communicatie van weten en niet meer op het niveau van de emoties.

De weg naar bewustwording is een weg die jezelf zult moeten bewandelen op jouw manier, je mag het doen zoals jij wilt en zolang je er maar over wilt doen. Zie het als een studie, hoe beter je je best doet hoe meer je te weten komt over jezelf, des te sneller gaat het voor jou.

Het grootste geschenk dat een mens zichzelf kan geven is bewustwording, bewust worden van zichzelf.

Als de wereld bewuster wordt dan zal er minder gereageerd worden vanuit de emotie en zal er dus meer vrede op aarde zijn.Hoe te werken aan bewustwording?

1. Evalueer je denken

De eerste stap in het zelfbewustzijn is te luisteren naar jezelf. Wat is er gaande in je hoofd? Is het een reeks van negatieve gedachten die je een onbehagelijk gevoel geven? Of ben je altijd op zoek naar de zonnige kant?

In de praktijk - Neem een paar minuten per dag om gewoon te zitten in stilte en luister naar wat je denkt. Een manier om je innerlijke stem te herkennen is om voor een spiegel te gaan staan en te luisteren naar wat je over je uiterlijk hebt te zeggen. Het kan zelfs helpen je gedachten op te schrijven zodat je een beter idee krijgt of ze positief of negatief zijn.

2. Gebruik je zintuigen

Onze zintuigen (zicht en geluid in het bijzonder) bieden ons een enorme inzicht in de wereld, onzelf, andere mensen en situaties. Maar deze zintuigen worden vaak gezien door een filter van onze eigen denken (gedachten).

Bijvoorbeeld, een frons betekent niet altijd dat iemand boos op je is en iemands zuchten is niet altijd dat je saai bent. Wanneer onze geest bepaald hoe we dingen zien kan het gemakkelijk zijn dat we ons gekwetst voelen.

In de praktijk - De volgende keer dat je het gevoel hebt dat iemand je beoordeeld of je een slecht gevoel geeft, neem een stap terug en schrijf op waarom je dit denkt. Vraag jezelf af, zouden deze handelingen anders geïnterpreteerd kunnen zijn? Je zou zelfs kunnen vinden dat deze interpretaties vertroebeld is door je eigen negatieve gedachten.

3. Haal je gevoelens eruit

Dit kan moelijk zijn als je niet het soort persoon bent die ervan houdt om diep na te denken over zijn gevoelens, maar het kan echt de moeite waard zijn. Onze gevoelens zijn spontane en emotionele reacties op de dingen die we ervaren. Net als onze zintuigen, ze geven ons goede informatie over wat er om ons heen gebeurt.

Soms kan het moeilijk zijn om af te stemmen op onze gevoelens, maar er zijn een paar lichamelijke tekens die je kunnen helpen om te zien wat er in jezelf afspeelt. Enkele voorbeelden zijn:

* Een warm gevoel in je gezicht zou kunnen betekenen dat je beschaamd bent

* Een gevoel van vlinders in je buik kan betekenen dat je nerveus bent

* Je tanden op elkaar knarsen kan betekenen dat je boos bent

In de praktijk - Kijk naar lichamelijke signalen die kunnen wijzen op hoe je je voelt. Door in te gaan op je gevoel kan je beter inzicht krijgen in wat je wilt, wat maakt je ongemakkelijk en wat maakt je boos.


En wat nu?

Dit zijn slechts de eerste stappen. Er zijn enorm veel andere manieren om meer zelfbewust te worden, maar geef deze een kans en zie hoe je gaat. Je bent al een beetje zelfbewust want je bent tenslotte al op deze pagina gekomen. Ga er dieper in om te zien wat je kunt vinden over jezelf. Uiteindelijk zitten we vast aan onzelf voor de rest van ons leven, zodat we net zo goed te weten kunnen komen wie we werkelijk zijn.

Blijf trouw aan jezelf


Emotie stamt af van het latijnse woord Emovere en betekent: verstoring.

Bron: Dikke van Dalen:
Bewustwording: bewust worden
Bewustzijn: vermogen tot besef, tot weten en erkennen van het bestaan van zichzelf en van de dingen: de mens onderscheidt zich van het dier door zijn bewustzijn.Wat is verlichting

Positief denken voor innerlijke vrede

Jezelf beschermen tegen negatieve energie

De Wet van Aantrekking

De Universele Geest - Universeel Bewustzijn - Bewustzijn

De kracht van opgeven

Boven je emoties uitstijgen

Boeddhisme is een filosofie

Bewustzijn - Onderbewustzijn - Hoger bewustzijn

Bewustzijn. Bewustzijn vergroten. Bewustzijn verruimen

Beperkende overtuigingen - deel 1

Affirmaties. Wat is een Affirmatie

Bewust creëren - Het Bewuste creatie proces

Quote van de dag

Uw advertentie hier

De kracht van opgeven

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op: