Helderziende Paragnosten voor Spiritualiteit en Bewustwording

Beperkende overtuigingen - Belemmerende overtuigingen - deel 1

Beperkende - Belemmerende overtuigingen loslaten en overwinnen

Je belemmerende overtuigingen zijn volgens Helderziende Paragnosten die negatieve overtuigingen over jezelf die in de weg staan van je echte succes en die je gevoel van eigenwaarde verzwakt. Om je negatieve overtuigingen te overwinnen en te transformeren dien je ze eerst te erkennen en te accepteren voor wat ze zijn. Zoals het geval is met alle overtuigingen, of het nu positief of negatief is, een beperkende overtuiging begon als een enkele gedachte in je geest, als reactie op een bepaalde gebeurtenis, of om wat je werd verteld door je ouders of de maatschappij in het algemeen. Deze gedachte werd vaak genoeg herhaald totdat het werd geaccepteerd als een ongecontroleerde "waarheid" door je bewustzijn. Met andere woorden, je beperkende overtuigingen zijn een geleerd denkpatroon en het goede nieuws is dat ze geherprogrammeerd kunnen worden.


Waarom je beperkende overtuigingen overwinnen?

Helderziende Paragnosten zegt dat als je niet bent wat je eigenlijk wilt in het leven, fysiek, emotioneel, romantisch of financieel (en ga zo maar door), is de kans groot dat een onderliggende diepgewortelde negatieve overtuiging je vooruitgang beperkt. Dit betekent niet dat je fysieke verschijning, romantische of financiële status je begrensd op waarde. Het betekent gewoon dat je vrij bent om ook te slagen in al deze gebieden van je leven als je daarvoor kiest, niet omdat je dit doet om jezelf een beter mens te voelen dan een ander, maar gewoon omdat je de ervaring zelf wilt. Het overwinnen van je beperkende overtuigingen is de fundamentele stap in die richting.


De Kracht van belemmerende overtuigingen.

Terwijl overtuigingen gewoon echt overtuigingen zijn, moet je voorzichtig zijn om hun macht niet te onderschatten. Volgens Helderziende Paragnosten behoren alle overtuigingen tot het rijk van de onderbewuste geest, en zal hun invloed niet duidelijk zijn op het bewuste niveau, maar hun negatieve impact op de resultaten die je wilt bereiken zeer zeker. Alle overtuigingen worden uitgevoerd op de automatische piloot door het onderbewustzijn, zonder de noodzaak van enige bewuste gedachte. Dit is zowel de kracht als de achilleshiel van het onderbewustzijn, want terwijl het in staat is de meest complexe taken automatisch uit te voeren is het niet rationeel van aard en kan dus geen onderscheid maken tussen die overtuigingen die jou dienen en die overtuigingen die jou niet dienen. Het is aan jou om bewust te worden van je beperkende overtuigingen en om deze te overwinnen door je geest te herprogrammeren op het onderbewuste niveau.


Beperkende overtuigingen houden je terug

Photo by Jose Fontano on Unsplash (30-08-2023)Een korte geschiedenis van negatieve overtuigingen.

Je zult merken dat de meeste van je beperkende overtuigingen terug te voeren zijn naar je kindertijd. De zinloze oefening van het vergelijken van jezelf met anderen als een kind, en dat doe je misschien nu ook nog als volwassene, heeft veel van je overtuigingen gecreëerd en ze levend gehouden. Volgens Helderziende Paragnosten zitten je overtuigingen aan de achterkant van de onderbewuste programma's die vandaag de dag nog gewoon je leven bepalen en die voor jou onbekend zijn. Ze zijn niets meer dan aangeleerde denkpatronen achter je gewone gedachten, woorden en daden. Dit gaat niet over om de schuld te geven aan onze ouders of leraren of de samenleving in het algemeen voor een misplaatste jeugd. De meeste van onze ouders en leraren deden het beste wat ze konden op dat moment en iemand of iets de schuld geven houd ons vast en machteloos. Je streven is om gewoon te erkennen dat deze jeugd en zelfs kinderlijk geloof je niet langer dienen, en dat als er iets is dat je niet van dienst is, moet je proberen om dit achter je te laten.


Inventariseer je beperkende overtuigingen

Hoewel dit artikel van Helderziende Paragnosten gericht is op het transformeren van de persoonlijke beperkende overtuigingen die beginnen met de woorden "Ik ben", kunnen de technieken ook worden gebruikt voor een negatieve overtuiging. Het kost tijd, moeite en een gezonde dosis introspectie (naar binnen kijken, en waarnemen hoe we innerlijk functioneren) om je beperkende overtuigingen te ontdekken in alle gebieden van je leven, het zal een lange weg zijn om te begrijpen waarmee je je huidige omstandigheden kan transformeren over de gehele linie. Kies de gebieden van je leven waar je aan wil werken, bijvoorbeeld je relaties, gezondheid, financiën of je werk, en maak een lijst van je overtuigingen met betrekking tot elk gebied.

Ten aanzien van relaties kan je lijst zinnen hebben die beginnen met woorden zoals "relaties zijn", "vrouwen", "mannen", "mensen zijn", "liefde is", "familie is" en ga zo maar door. Overtuigingen voor de gezondheid kunnen zinnen zijn zoals "gezondheid is", "mijn lichaam is", "oefening is", "eten is" en voor de financiën van een voor de hand liggende voorbeeld is "geld is", en voor je werk, "werk", "bazen zijn", "succes is", en ga zo maar door. Natuurlijk zullen je overtuigingen in elk gebied weer een combinatie van positieve en beperkende overtuigingen zijn. Vergeet niet om je te concentreren op de positieve overtuigingen als een bron van natuurlijke kracht en probeer de beperkende overtuigingen te transformeren met de vijf technieken die hier beneden en in het tweede deel van dit artikel worden beschreven.


Inzicht in "oorzaak en gevolg"

Het is belangrijk om te begrijpen dat je beperkende overtuigingen de oorzaak zijn van je ongewenste omstandigheden, terwijl de omstandigheden zelf het effect zijn, niet andersom. Een voorbeeld over geld, het kan lijken omdat je worstelt met je financiën dat je gelooft dat je niet goed met geld bent. Maar de waarheid van oorzaak en gevolg is dat het omgekeerd is, het zijn je beperkende overtuigingen over geld die je ongewilde omstandigheden creëren.

Dit komt als goed nieuws want dat betekent dat in plaats van te geloven dat je het slachtoffer bent van je omstandigheden dat je je ongewenste situatie kan veranderen door het veranderen van je beperkende overtuigingen. De vijf technieken die over twee delen wordt beschreven, wanneer begrepen en effectief zijn toegepast, de meest effectieve stappen zijn in die richting. De eerste vier technieken zijn gericht op het verhogen van je bewustzijn. Terwijl alle technieken gelijktijdig gebruikt kunnen worden is de vijfde techniek verreweg de superieure.


Techniek 1 - Positieve affirmaties

De eerste techniek voor het overwinnen van beperkende overtuigingen is volgens Helderziende Paragnosten, "Positieve Affirmaties". Een positieve affirmatie is gewoon een positieve verklaring die specifiek is gericht op herprogrammeren van een bestaande negatieve overtuiging. Vergeet niet dat elke gedachte die je vaak genoeg herhaalt in de loop van de tijd door gegeven zal worden aan je onderbewustzijn om een overtuiging te maken. Als de nieuwe positieve verklaring vaak genoeg wordt herhaald zal het na verloop van tijd sterk genoeg zijn om de bestaande negatieve verklaring over te nemen.

Een goed voorbeeld van een positieve affirmatie voor de gezondheid is volgens Helderziende Paragnosten bijvoorbeeld "Mijn lichaam geneest zichzelf, moeiteloos en snel", of voor relaties is "Ik heb respect voor en handhaaf gezonde grenzen in al mijn relaties".


Techniek 2 - Doen alsof

De tweede methode voor het bouwen van eigenwaarde is om te doen "alsof". Dit is vergelijkbaar met positieve affirmaties maar in plaats van alleen je gedachten en woorden te gebruiken, gebruik je ook je daden. Je doet dan alsof je geen negatieve overtuigingen hebt, wat nog beter is dat je doet alsof je het positieve tegenovergestelde hebt. Je hebt vast wel eens horen zeggen "fake it, until you make it". Helderziende Paragnosten bedoeld hiermee dat als je bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen hebt, merk dan hoe het voelt om rond te lopen met je hoofd en je schouders rechtop te houden. Als je dat vaak doet dan zal je geest je gebrek aan zelfvertrouwen "vergeten", omdat je nieuwe lichamelijke houding een zeer sterke boodschap stuurt van vertrouwen.


Je geest weet niet dat je doet alsof

Omdat het onderbewustzijn niet rationeel van aard is en dus niet kan oordelen, kan het geen verschil zien tussen het moment waarop je doet alsof en als je die doet op een "echte" overtuiging. Helderziende Paragnosten zegt dat je plezier moet hebben met "alsof" en voel hoe anders je van binnen voelt door te handelen (acting out) in een positieve rol. Dit gaat niet over om je geest te triggeren, maar het gaat er om hoe te weten hoe de geest werkt en dat ons leven al gewoon gebaseerd is op handelen (acting out) volgens een basis van een script dat wordt opgeslagen door ons onderbewustzijn en waar we niet voor kiezen in eerste instantie. Aanhoudend handelen "alsof" verandert het script in de tijd en wanneer het script ten goede is, verandert zo ook de film.


Bestel boeken over belemmerende overtuigingen eenvoudig online


Bewustzijn - Onderbewustzijn - Hoger bewustzijn

Bewustzijn. Bewustzijn vergroten. Bewustzijn verruimen

Bewustwording - Bewustzijn - Zelfbewustzijn

Beperkende overtuigingen - deel 2

Affirmaties. Wat is een Affirmatie

Bewust creëren - Het Bewuste creatie proces

Quote van de dag

Uw advertentie hier

Boven je emoties uitstijgen

Trek eens een Zigeuner dagkaart

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Beperkende overtuigingen - Belemmerende overtuigingen - deel 1

Beperkende - Belemmerende overtuigingen loslaten en overwinnen

Je belemmerende overtuigingen zijn volgens Helderziende Paragnosten die negatieve overtuigingen over jezelf die in de weg staan van je echte succes en die je gevoel van eigenwaarde verzwakt. Om je negatieve overtuigingen te overwinnen en te transformeren dien je ze eerst te erkennen en te accepteren voor wat ze zijn. Zoals het geval is met alle overtuigingen, of het nu positief of negatief is, een beperkende overtuiging begon als een enkele gedachte in je geest, als reactie op een bepaalde gebeurtenis, of om wat je werd verteld door je ouders of de maatschappij in het algemeen. Deze gedachte werd vaak genoeg herhaald totdat het werd geaccepteerd als een ongecontroleerde "waarheid" door je bewustzijn. Met andere woorden, je beperkende overtuigingen zijn een geleerd denkpatroon en het goede nieuws is dat ze geherprogrammeerd kunnen worden.


Waarom je beperkende overtuigingen overwinnen?

Helderziende Paragnosten zegt dat als je niet bent wat je eigenlijk wilt in het leven, fysiek, emotioneel, romantisch of financieel (en ga zo maar door), is de kans groot dat een onderliggende diepgewortelde negatieve overtuiging je vooruitgang beperkt. Dit betekent niet dat je fysieke verschijning, romantische of financiële status je begrensd op waarde. Het betekent gewoon dat je vrij bent om ook te slagen in al deze gebieden van je leven als je daarvoor kiest, niet omdat je dit doet om jezelf een beter mens te voelen dan een ander, maar gewoon omdat je de ervaring zelf wilt. Het overwinnen van je beperkende overtuigingen is de fundamentele stap in die richting.


De Kracht van belemmerende overtuigingen.

Terwijl overtuigingen gewoon echt overtuigingen zijn, moet je voorzichtig zijn om hun macht niet te onderschatten. Volgens Helderziende Paragnosten behoren alle overtuigingen tot het rijk van de onderbewuste geest, en zal hun invloed niet duidelijk zijn op het bewuste niveau, maar hun negatieve impact op de resultaten die je wilt bereiken zeer zeker. Alle overtuigingen worden uitgevoerd op de automatische piloot door het onderbewustzijn, zonder de noodzaak van enige bewuste gedachte. Dit is zowel de kracht als de achilleshiel van het onderbewustzijn, want terwijl het in staat is de meest complexe taken automatisch uit te voeren is het niet rationeel van aard en kan dus geen onderscheid maken tussen die overtuigingen die jou dienen en die overtuigingen die jou niet dienen. Het is aan jou om bewust te worden van je beperkende overtuigingen en om deze te overwinnen door je geest te herprogrammeren op het onderbewuste niveau.


Beperkende overtuigingen houden je terug

Photo by Jose Fontano on Unsplash (30-08-2023)Een korte geschiedenis van negatieve overtuigingen.

Je zult merken dat de meeste van je beperkende overtuigingen terug te voeren zijn naar je kindertijd. De zinloze oefening van het vergelijken van jezelf met anderen als een kind, en dat doe je misschien nu ook nog als volwassene, heeft veel van je overtuigingen gecreëerd en ze levend gehouden. Volgens Helderziende Paragnosten zitten je overtuigingen aan de achterkant van de onderbewuste programma's die vandaag de dag nog gewoon je leven bepalen en die voor jou onbekend zijn. Ze zijn niets meer dan aangeleerde denkpatronen achter je gewone gedachten, woorden en daden. Dit gaat niet over om de schuld te geven aan onze ouders of leraren of de samenleving in het algemeen voor een misplaatste jeugd. De meeste van onze ouders en leraren deden het beste wat ze konden op dat moment en iemand of iets de schuld geven houd ons vast en machteloos. Je streven is om gewoon te erkennen dat deze jeugd en zelfs kinderlijk geloof je niet langer dienen, en dat als er iets is dat je niet van dienst is, moet je proberen om dit achter je te laten.


Inventariseer je beperkende overtuigingen

Hoewel dit artikel van Helderziende Paragnosten gericht is op het transformeren van de persoonlijke beperkende overtuigingen die beginnen met de woorden "Ik ben", kunnen de technieken ook worden gebruikt voor een negatieve overtuiging. Het kost tijd, moeite en een gezonde dosis introspectie (naar binnen kijken, en waarnemen hoe we innerlijk functioneren) om je beperkende overtuigingen te ontdekken in alle gebieden van je leven, het zal een lange weg zijn om te begrijpen waarmee je je huidige omstandigheden kan transformeren over de gehele linie. Kies de gebieden van je leven waar je aan wil werken, bijvoorbeeld je relaties, gezondheid, financiën of je werk, en maak een lijst van je overtuigingen met betrekking tot elk gebied.

Ten aanzien van relaties kan je lijst zinnen hebben die beginnen met woorden zoals "relaties zijn", "vrouwen", "mannen", "mensen zijn", "liefde is", "familie is" en ga zo maar door. Overtuigingen voor de gezondheid kunnen zinnen zijn zoals "gezondheid is", "mijn lichaam is", "oefening is", "eten is" en voor de financiën van een voor de hand liggende voorbeeld is "geld is", en voor je werk, "werk", "bazen zijn", "succes is", en ga zo maar door. Natuurlijk zullen je overtuigingen in elk gebied weer een combinatie van positieve en beperkende overtuigingen zijn. Vergeet niet om je te concentreren op de positieve overtuigingen als een bron van natuurlijke kracht en probeer de beperkende overtuigingen te transformeren met de vijf technieken die hier beneden en in het tweede deel van dit artikel worden beschreven.


Inzicht in "oorzaak en gevolg"

Het is belangrijk om te begrijpen dat je beperkende overtuigingen de oorzaak zijn van je ongewenste omstandigheden, terwijl de omstandigheden zelf het effect zijn, niet andersom. Een voorbeeld over geld, het kan lijken omdat je worstelt met je financiën dat je gelooft dat je niet goed met geld bent. Maar de waarheid van oorzaak en gevolg is dat het omgekeerd is, het zijn je beperkende overtuigingen over geld die je ongewilde omstandigheden creëren.

Dit komt als goed nieuws want dat betekent dat in plaats van te geloven dat je het slachtoffer bent van je omstandigheden dat je je ongewenste situatie kan veranderen door het veranderen van je beperkende overtuigingen. De vijf technieken die over twee delen wordt beschreven, wanneer begrepen en effectief zijn toegepast, de meest effectieve stappen zijn in die richting. De eerste vier technieken zijn gericht op het verhogen van je bewustzijn. Terwijl alle technieken gelijktijdig gebruikt kunnen worden is de vijfde techniek verreweg de superieure.


Techniek 1 - Positieve affirmaties

De eerste techniek voor het overwinnen van beperkende overtuigingen is volgens Helderziende Paragnosten, "Positieve Affirmaties". Een positieve affirmatie is gewoon een positieve verklaring die specifiek is gericht op herprogrammeren van een bestaande negatieve overtuiging. Vergeet niet dat elke gedachte die je vaak genoeg herhaalt in de loop van de tijd door gegeven zal worden aan je onderbewustzijn om een overtuiging te maken. Als de nieuwe positieve verklaring vaak genoeg wordt herhaald zal het na verloop van tijd sterk genoeg zijn om de bestaande negatieve verklaring over te nemen.

Een goed voorbeeld van een positieve affirmatie voor de gezondheid is volgens Helderziende Paragnosten bijvoorbeeld "Mijn lichaam geneest zichzelf, moeiteloos en snel", of voor relaties is "Ik heb respect voor en handhaaf gezonde grenzen in al mijn relaties".


Techniek 2 - Doen alsof

De tweede methode voor het bouwen van eigenwaarde is om te doen "alsof". Dit is vergelijkbaar met positieve affirmaties maar in plaats van alleen je gedachten en woorden te gebruiken, gebruik je ook je daden. Je doet dan alsof je geen negatieve overtuigingen hebt, wat nog beter is dat je doet alsof je het positieve tegenovergestelde hebt. Je hebt vast wel eens horen zeggen "fake it, until you make it". Helderziende Paragnosten bedoeld hiermee dat als je bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen hebt, merk dan hoe het voelt om rond te lopen met je hoofd en je schouders rechtop te houden. Als je dat vaak doet dan zal je geest je gebrek aan zelfvertrouwen "vergeten", omdat je nieuwe lichamelijke houding een zeer sterke boodschap stuurt van vertrouwen.


Je geest weet niet dat je doet alsof

Omdat het onderbewustzijn niet rationeel van aard is en dus niet kan oordelen, kan het geen verschil zien tussen het moment waarop je doet alsof en als je die doet op een "echte" overtuiging. Helderziende Paragnosten zegt dat je plezier moet hebben met "alsof" en voel hoe anders je van binnen voelt door te handelen (acting out) in een positieve rol. Dit gaat niet over om je geest te triggeren, maar het gaat er om hoe te weten hoe de geest werkt en dat ons leven al gewoon gebaseerd is op handelen (acting out) volgens een basis van een script dat wordt opgeslagen door ons onderbewustzijn en waar we niet voor kiezen in eerste instantie. Aanhoudend handelen "alsof" verandert het script in de tijd en wanneer het script ten goede is, verandert zo ook de film.


Bestel boeken over belemmerende overtuigingen eenvoudig online


Bewustzijn - Onderbewustzijn - Hoger bewustzijn

Bewustzijn. Bewustzijn vergroten. Bewustzijn verruimen

Bewustwording - Bewustzijn - Zelfbewustzijn

Beperkende overtuigingen - deel 2

Affirmaties. Wat is een Affirmatie

Bewust creëren - Het Bewuste creatie proces

Quote van de dag

Spiritchat

Het Derde Oog

Trek eens een Lenormand dagkaart

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Beperkende overtuigingen - Belemmerende overtuigingen - deel 1

Beperkende - Belemmerende overtuigingen loslaten en overwinnen

Je belemmerende overtuigingen zijn volgens Helderziende Paragnosten die negatieve overtuigingen over jezelf die in de weg staan van je echte succes en die je gevoel van eigenwaarde verzwakt. Om je negatieve overtuigingen te overwinnen en te transformeren dien je ze eerst te erkennen en te accepteren voor wat ze zijn. Zoals het geval is met alle overtuigingen, of het nu positief of negatief is, een beperkende overtuiging begon als een enkele gedachte in je geest, als reactie op een bepaalde gebeurtenis, of om wat je werd verteld door je ouders of de maatschappij in het algemeen. Deze gedachte werd vaak genoeg herhaald totdat het werd geaccepteerd als een ongecontroleerde "waarheid" door je bewustzijn. Met andere woorden, je beperkende overtuigingen zijn een geleerd denkpatroon en het goede nieuws is dat ze geherprogrammeerd kunnen worden.


Waarom je beperkende overtuigingen overwinnen?

Helderziende Paragnosten zegt dat als je niet bent wat je eigenlijk wilt in het leven, fysiek, emotioneel, romantisch of financieel (en ga zo maar door), is de kans groot dat een onderliggende diepgewortelde negatieve overtuiging je vooruitgang beperkt. Dit betekent niet dat je fysieke verschijning, romantische of financiële status je begrensd op waarde. Het betekent gewoon dat je vrij bent om ook te slagen in al deze gebieden van je leven als je daarvoor kiest, niet omdat je dit doet om jezelf een beter mens te voelen dan een ander, maar gewoon omdat je de ervaring zelf wilt. Het overwinnen van je beperkende overtuigingen is de fundamentele stap in die richting.


De Kracht van belemmerende overtuigingen.

Terwijl overtuigingen gewoon echt overtuigingen zijn, moet je voorzichtig zijn om hun macht niet te onderschatten. Volgens Helderziende Paragnosten behoren alle overtuigingen tot het rijk van de onderbewuste geest, en zal hun invloed niet duidelijk zijn op het bewuste niveau, maar hun negatieve impact op de resultaten die je wilt bereiken zeer zeker. Alle overtuigingen worden uitgevoerd op de automatische piloot door het onderbewustzijn, zonder de noodzaak van enige bewuste gedachte. Dit is zowel de kracht als de achilleshiel van het onderbewustzijn, want terwijl het in staat is de meest complexe taken automatisch uit te voeren is het niet rationeel van aard en kan dus geen onderscheid maken tussen die overtuigingen die jou dienen en die overtuigingen die jou niet dienen. Het is aan jou om bewust te worden van je beperkende overtuigingen en om deze te overwinnen door je geest te herprogrammeren op het onderbewuste niveau.


Beperkende overtuigingen houden je terug

Photo by Jose Fontano on Unsplash (30-08-2023)Een korte geschiedenis van negatieve overtuigingen.

Je zult merken dat de meeste van je beperkende overtuigingen terug te voeren zijn naar je kindertijd. De zinloze oefening van het vergelijken van jezelf met anderen als een kind, en dat doe je misschien nu ook nog als volwassene, heeft veel van je overtuigingen gecreëerd en ze levend gehouden. Volgens Helderziende Paragnosten zitten je overtuigingen aan de achterkant van de onderbewuste programma's die vandaag de dag nog gewoon je leven bepalen en die voor jou onbekend zijn. Ze zijn niets meer dan aangeleerde denkpatronen achter je gewone gedachten, woorden en daden. Dit gaat niet over om de schuld te geven aan onze ouders of leraren of de samenleving in het algemeen voor een misplaatste jeugd. De meeste van onze ouders en leraren deden het beste wat ze konden op dat moment en iemand of iets de schuld geven houd ons vast en machteloos. Je streven is om gewoon te erkennen dat deze jeugd en zelfs kinderlijk geloof je niet langer dienen, en dat als er iets is dat je niet van dienst is, moet je proberen om dit achter je te laten.


Inventariseer je beperkende overtuigingen

Hoewel dit artikel van Helderziende Paragnosten gericht is op het transformeren van de persoonlijke beperkende overtuigingen die beginnen met de woorden "Ik ben", kunnen de technieken ook worden gebruikt voor een negatieve overtuiging. Het kost tijd, moeite en een gezonde dosis introspectie (naar binnen kijken, en waarnemen hoe we innerlijk functioneren) om je beperkende overtuigingen te ontdekken in alle gebieden van je leven, het zal een lange weg zijn om te begrijpen waarmee je je huidige omstandigheden kan transformeren over de gehele linie. Kies de gebieden van je leven waar je aan wil werken, bijvoorbeeld je relaties, gezondheid, financiën of je werk, en maak een lijst van je overtuigingen met betrekking tot elk gebied.

Ten aanzien van relaties kan je lijst zinnen hebben die beginnen met woorden zoals "relaties zijn", "vrouwen", "mannen", "mensen zijn", "liefde is", "familie is" en ga zo maar door. Overtuigingen voor de gezondheid kunnen zinnen zijn zoals "gezondheid is", "mijn lichaam is", "oefening is", "eten is" en voor de financiën van een voor de hand liggende voorbeeld is "geld is", en voor je werk, "werk", "bazen zijn", "succes is", en ga zo maar door. Natuurlijk zullen je overtuigingen in elk gebied weer een combinatie van positieve en beperkende overtuigingen zijn. Vergeet niet om je te concentreren op de positieve overtuigingen als een bron van natuurlijke kracht en probeer de beperkende overtuigingen te transformeren met de vijf technieken die hier beneden en in het tweede deel van dit artikel worden beschreven.


Inzicht in "oorzaak en gevolg"

Het is belangrijk om te begrijpen dat je beperkende overtuigingen de oorzaak zijn van je ongewenste omstandigheden, terwijl de omstandigheden zelf het effect zijn, niet andersom. Een voorbeeld over geld, het kan lijken omdat je worstelt met je financiën dat je gelooft dat je niet goed met geld bent. Maar de waarheid van oorzaak en gevolg is dat het omgekeerd is, het zijn je beperkende overtuigingen over geld die je ongewilde omstandigheden creëren.

Dit komt als goed nieuws want dat betekent dat in plaats van te geloven dat je het slachtoffer bent van je omstandigheden dat je je ongewenste situatie kan veranderen door het veranderen van je beperkende overtuigingen. De vijf technieken die over twee delen wordt beschreven, wanneer begrepen en effectief zijn toegepast, de meest effectieve stappen zijn in die richting. De eerste vier technieken zijn gericht op het verhogen van je bewustzijn. Terwijl alle technieken gelijktijdig gebruikt kunnen worden is de vijfde techniek verreweg de superieure.


Techniek 1 - Positieve affirmaties

De eerste techniek voor het overwinnen van beperkende overtuigingen is volgens Helderziende Paragnosten, "Positieve Affirmaties". Een positieve affirmatie is gewoon een positieve verklaring die specifiek is gericht op herprogrammeren van een bestaande negatieve overtuiging. Vergeet niet dat elke gedachte die je vaak genoeg herhaalt in de loop van de tijd door gegeven zal worden aan je onderbewustzijn om een overtuiging te maken. Als de nieuwe positieve verklaring vaak genoeg wordt herhaald zal het na verloop van tijd sterk genoeg zijn om de bestaande negatieve verklaring over te nemen.

Een goed voorbeeld van een positieve affirmatie voor de gezondheid is volgens Helderziende Paragnosten bijvoorbeeld "Mijn lichaam geneest zichzelf, moeiteloos en snel", of voor relaties is "Ik heb respect voor en handhaaf gezonde grenzen in al mijn relaties".


Techniek 2 - Doen alsof

De tweede methode voor het bouwen van eigenwaarde is om te doen "alsof". Dit is vergelijkbaar met positieve affirmaties maar in plaats van alleen je gedachten en woorden te gebruiken, gebruik je ook je daden. Je doet dan alsof je geen negatieve overtuigingen hebt, wat nog beter is dat je doet alsof je het positieve tegenovergestelde hebt. Je hebt vast wel eens horen zeggen "fake it, until you make it". Helderziende Paragnosten bedoeld hiermee dat als je bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen hebt, merk dan hoe het voelt om rond te lopen met je hoofd en je schouders rechtop te houden. Als je dat vaak doet dan zal je geest je gebrek aan zelfvertrouwen "vergeten", omdat je nieuwe lichamelijke houding een zeer sterke boodschap stuurt van vertrouwen.


Je geest weet niet dat je doet alsof

Omdat het onderbewustzijn niet rationeel van aard is en dus niet kan oordelen, kan het geen verschil zien tussen het moment waarop je doet alsof en als je die doet op een "echte" overtuiging. Helderziende Paragnosten zegt dat je plezier moet hebben met "alsof" en voel hoe anders je van binnen voelt door te handelen (acting out) in een positieve rol. Dit gaat niet over om je geest te triggeren, maar het gaat er om hoe te weten hoe de geest werkt en dat ons leven al gewoon gebaseerd is op handelen (acting out) volgens een basis van een script dat wordt opgeslagen door ons onderbewustzijn en waar we niet voor kiezen in eerste instantie. Aanhoudend handelen "alsof" verandert het script in de tijd en wanneer het script ten goede is, verandert zo ook de film.


Bestel boeken over belemmerende overtuigingen eenvoudig online


Bewustzijn - Onderbewustzijn - Hoger bewustzijn

Bewustzijn. Bewustzijn vergroten. Bewustzijn verruimen

Bewustwording - Bewustzijn - Zelfbewustzijn

Beperkende overtuigingen - deel 2

Affirmaties. Wat is een Affirmatie

Bewust creëren - Het Bewuste creatie proces

Quote van de dag

Innerlijk Kindwerk

Dwangmatig gedrag

Trek eens een Tarot dagkaart

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op: