Helderziende Paragnosten voor Spiritualiteit en Bewustwording

Affirmaties. Wat is een Affirmatie. Maak zelf je eigen Affirmatie

Wat is een Affirmatie

Een affirmatie is volgens Helderziende Paragnosten positieve zelfsuggestie, affirmaties zijn positieve teksten die je in gedachten of hard op tegen jezelf kan zeggen om je gedachten over jezelf, of je visie over bepaalde dingen in een positiever daglicht te plaatsen. Deze affirmaties beïnvloeden je onderbewuste, je bent als het ware jezelf aan het herprogrammeren. Na verloop van tijd neemt je onderbewustzijn dit voor waar aan.


Affirmaties

Photo by JillWellington on Pixabay (28-08-2023)


Een goede manier om onze gedachten, ons zelfbeeld, gezondheid en eigenwaarde te beïnvloeden is het gebruik maken van affirmaties. Affirmeren betekent bevestigen, je zegt affirmaties in een positieve formulering en in de voltooid tegenwoordige tijd, alsof ze al waar zijn, alsof ze al in je leven aanwezig zijn. Je geeft dus steeds een bevestiging aan je onderbewustzijn dat het er al is, dat het al bestaat.

Elke gedachte die je denkt, elk woord dat je zegt, is een bevestiging / affirmatie. Al onze zelf-talk of innerlijke dialoog is een stroom van affirmaties. We zijn voortdurend onbewust bezig met het bevestigen van ons leven door middel van onze woorden en gedachten die onze levenservaringen op ieder moment creëren. Onze overtuigingen zijn aangeleerde denkpatronen die we hebben ontwikkeld sinds onze jeugd, veel van deze overtuigingen werken goed voor ons, maar anderen kunnen ons tegenwerken (beperkende overtuigingen), ze zijn disfunctioneel en kunnen ons saboteren om te bereiken wat we willen in het leven.

Elke bevestiging / affirmatie die we denken of zeggen is een weerspiegeling van onze innerlijke waarheid of overtuiging. Het is belangrijk te realiseren dat veel van deze "innerlijke waarheden" nu niet meer waar voor ons zijn, of zijn gebaseerd op een ongeldige of ongepaste mening die we als kind geceëerd hebben, indien onderzocht als een volwassene kunnen deze herkend worden als ongepast zijnde.

Ons onderbewustzijn maakt gebruik van de gedragspatronen die we hebben geleerd om automatisch te reageren op veel alledaagse gebeurtenissen in ons leven. Dit is essentieel voor ons om te overleven, we moeten in staat zijn om snel te reageren op gebeurtenissen om ons heen, wat onmogelijk zou zijn als we iedere simpele gebeurtenis zouden moeten onderzoeken op zijn waarde. Onze geleerde reacties en denkpatronen stellen ons in staat om automatisch, snel en gemakkelijk te reageren op omstandigheden.

Problemen ontstaan echter wanneer in een vroeg stadium enkele basis overtuigingen, waarop vele andere overtuigingen zijn gebouwd, gevormd zijn vanuit een scheef perspectief, misschien was de strategie op dat moment geschikt voor de moeilijke omstandigheden, maar vaak zijn dergelijke overtuigingen totaal ongeschikt om succesvol te zijn in de echte wereld als volwassenen.

Je kunt gebruik maken van "Positieve affirmaties", wat meestal korte positieve uitspraken zijn die gericht zijn op bepaalde onbewuste overtuigingen. Negatieve overtuigingen uit te dagen en te ondermijnen, te vervangen door positieve zelf-verzorgende overtuigingen. Het is een soort van "hersenspoeling", alleen jij moet kiezen welke negatieve overtuiging je wilt veranderen. De manier waarop deze uitspraken zijn geconstrueerd is zeer belangrijk. Verderop in dit artikel laat ik je zien hoe je zelf affirmaties kunt maken. Het is natuurlijk belangrijk om te onthouden voor een goede affirmatie dat alles wat we zeggen en denken een positieve bevestiging is, met behulp van positieve affirmatie uitspraken dwingen we onszelf om bewust te kijken naar onze woorden en gedachten en ze te wijzigen naar positieve affirmaties.


affirmaties voor je toekomst

Photo by NEOM on Unsplash (28-08-2023)Werken affirmaties?

JA! Affirmaties werken echt. Het zal moeilijk zijn om een zelfhulpgroep of programma te vinden die niet met affirmaties werken. De reden hiervoor is, ze werken. Des te meer je vastbesloten bent om je wijzigingen aan te brengen, des te meer je bereid bent om veranderingen te accepteren en het verleden los te laten, des te beter werken ze voor je.


Waarom affirmaties werken

Door de keuze te maken dat je denkt en zegt dat positieve affirmaties waar zijn, het onderbewustzijn is gedwongen in één van de twee reacties - ontwijking of herwaardering. Hoe groter het probleem, hoe groter de kloof tussen de positieve bevestiging en de waargenomen innerlijke waarheid en hoe groter de kans is dat men weerstand ervaart.

Dit is waar het onderbewustzijn het gemakkelijker vindt om te verblijven met haar vermeende innerlijke waarheid en het gebruik van alle middelen waarover ze beschikt en zo het probleem te ontwijken. Je zult deze reactie herkennen aan een sterk negatief gevoel van binnen als je een positieve affirmatie aan het doen bent.

Net zo als je een gevoel van vreugde en welzijn ervaart, reageert je geest instinctief op iets wat het meent om waar te zijn. Wanneer je deze emotie krijgt weet je dat je affirmatie werkt!

Voortdurend herhalen van je affirmaties met overtuiging en passie zullen langzaam je weerstand afbreken. Er zijn een aantal aanvullende technieken die je kan gebruiken om je affirmaties een extra boost te geven waardoor de effectiviteit vele malen vergroot wordt. Deze technieken worden verderop in dit artikel omschreven. Zodra de weerstand is gebroken zal je onderbewustzijn de kern van het geloof en de patronen waar aan je hebt gewerkt heronderzoeken.

Het effect kan verrassend zijn en dingen kunnen heel snel veranderen als de disfunctionele overtuigingen geïdentificeerd en vervangen worden door je eigen nieuwe innerlijke waarheid. Afhankelijk van hoe diep deze overtuigingen in je bewustzijn liggen zal ieder ander geleerde patroon of overtuiging ongegrond worden. Het onderbewustzijn moet ze allemaal opnieuw onderzoeken, dit kan leiden tot een periode van introspectie.

Als je merkt dat je met ernstige weerstand, of een gebied van trauma in je leven geïdentificeerd hebt, dring ik er bij je op aan om professionele hulp te zoeken, de reis die aanbreekt zal je los maken van het verleden en met de juiste ondersteuning om je heen zal het proces veel makkelijker maken.

Omdat affirmaties eigenlijk je denkpatronen herprogrammeren, veranderen ze de manier waarop je denkt en voelt over dingen en omdat je disfunctionele overtuigingen hebt vervangen met je eigen nieuwe positieve overtuigingen, positieve verandering komt gemakkelijk en vanzelfsprekend. Dit zal zich reflecteren in je leven, je zult grote veranderingen ten goede ervaren in vele aspecten van je leven.


Hoe snel werken affirmaties?

Vanaf de eerste dag, er zullen affirmaties zijn waar je van houd en ervan geniet om ze op te zeggen, deze affirmaties zijn waarschijnlijk zeer effectief voor je en waarschijnlijk ervaar je ook al de verandering. Anderen zullen zeer negatief voelen, bijna als een grote leugen, dit geeft weerstand en voor deze gebieden kan het langer duren voor de impact. Hoe snel je een probleem als dit kan oplossen is als vragen van hoe lang is een stuk touw. Het hangt af van de vraag, hoe diep is het geloof en hoe vastbesloten is iemand om verandering aan te brengen in dat gebied van zijn leven. Als je er echt klaar voor bent en wijzigingen aan wilt brengen, des te sneller zal het resultaat komen. Zodra je bereid bent om de verandering te omarmen en te accepteren en het komt uit je hart, dan zal die verandering gebeuren.

Na drie maanden gebruik te hebben gemaakt van affirmaties kun je zeker verwachten dat je al geconfronteerd bent geweest met positieve veranderingen. Zoals je zult zien en ervaren dat de technieken werken en je gedreven wordt om andere technieken te verkennen. Als je in een bepaald aspect van je leven veranderingen aanbrengt zullen andere problemen opduiken die je ook zal willen veranderen. De vreugde is dat je nu de kennis en vaardigheid hebt om effectief deze kwesties aan te pakken.


Zullen affirmaties mij helpen?

Ja. Het maakt niet uit met welk aspect je in je leven mee bezig bent of wie je bent, affirmaties zorgen er niet alleen voor dat je je beter voelt over jezelf, maar indien correct gebruikt, kunnen affirmaties echte veranderingen in je leven manifesteren. Het veranderen van de manier waarop je denkt, het herprogrammeren van je geest en het verwijderen van oude negatieve overtuigingen die je leven keer op keer saboteren. Ze kunnen jou in staat stellen om het leven te hebben wat je altijd al wilde bereiken!


Waarom maakt niet iedereen gebruik van affirmaties?

Dat doen ze! Het is aangetoond dat bijna 90% van onze gedachten negatief zijn, geen wonder dat we altijd maar aan het worstelen zijn. Elke negatieve gedachte of woord is een negatieve bevestiging en deze vervelende beestjes kunnen zelfs nog krachtiger zijn dan positieve affirmaties omdat we ze vaak gemakkelijker aanvaarden. Het zijn deze negatieve gedachten die onze negatieve overtuigingen voeden en bevestigen. Onder dit soort negatieve bombardementen hebben de meeste mensen niet de kracht om dit te doorbreken en worden hopeloos opgesloten in hun eigen (meestal vals) negatieve overtuigingen.

Positieve affirmaties zijn ontworpen om die negatieve overtuigingen uit te dagen en de stroom van negatieve gedachten en woorden tegen te houden. Affirmaties zijn meer dan alleen woorden herhalen. Het is een heel proces van bewustwording van je gedachten en woorden in het dagelijks leven, kiezen wat je wilt denken en het projecteren van gelukkige positieve gedachten. Hoe meer je bewust je geest injecteert met de kracht van je affirmaties in je dagelijkse gedachten en woorden, hoe sneller ze zullen werken voor je.


Maak zelf je eigen affirmatie

Begin en neem de tijd om na te denken over de gebieden in je leven die je zou willen verbeteren en hoe zou je willen dat je leven er dan uit ziet. Het is de moeite waard om hier wat tijd aan te besteden. Schrijf de belangrijkste punten op een lijst.

Kijk nu eens naar elk punt op de lijst en schrijf voor elk een paar positieve uitspraken. Affirmaties moeten positief zijn en in de tegenwoordige tijd, focus op wat je wil, en niet op wat je niet wilt. Affirmeren betekent bevestigen, je zegt affirmaties in een positieve formulering en in de voltooid tegenwoordige tijd, alsof ze al waar zijn, alsof ze al in je leven aanwezig zijn. Je geeft dus steeds een bevestiging aan je hersenen dat het er al is, dat het al bestaat.

Bijvoorbeeld op mijn lijst van dingen staat o.a. "Een volwaardige baan".
Mijn affirmatie kan er dan zo uitzien: Ik heb een prachtige baan die me vervult op vele niveaus.

Het creëren van je eigen affirmaties is de perfecte manier om de juiste affirmaties te krijgen. Onderaan deze pagina staan nog diverse voorbeelden die je zou kunnen gebruiken, deze voorbeelden geven je een goed idee hoe een affirmatie er uit moet zien en aan moet voelen.


Boost je affirmaties

Zoals ik al eerder heb gezegd zijn er diverse technieken die je kan gebruiken, deze kunnen de kracht van je affirmatie versterken.


Affirmatie voor de spiegel

Misschien de meest krachtige manier van het gebruik van affirmaties is om ze uit te spreken voor de spiegel. Enkele van de belangrijkste boodschappen die je hebt ontvangen komen van mensen die je recht in de ogen hebben gekeken. Door jezelf in de ogen te kijken als je je affirmatie uitspreekt vergroot je de betekenis van de boodschap aan jezelf.


Geschreven affirmaties

Een geweldige manier om je bevestigingen in de voorhoede van je geest te houden is om ze op te schrijven, laat notities achter door het hele huis zodat je ze opmerkt gedurende de dag. Een ander idee is om je affirmatie vele malen op te schrijven (10-20), dit helpt om een stempel op je geest te drukken.


Zeg affirmaties met passie

Zeg je affirmaties met passie, hoe hoger je emotionele toestand is als je ze opzegt, hoe effectiever ze zijn.


Zing of Chant je affirmaties

Een van de meest effectieve manieren om je affirmaties te gebruiken is om ze te zingen! De geest accepteert veel meer een affirmatie als die is gezongen.


Hieronder wat voorbeelden over hoe je een affirmatie kan maken.

Affirmaties voor gezondheid

Elke cel in mijn lichaam trilt met energie en gezondheid.

Van mijzelf te houden geneest mijn leven. Ik voed mijn geest, lichaam en ziel.

Mijn lichaam geneest snel en gemakkelijk.


Affirmaties voor overvloed

Waar ik ook ben ervaar ik overvloed, ik weet dat ik alle soorten welvaart verdien.

Hoe meer dankbaar ik ben, hoe meer redenen ik vind om dankbaar voor te zijn.

Ik betaal mijn rekeningen met liefde zoals ik weet dat overvloed vrij door me heen stroomt.


Affirmaties voor liefde

Ik weet dat ik liefde waard ben en ik accepteer het nu.

Ik geef liefde weg en het wordt vermenigvuldigd naar mij teruggestuurd.

Ik verheug me in de liefde die ik elke dag tegenkom.


Affirmaties voor romance

Ik heb een geweldige partner en we zijn allebei gelukkig en in harmonie met elkaar.

Ik laat iedere vertwijfeling los en laat de liefde me vinden.

Ik trek alleen gezonde relaties aan.


Affirmaties om gewicht te verliezen

Ik ben het perfecte gewicht voor mij.

Ik kies ervoor om positieve gezonde keuzes te maken voor mezelf.

Ik kies ervoor om regelmatig oefeningen te doen.


Affirmaties voor meer eigenwaarde

Als ik in mijzelf geloof, dan doen anderen dat ook.

Ik spreek mijn behoeften en gevoelens uit.

Ik ben mijn eigen unieke zelf, bijzonder, creatief en wonderbaar.


Affirmaties voor vrede en harmonie

Al mijn relaties zijn liefdevol en harmonieus.

Ik ben in vrede.

Ik vertrouw op het proces van het leven.


Affirmaties voor vreugde en geluk

Het leven is een vreugde en gevuld met heerlijke verrassingen.

Mijn leven is een vreugde gevuld met liefde, plezier en vriendschap.

Ik kies liefde, vreugde en vrijheid, ik open mijn hart en laat prachtige dingen in mijn leven komen.


Affirmaties voor vertrouwen, geloof en geduld

Ik heb volkomen geloof en vertrouwen in mijn Hogere Zelf.

Ik heb het volste vertrouwen in mijn geloof en geduld, mijn onderbewustzijn en mijn verstand dat ik alles in mijn leven aantrek wat ik nodig heb.

Ik vertrouw op mijzelf.

Ik heb vertrouwen.

Ik heb vertrouwen in de toekomst en ik weet dat het universum mij alles brengt wat ik nodig heb in het leven.


Wat ook heel goed is en ook veel meer kracht geeft, is dat je er ook bij visualiseert.
Je gebruikt nu allebei je hersenhelften.

Als je wilt afvallen dan zeg je bv: Ik ben slank en weeg ...kg, en terwijl je dat zegt, visualiseer je een beeld van jezelf als slank zijnde zoals je jezelf graag wilt zien, zie dat je dat al bent.

Zeg affirmaties meerdere keren per dag op, zeg iedere affirmatie zo'n vijf keer achter elkaar, let hierbij op je lichaamshouding, zorg ervoor dat je overtuigd bent naar jezelf toe want daar zit de kracht. Spreek het uit met de overtuiging dat het zo is, alsof je tegen iemand iets verteld wat waar is, dan ben je zeker van je zaak, dan ga je ervoor.

Je kunt affirmaties ook gebruiken om dingen naar je toe te trekken, zie gedachtekracht.
Als je iets wilt hebben en je denkt erover, denk dan altijd dat je het al hebt, dan brengt de kosmos het naar je toe.


Leuke affirmaties om je positieve denken op te vijzelen.

Ik heb de kracht om het beste uit mijzelf te halen.

Ik hou van mezelf en ik straal.

Ik ben gelukkig.

Ik ben succesvol.

Ik ben mooi.

Dag bij dag in elk opzicht word ik beter en beter.

Ik kan het.

Ik ben sterk en gezond.


Affirmatie voor dwangmatigheid:

Dwangmatigheid = herhalen, (verslaving, patronen, gewoontes, gedachten, ....). Het kenmerk van dwangmatigheid is dat je het verleden steeds herhaalt, één van de sleutels, om het herhalen van je verleden te stoppen, is om te weten te komen wie je bent, de situatie te herkennen, te erkennen en te accepteren. Zonder te accepteren kan je niet los laten.

Affirmaties:

Nieuwe inzichten over mijzelf en mijn wereld komen regelmatig naar mij toe.

Ik weet wie ik ben en ik weet wat ik wil.

Ik ben vrij om te kiezen wat ik wil en ik weet dat ik altijd het goede kies.

Ik ben innerlijk vrij om zelf mijn keuzes te maken.

Ik zeg ja tegen alles wat goed is voor mij.

Ik zeg ja tegen het leven.

Ik herken en accepteer de vicieuze cirkel waarin ik zit, ik heb de kracht om deze te doorbreken.

Ik vind het heerlijk om vrij te zijn.


Emile Coué de grondlegger van de affirmatietheorie

De Franse apotheker Emile Coué (1851-1926) de grondlegger van de affirmatietheorie (autosuggestie) behaalde rond 1900 opzienbare resultaten met de affirmatie:

Elke dag, in alle opzichten, word ik hoe langer hoe beter


Boeken over Affirmaties bestel je eenvoudig online


Positief denken voor innerlijke vrede

Bewustwording - Bewustzijn - Zelfbewustzijn

Aantrekking en Polariteit en je onderbewustzijn

Bewust creëren - Het Bewuste creatie proces

Quote van de dag

Spiritchat

Bewustzijn - Onderbewustzijn - Hoger bewustzijn

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Affirmaties. Wat is een Affirmatie. Maak zelf je eigen Affirmatie

Wat is een Affirmatie

Een affirmatie is volgens Helderziende Paragnosten positieve zelfsuggestie, affirmaties zijn positieve teksten die je in gedachten of hard op tegen jezelf kan zeggen om je gedachten over jezelf, of je visie over bepaalde dingen in een positiever daglicht te plaatsen. Deze affirmaties beïnvloeden je onderbewuste, je bent als het ware jezelf aan het herprogrammeren. Na verloop van tijd neemt je onderbewustzijn dit voor waar aan.


Affirmaties

Photo by JillWellington on Pixabay (28-08-2023)


Een goede manier om onze gedachten, ons zelfbeeld, gezondheid en eigenwaarde te beïnvloeden is het gebruik maken van affirmaties. Affirmeren betekent bevestigen, je zegt affirmaties in een positieve formulering en in de voltooid tegenwoordige tijd, alsof ze al waar zijn, alsof ze al in je leven aanwezig zijn. Je geeft dus steeds een bevestiging aan je onderbewustzijn dat het er al is, dat het al bestaat.

Elke gedachte die je denkt, elk woord dat je zegt, is een bevestiging / affirmatie. Al onze zelf-talk of innerlijke dialoog is een stroom van affirmaties. We zijn voortdurend onbewust bezig met het bevestigen van ons leven door middel van onze woorden en gedachten die onze levenservaringen op ieder moment creëren. Onze overtuigingen zijn aangeleerde denkpatronen die we hebben ontwikkeld sinds onze jeugd, veel van deze overtuigingen werken goed voor ons, maar anderen kunnen ons tegenwerken (beperkende overtuigingen), ze zijn disfunctioneel en kunnen ons saboteren om te bereiken wat we willen in het leven.

Elke bevestiging / affirmatie die we denken of zeggen is een weerspiegeling van onze innerlijke waarheid of overtuiging. Het is belangrijk te realiseren dat veel van deze "innerlijke waarheden" nu niet meer waar voor ons zijn, of zijn gebaseerd op een ongeldige of ongepaste mening die we als kind geceëerd hebben, indien onderzocht als een volwassene kunnen deze herkend worden als ongepast zijnde.

Ons onderbewustzijn maakt gebruik van de gedragspatronen die we hebben geleerd om automatisch te reageren op veel alledaagse gebeurtenissen in ons leven. Dit is essentieel voor ons om te overleven, we moeten in staat zijn om snel te reageren op gebeurtenissen om ons heen, wat onmogelijk zou zijn als we iedere simpele gebeurtenis zouden moeten onderzoeken op zijn waarde. Onze geleerde reacties en denkpatronen stellen ons in staat om automatisch, snel en gemakkelijk te reageren op omstandigheden.

Problemen ontstaan echter wanneer in een vroeg stadium enkele basis overtuigingen, waarop vele andere overtuigingen zijn gebouwd, gevormd zijn vanuit een scheef perspectief, misschien was de strategie op dat moment geschikt voor de moeilijke omstandigheden, maar vaak zijn dergelijke overtuigingen totaal ongeschikt om succesvol te zijn in de echte wereld als volwassenen.

Je kunt gebruik maken van "Positieve affirmaties", wat meestal korte positieve uitspraken zijn die gericht zijn op bepaalde onbewuste overtuigingen. Negatieve overtuigingen uit te dagen en te ondermijnen, te vervangen door positieve zelf-verzorgende overtuigingen. Het is een soort van "hersenspoeling", alleen jij moet kiezen welke negatieve overtuiging je wilt veranderen. De manier waarop deze uitspraken zijn geconstrueerd is zeer belangrijk. Verderop in dit artikel laat ik je zien hoe je zelf affirmaties kunt maken. Het is natuurlijk belangrijk om te onthouden voor een goede affirmatie dat alles wat we zeggen en denken een positieve bevestiging is, met behulp van positieve affirmatie uitspraken dwingen we onszelf om bewust te kijken naar onze woorden en gedachten en ze te wijzigen naar positieve affirmaties.


affirmaties voor je toekomst

Photo by NEOM on Unsplash (28-08-2023)Werken affirmaties?

JA! Affirmaties werken echt. Het zal moeilijk zijn om een zelfhulpgroep of programma te vinden die niet met affirmaties werken. De reden hiervoor is, ze werken. Des te meer je vastbesloten bent om je wijzigingen aan te brengen, des te meer je bereid bent om veranderingen te accepteren en het verleden los te laten, des te beter werken ze voor je.


Waarom affirmaties werken

Door de keuze te maken dat je denkt en zegt dat positieve affirmaties waar zijn, het onderbewustzijn is gedwongen in één van de twee reacties - ontwijking of herwaardering. Hoe groter het probleem, hoe groter de kloof tussen de positieve bevestiging en de waargenomen innerlijke waarheid en hoe groter de kans is dat men weerstand ervaart.

Dit is waar het onderbewustzijn het gemakkelijker vindt om te verblijven met haar vermeende innerlijke waarheid en het gebruik van alle middelen waarover ze beschikt en zo het probleem te ontwijken. Je zult deze reactie herkennen aan een sterk negatief gevoel van binnen als je een positieve affirmatie aan het doen bent.

Net zo als je een gevoel van vreugde en welzijn ervaart, reageert je geest instinctief op iets wat het meent om waar te zijn. Wanneer je deze emotie krijgt weet je dat je affirmatie werkt!

Voortdurend herhalen van je affirmaties met overtuiging en passie zullen langzaam je weerstand afbreken. Er zijn een aantal aanvullende technieken die je kan gebruiken om je affirmaties een extra boost te geven waardoor de effectiviteit vele malen vergroot wordt. Deze technieken worden verderop in dit artikel omschreven. Zodra de weerstand is gebroken zal je onderbewustzijn de kern van het geloof en de patronen waar aan je hebt gewerkt heronderzoeken.

Het effect kan verrassend zijn en dingen kunnen heel snel veranderen als de disfunctionele overtuigingen geïdentificeerd en vervangen worden door je eigen nieuwe innerlijke waarheid. Afhankelijk van hoe diep deze overtuigingen in je bewustzijn liggen zal ieder ander geleerde patroon of overtuiging ongegrond worden. Het onderbewustzijn moet ze allemaal opnieuw onderzoeken, dit kan leiden tot een periode van introspectie.

Als je merkt dat je met ernstige weerstand, of een gebied van trauma in je leven geïdentificeerd hebt, dring ik er bij je op aan om professionele hulp te zoeken, de reis die aanbreekt zal je los maken van het verleden en met de juiste ondersteuning om je heen zal het proces veel makkelijker maken.

Omdat affirmaties eigenlijk je denkpatronen herprogrammeren, veranderen ze de manier waarop je denkt en voelt over dingen en omdat je disfunctionele overtuigingen hebt vervangen met je eigen nieuwe positieve overtuigingen, positieve verandering komt gemakkelijk en vanzelfsprekend. Dit zal zich reflecteren in je leven, je zult grote veranderingen ten goede ervaren in vele aspecten van je leven.


Hoe snel werken affirmaties?

Vanaf de eerste dag, er zullen affirmaties zijn waar je van houd en ervan geniet om ze op te zeggen, deze affirmaties zijn waarschijnlijk zeer effectief voor je en waarschijnlijk ervaar je ook al de verandering. Anderen zullen zeer negatief voelen, bijna als een grote leugen, dit geeft weerstand en voor deze gebieden kan het langer duren voor de impact. Hoe snel je een probleem als dit kan oplossen is als vragen van hoe lang is een stuk touw. Het hangt af van de vraag, hoe diep is het geloof en hoe vastbesloten is iemand om verandering aan te brengen in dat gebied van zijn leven. Als je er echt klaar voor bent en wijzigingen aan wilt brengen, des te sneller zal het resultaat komen. Zodra je bereid bent om de verandering te omarmen en te accepteren en het komt uit je hart, dan zal die verandering gebeuren.

Na drie maanden gebruik te hebben gemaakt van affirmaties kun je zeker verwachten dat je al geconfronteerd bent geweest met positieve veranderingen. Zoals je zult zien en ervaren dat de technieken werken en je gedreven wordt om andere technieken te verkennen. Als je in een bepaald aspect van je leven veranderingen aanbrengt zullen andere problemen opduiken die je ook zal willen veranderen. De vreugde is dat je nu de kennis en vaardigheid hebt om effectief deze kwesties aan te pakken.


Zullen affirmaties mij helpen?

Ja. Het maakt niet uit met welk aspect je in je leven mee bezig bent of wie je bent, affirmaties zorgen er niet alleen voor dat je je beter voelt over jezelf, maar indien correct gebruikt, kunnen affirmaties echte veranderingen in je leven manifesteren. Het veranderen van de manier waarop je denkt, het herprogrammeren van je geest en het verwijderen van oude negatieve overtuigingen die je leven keer op keer saboteren. Ze kunnen jou in staat stellen om het leven te hebben wat je altijd al wilde bereiken!


Waarom maakt niet iedereen gebruik van affirmaties?

Dat doen ze! Het is aangetoond dat bijna 90% van onze gedachten negatief zijn, geen wonder dat we altijd maar aan het worstelen zijn. Elke negatieve gedachte of woord is een negatieve bevestiging en deze vervelende beestjes kunnen zelfs nog krachtiger zijn dan positieve affirmaties omdat we ze vaak gemakkelijker aanvaarden. Het zijn deze negatieve gedachten die onze negatieve overtuigingen voeden en bevestigen. Onder dit soort negatieve bombardementen hebben de meeste mensen niet de kracht om dit te doorbreken en worden hopeloos opgesloten in hun eigen (meestal vals) negatieve overtuigingen.

Positieve affirmaties zijn ontworpen om die negatieve overtuigingen uit te dagen en de stroom van negatieve gedachten en woorden tegen te houden. Affirmaties zijn meer dan alleen woorden herhalen. Het is een heel proces van bewustwording van je gedachten en woorden in het dagelijks leven, kiezen wat je wilt denken en het projecteren van gelukkige positieve gedachten. Hoe meer je bewust je geest injecteert met de kracht van je affirmaties in je dagelijkse gedachten en woorden, hoe sneller ze zullen werken voor je.


Maak zelf je eigen affirmatie

Begin en neem de tijd om na te denken over de gebieden in je leven die je zou willen verbeteren en hoe zou je willen dat je leven er dan uit ziet. Het is de moeite waard om hier wat tijd aan te besteden. Schrijf de belangrijkste punten op een lijst.

Kijk nu eens naar elk punt op de lijst en schrijf voor elk een paar positieve uitspraken. Affirmaties moeten positief zijn en in de tegenwoordige tijd, focus op wat je wil, en niet op wat je niet wilt. Affirmeren betekent bevestigen, je zegt affirmaties in een positieve formulering en in de voltooid tegenwoordige tijd, alsof ze al waar zijn, alsof ze al in je leven aanwezig zijn. Je geeft dus steeds een bevestiging aan je hersenen dat het er al is, dat het al bestaat.

Bijvoorbeeld op mijn lijst van dingen staat o.a. "Een volwaardige baan".
Mijn affirmatie kan er dan zo uitzien: Ik heb een prachtige baan die me vervult op vele niveaus.

Het creëren van je eigen affirmaties is de perfecte manier om de juiste affirmaties te krijgen. Onderaan deze pagina staan nog diverse voorbeelden die je zou kunnen gebruiken, deze voorbeelden geven je een goed idee hoe een affirmatie er uit moet zien en aan moet voelen.


Boost je affirmaties

Zoals ik al eerder heb gezegd zijn er diverse technieken die je kan gebruiken, deze kunnen de kracht van je affirmatie versterken.


Affirmatie voor de spiegel

Misschien de meest krachtige manier van het gebruik van affirmaties is om ze uit te spreken voor de spiegel. Enkele van de belangrijkste boodschappen die je hebt ontvangen komen van mensen die je recht in de ogen hebben gekeken. Door jezelf in de ogen te kijken als je je affirmatie uitspreekt vergroot je de betekenis van de boodschap aan jezelf.


Geschreven affirmaties

Een geweldige manier om je bevestigingen in de voorhoede van je geest te houden is om ze op te schrijven, laat notities achter door het hele huis zodat je ze opmerkt gedurende de dag. Een ander idee is om je affirmatie vele malen op te schrijven (10-20), dit helpt om een stempel op je geest te drukken.


Zeg affirmaties met passie

Zeg je affirmaties met passie, hoe hoger je emotionele toestand is als je ze opzegt, hoe effectiever ze zijn.


Zing of Chant je affirmaties

Een van de meest effectieve manieren om je affirmaties te gebruiken is om ze te zingen! De geest accepteert veel meer een affirmatie als die is gezongen.


Hieronder wat voorbeelden over hoe je een affirmatie kan maken.

Affirmaties voor gezondheid

Elke cel in mijn lichaam trilt met energie en gezondheid.

Van mijzelf te houden geneest mijn leven. Ik voed mijn geest, lichaam en ziel.

Mijn lichaam geneest snel en gemakkelijk.


Affirmaties voor overvloed

Waar ik ook ben ervaar ik overvloed, ik weet dat ik alle soorten welvaart verdien.

Hoe meer dankbaar ik ben, hoe meer redenen ik vind om dankbaar voor te zijn.

Ik betaal mijn rekeningen met liefde zoals ik weet dat overvloed vrij door me heen stroomt.


Affirmaties voor liefde

Ik weet dat ik liefde waard ben en ik accepteer het nu.

Ik geef liefde weg en het wordt vermenigvuldigd naar mij teruggestuurd.

Ik verheug me in de liefde die ik elke dag tegenkom.


Affirmaties voor romance

Ik heb een geweldige partner en we zijn allebei gelukkig en in harmonie met elkaar.

Ik laat iedere vertwijfeling los en laat de liefde me vinden.

Ik trek alleen gezonde relaties aan.


Affirmaties om gewicht te verliezen

Ik ben het perfecte gewicht voor mij.

Ik kies ervoor om positieve gezonde keuzes te maken voor mezelf.

Ik kies ervoor om regelmatig oefeningen te doen.


Affirmaties voor meer eigenwaarde

Als ik in mijzelf geloof, dan doen anderen dat ook.

Ik spreek mijn behoeften en gevoelens uit.

Ik ben mijn eigen unieke zelf, bijzonder, creatief en wonderbaar.


Affirmaties voor vrede en harmonie

Al mijn relaties zijn liefdevol en harmonieus.

Ik ben in vrede.

Ik vertrouw op het proces van het leven.


Affirmaties voor vreugde en geluk

Het leven is een vreugde en gevuld met heerlijke verrassingen.

Mijn leven is een vreugde gevuld met liefde, plezier en vriendschap.

Ik kies liefde, vreugde en vrijheid, ik open mijn hart en laat prachtige dingen in mijn leven komen.


Affirmaties voor vertrouwen, geloof en geduld

Ik heb volkomen geloof en vertrouwen in mijn Hogere Zelf.

Ik heb het volste vertrouwen in mijn geloof en geduld, mijn onderbewustzijn en mijn verstand dat ik alles in mijn leven aantrek wat ik nodig heb.

Ik vertrouw op mijzelf.

Ik heb vertrouwen.

Ik heb vertrouwen in de toekomst en ik weet dat het universum mij alles brengt wat ik nodig heb in het leven.


Wat ook heel goed is en ook veel meer kracht geeft, is dat je er ook bij visualiseert.
Je gebruikt nu allebei je hersenhelften.

Als je wilt afvallen dan zeg je bv: Ik ben slank en weeg ...kg, en terwijl je dat zegt, visualiseer je een beeld van jezelf als slank zijnde zoals je jezelf graag wilt zien, zie dat je dat al bent.

Zeg affirmaties meerdere keren per dag op, zeg iedere affirmatie zo'n vijf keer achter elkaar, let hierbij op je lichaamshouding, zorg ervoor dat je overtuigd bent naar jezelf toe want daar zit de kracht. Spreek het uit met de overtuiging dat het zo is, alsof je tegen iemand iets verteld wat waar is, dan ben je zeker van je zaak, dan ga je ervoor.

Je kunt affirmaties ook gebruiken om dingen naar je toe te trekken, zie gedachtekracht.
Als je iets wilt hebben en je denkt erover, denk dan altijd dat je het al hebt, dan brengt de kosmos het naar je toe.


Leuke affirmaties om je positieve denken op te vijzelen.

Ik heb de kracht om het beste uit mijzelf te halen.

Ik hou van mezelf en ik straal.

Ik ben gelukkig.

Ik ben succesvol.

Ik ben mooi.

Dag bij dag in elk opzicht word ik beter en beter.

Ik kan het.

Ik ben sterk en gezond.


Affirmatie voor dwangmatigheid:

Dwangmatigheid = herhalen, (verslaving, patronen, gewoontes, gedachten, ....). Het kenmerk van dwangmatigheid is dat je het verleden steeds herhaalt, één van de sleutels, om het herhalen van je verleden te stoppen, is om te weten te komen wie je bent, de situatie te herkennen, te erkennen en te accepteren. Zonder te accepteren kan je niet los laten.

Affirmaties:

Nieuwe inzichten over mijzelf en mijn wereld komen regelmatig naar mij toe.

Ik weet wie ik ben en ik weet wat ik wil.

Ik ben vrij om te kiezen wat ik wil en ik weet dat ik altijd het goede kies.

Ik ben innerlijk vrij om zelf mijn keuzes te maken.

Ik zeg ja tegen alles wat goed is voor mij.

Ik zeg ja tegen het leven.

Ik herken en accepteer de vicieuze cirkel waarin ik zit, ik heb de kracht om deze te doorbreken.

Ik vind het heerlijk om vrij te zijn.


Emile Coué de grondlegger van de affirmatietheorie

De Franse apotheker Emile Coué (1851-1926) de grondlegger van de affirmatietheorie (autosuggestie) behaalde rond 1900 opzienbare resultaten met de affirmatie:

Elke dag, in alle opzichten, word ik hoe langer hoe beter


Boeken over Affirmaties bestel je eenvoudig online


Positief denken voor innerlijke vrede

Bewustwording - Bewustzijn - Zelfbewustzijn

Aantrekking en Polariteit en je onderbewustzijn

Bewust creëren - Het Bewuste creatie proces

Quote van de dag

Hogere Zelf

Bewustzijn - Onderbewustzijn - Hoger bewustzijn

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op:

Affirmaties. Wat is een Affirmatie. Maak zelf je eigen Affirmatie

Wat is een Affirmatie

Een affirmatie is volgens Helderziende Paragnosten positieve zelfsuggestie, affirmaties zijn positieve teksten die je in gedachten of hard op tegen jezelf kan zeggen om je gedachten over jezelf, of je visie over bepaalde dingen in een positiever daglicht te plaatsen. Deze affirmaties beïnvloeden je onderbewuste, je bent als het ware jezelf aan het herprogrammeren. Na verloop van tijd neemt je onderbewustzijn dit voor waar aan.


Affirmaties

Photo by JillWellington on Pixabay (28-08-2023)


Een goede manier om onze gedachten, ons zelfbeeld, gezondheid en eigenwaarde te beïnvloeden is het gebruik maken van affirmaties. Affirmeren betekent bevestigen, je zegt affirmaties in een positieve formulering en in de voltooid tegenwoordige tijd, alsof ze al waar zijn, alsof ze al in je leven aanwezig zijn. Je geeft dus steeds een bevestiging aan je onderbewustzijn dat het er al is, dat het al bestaat.

Elke gedachte die je denkt, elk woord dat je zegt, is een bevestiging / affirmatie. Al onze zelf-talk of innerlijke dialoog is een stroom van affirmaties. We zijn voortdurend onbewust bezig met het bevestigen van ons leven door middel van onze woorden en gedachten die onze levenservaringen op ieder moment creëren. Onze overtuigingen zijn aangeleerde denkpatronen die we hebben ontwikkeld sinds onze jeugd, veel van deze overtuigingen werken goed voor ons, maar anderen kunnen ons tegenwerken (beperkende overtuigingen), ze zijn disfunctioneel en kunnen ons saboteren om te bereiken wat we willen in het leven.

Elke bevestiging / affirmatie die we denken of zeggen is een weerspiegeling van onze innerlijke waarheid of overtuiging. Het is belangrijk te realiseren dat veel van deze "innerlijke waarheden" nu niet meer waar voor ons zijn, of zijn gebaseerd op een ongeldige of ongepaste mening die we als kind geceëerd hebben, indien onderzocht als een volwassene kunnen deze herkend worden als ongepast zijnde.

Ons onderbewustzijn maakt gebruik van de gedragspatronen die we hebben geleerd om automatisch te reageren op veel alledaagse gebeurtenissen in ons leven. Dit is essentieel voor ons om te overleven, we moeten in staat zijn om snel te reageren op gebeurtenissen om ons heen, wat onmogelijk zou zijn als we iedere simpele gebeurtenis zouden moeten onderzoeken op zijn waarde. Onze geleerde reacties en denkpatronen stellen ons in staat om automatisch, snel en gemakkelijk te reageren op omstandigheden.

Problemen ontstaan echter wanneer in een vroeg stadium enkele basis overtuigingen, waarop vele andere overtuigingen zijn gebouwd, gevormd zijn vanuit een scheef perspectief, misschien was de strategie op dat moment geschikt voor de moeilijke omstandigheden, maar vaak zijn dergelijke overtuigingen totaal ongeschikt om succesvol te zijn in de echte wereld als volwassenen.

Je kunt gebruik maken van "Positieve affirmaties", wat meestal korte positieve uitspraken zijn die gericht zijn op bepaalde onbewuste overtuigingen. Negatieve overtuigingen uit te dagen en te ondermijnen, te vervangen door positieve zelf-verzorgende overtuigingen. Het is een soort van "hersenspoeling", alleen jij moet kiezen welke negatieve overtuiging je wilt veranderen. De manier waarop deze uitspraken zijn geconstrueerd is zeer belangrijk. Verderop in dit artikel laat ik je zien hoe je zelf affirmaties kunt maken. Het is natuurlijk belangrijk om te onthouden voor een goede affirmatie dat alles wat we zeggen en denken een positieve bevestiging is, met behulp van positieve affirmatie uitspraken dwingen we onszelf om bewust te kijken naar onze woorden en gedachten en ze te wijzigen naar positieve affirmaties.


affirmaties voor je toekomst

Photo by NEOM on Unsplash (28-08-2023)Werken affirmaties?

JA! Affirmaties werken echt. Het zal moeilijk zijn om een zelfhulpgroep of programma te vinden die niet met affirmaties werken. De reden hiervoor is, ze werken. Des te meer je vastbesloten bent om je wijzigingen aan te brengen, des te meer je bereid bent om veranderingen te accepteren en het verleden los te laten, des te beter werken ze voor je.


Waarom affirmaties werken

Door de keuze te maken dat je denkt en zegt dat positieve affirmaties waar zijn, het onderbewustzijn is gedwongen in één van de twee reacties - ontwijking of herwaardering. Hoe groter het probleem, hoe groter de kloof tussen de positieve bevestiging en de waargenomen innerlijke waarheid en hoe groter de kans is dat men weerstand ervaart.

Dit is waar het onderbewustzijn het gemakkelijker vindt om te verblijven met haar vermeende innerlijke waarheid en het gebruik van alle middelen waarover ze beschikt en zo het probleem te ontwijken. Je zult deze reactie herkennen aan een sterk negatief gevoel van binnen als je een positieve affirmatie aan het doen bent.

Net zo als je een gevoel van vreugde en welzijn ervaart, reageert je geest instinctief op iets wat het meent om waar te zijn. Wanneer je deze emotie krijgt weet je dat je affirmatie werkt!

Voortdurend herhalen van je affirmaties met overtuiging en passie zullen langzaam je weerstand afbreken. Er zijn een aantal aanvullende technieken die je kan gebruiken om je affirmaties een extra boost te geven waardoor de effectiviteit vele malen vergroot wordt. Deze technieken worden verderop in dit artikel omschreven. Zodra de weerstand is gebroken zal je onderbewustzijn de kern van het geloof en de patronen waar aan je hebt gewerkt heronderzoeken.

Het effect kan verrassend zijn en dingen kunnen heel snel veranderen als de disfunctionele overtuigingen geïdentificeerd en vervangen worden door je eigen nieuwe innerlijke waarheid. Afhankelijk van hoe diep deze overtuigingen in je bewustzijn liggen zal ieder ander geleerde patroon of overtuiging ongegrond worden. Het onderbewustzijn moet ze allemaal opnieuw onderzoeken, dit kan leiden tot een periode van introspectie.

Als je merkt dat je met ernstige weerstand, of een gebied van trauma in je leven geïdentificeerd hebt, dring ik er bij je op aan om professionele hulp te zoeken, de reis die aanbreekt zal je los maken van het verleden en met de juiste ondersteuning om je heen zal het proces veel makkelijker maken.

Omdat affirmaties eigenlijk je denkpatronen herprogrammeren, veranderen ze de manier waarop je denkt en voelt over dingen en omdat je disfunctionele overtuigingen hebt vervangen met je eigen nieuwe positieve overtuigingen, positieve verandering komt gemakkelijk en vanzelfsprekend. Dit zal zich reflecteren in je leven, je zult grote veranderingen ten goede ervaren in vele aspecten van je leven.


Hoe snel werken affirmaties?

Vanaf de eerste dag, er zullen affirmaties zijn waar je van houd en ervan geniet om ze op te zeggen, deze affirmaties zijn waarschijnlijk zeer effectief voor je en waarschijnlijk ervaar je ook al de verandering. Anderen zullen zeer negatief voelen, bijna als een grote leugen, dit geeft weerstand en voor deze gebieden kan het langer duren voor de impact. Hoe snel je een probleem als dit kan oplossen is als vragen van hoe lang is een stuk touw. Het hangt af van de vraag, hoe diep is het geloof en hoe vastbesloten is iemand om verandering aan te brengen in dat gebied van zijn leven. Als je er echt klaar voor bent en wijzigingen aan wilt brengen, des te sneller zal het resultaat komen. Zodra je bereid bent om de verandering te omarmen en te accepteren en het komt uit je hart, dan zal die verandering gebeuren.

Na drie maanden gebruik te hebben gemaakt van affirmaties kun je zeker verwachten dat je al geconfronteerd bent geweest met positieve veranderingen. Zoals je zult zien en ervaren dat de technieken werken en je gedreven wordt om andere technieken te verkennen. Als je in een bepaald aspect van je leven veranderingen aanbrengt zullen andere problemen opduiken die je ook zal willen veranderen. De vreugde is dat je nu de kennis en vaardigheid hebt om effectief deze kwesties aan te pakken.


Zullen affirmaties mij helpen?

Ja. Het maakt niet uit met welk aspect je in je leven mee bezig bent of wie je bent, affirmaties zorgen er niet alleen voor dat je je beter voelt over jezelf, maar indien correct gebruikt, kunnen affirmaties echte veranderingen in je leven manifesteren. Het veranderen van de manier waarop je denkt, het herprogrammeren van je geest en het verwijderen van oude negatieve overtuigingen die je leven keer op keer saboteren. Ze kunnen jou in staat stellen om het leven te hebben wat je altijd al wilde bereiken!


Waarom maakt niet iedereen gebruik van affirmaties?

Dat doen ze! Het is aangetoond dat bijna 90% van onze gedachten negatief zijn, geen wonder dat we altijd maar aan het worstelen zijn. Elke negatieve gedachte of woord is een negatieve bevestiging en deze vervelende beestjes kunnen zelfs nog krachtiger zijn dan positieve affirmaties omdat we ze vaak gemakkelijker aanvaarden. Het zijn deze negatieve gedachten die onze negatieve overtuigingen voeden en bevestigen. Onder dit soort negatieve bombardementen hebben de meeste mensen niet de kracht om dit te doorbreken en worden hopeloos opgesloten in hun eigen (meestal vals) negatieve overtuigingen.

Positieve affirmaties zijn ontworpen om die negatieve overtuigingen uit te dagen en de stroom van negatieve gedachten en woorden tegen te houden. Affirmaties zijn meer dan alleen woorden herhalen. Het is een heel proces van bewustwording van je gedachten en woorden in het dagelijks leven, kiezen wat je wilt denken en het projecteren van gelukkige positieve gedachten. Hoe meer je bewust je geest injecteert met de kracht van je affirmaties in je dagelijkse gedachten en woorden, hoe sneller ze zullen werken voor je.


Maak zelf je eigen affirmatie

Begin en neem de tijd om na te denken over de gebieden in je leven die je zou willen verbeteren en hoe zou je willen dat je leven er dan uit ziet. Het is de moeite waard om hier wat tijd aan te besteden. Schrijf de belangrijkste punten op een lijst.

Kijk nu eens naar elk punt op de lijst en schrijf voor elk een paar positieve uitspraken. Affirmaties moeten positief zijn en in de tegenwoordige tijd, focus op wat je wil, en niet op wat je niet wilt. Affirmeren betekent bevestigen, je zegt affirmaties in een positieve formulering en in de voltooid tegenwoordige tijd, alsof ze al waar zijn, alsof ze al in je leven aanwezig zijn. Je geeft dus steeds een bevestiging aan je hersenen dat het er al is, dat het al bestaat.

Bijvoorbeeld op mijn lijst van dingen staat o.a. "Een volwaardige baan".
Mijn affirmatie kan er dan zo uitzien: Ik heb een prachtige baan die me vervult op vele niveaus.

Het creëren van je eigen affirmaties is de perfecte manier om de juiste affirmaties te krijgen. Onderaan deze pagina staan nog diverse voorbeelden die je zou kunnen gebruiken, deze voorbeelden geven je een goed idee hoe een affirmatie er uit moet zien en aan moet voelen.


Boost je affirmaties

Zoals ik al eerder heb gezegd zijn er diverse technieken die je kan gebruiken, deze kunnen de kracht van je affirmatie versterken.


Affirmatie voor de spiegel

Misschien de meest krachtige manier van het gebruik van affirmaties is om ze uit te spreken voor de spiegel. Enkele van de belangrijkste boodschappen die je hebt ontvangen komen van mensen die je recht in de ogen hebben gekeken. Door jezelf in de ogen te kijken als je je affirmatie uitspreekt vergroot je de betekenis van de boodschap aan jezelf.


Geschreven affirmaties

Een geweldige manier om je bevestigingen in de voorhoede van je geest te houden is om ze op te schrijven, laat notities achter door het hele huis zodat je ze opmerkt gedurende de dag. Een ander idee is om je affirmatie vele malen op te schrijven (10-20), dit helpt om een stempel op je geest te drukken.


Zeg affirmaties met passie

Zeg je affirmaties met passie, hoe hoger je emotionele toestand is als je ze opzegt, hoe effectiever ze zijn.


Zing of Chant je affirmaties

Een van de meest effectieve manieren om je affirmaties te gebruiken is om ze te zingen! De geest accepteert veel meer een affirmatie als die is gezongen.


Hieronder wat voorbeelden over hoe je een affirmatie kan maken.

Affirmaties voor gezondheid

Elke cel in mijn lichaam trilt met energie en gezondheid.

Van mijzelf te houden geneest mijn leven. Ik voed mijn geest, lichaam en ziel.

Mijn lichaam geneest snel en gemakkelijk.


Affirmaties voor overvloed

Waar ik ook ben ervaar ik overvloed, ik weet dat ik alle soorten welvaart verdien.

Hoe meer dankbaar ik ben, hoe meer redenen ik vind om dankbaar voor te zijn.

Ik betaal mijn rekeningen met liefde zoals ik weet dat overvloed vrij door me heen stroomt.


Affirmaties voor liefde

Ik weet dat ik liefde waard ben en ik accepteer het nu.

Ik geef liefde weg en het wordt vermenigvuldigd naar mij teruggestuurd.

Ik verheug me in de liefde die ik elke dag tegenkom.


Affirmaties voor romance

Ik heb een geweldige partner en we zijn allebei gelukkig en in harmonie met elkaar.

Ik laat iedere vertwijfeling los en laat de liefde me vinden.

Ik trek alleen gezonde relaties aan.


Affirmaties om gewicht te verliezen

Ik ben het perfecte gewicht voor mij.

Ik kies ervoor om positieve gezonde keuzes te maken voor mezelf.

Ik kies ervoor om regelmatig oefeningen te doen.


Affirmaties voor meer eigenwaarde

Als ik in mijzelf geloof, dan doen anderen dat ook.

Ik spreek mijn behoeften en gevoelens uit.

Ik ben mijn eigen unieke zelf, bijzonder, creatief en wonderbaar.


Affirmaties voor vrede en harmonie

Al mijn relaties zijn liefdevol en harmonieus.

Ik ben in vrede.

Ik vertrouw op het proces van het leven.


Affirmaties voor vreugde en geluk

Het leven is een vreugde en gevuld met heerlijke verrassingen.

Mijn leven is een vreugde gevuld met liefde, plezier en vriendschap.

Ik kies liefde, vreugde en vrijheid, ik open mijn hart en laat prachtige dingen in mijn leven komen.


Affirmaties voor vertrouwen, geloof en geduld

Ik heb volkomen geloof en vertrouwen in mijn Hogere Zelf.

Ik heb het volste vertrouwen in mijn geloof en geduld, mijn onderbewustzijn en mijn verstand dat ik alles in mijn leven aantrek wat ik nodig heb.

Ik vertrouw op mijzelf.

Ik heb vertrouwen.

Ik heb vertrouwen in de toekomst en ik weet dat het universum mij alles brengt wat ik nodig heb in het leven.


Wat ook heel goed is en ook veel meer kracht geeft, is dat je er ook bij visualiseert.
Je gebruikt nu allebei je hersenhelften.

Als je wilt afvallen dan zeg je bv: Ik ben slank en weeg ...kg, en terwijl je dat zegt, visualiseer je een beeld van jezelf als slank zijnde zoals je jezelf graag wilt zien, zie dat je dat al bent.

Zeg affirmaties meerdere keren per dag op, zeg iedere affirmatie zo'n vijf keer achter elkaar, let hierbij op je lichaamshouding, zorg ervoor dat je overtuigd bent naar jezelf toe want daar zit de kracht. Spreek het uit met de overtuiging dat het zo is, alsof je tegen iemand iets verteld wat waar is, dan ben je zeker van je zaak, dan ga je ervoor.

Je kunt affirmaties ook gebruiken om dingen naar je toe te trekken, zie gedachtekracht.
Als je iets wilt hebben en je denkt erover, denk dan altijd dat je het al hebt, dan brengt de kosmos het naar je toe.


Leuke affirmaties om je positieve denken op te vijzelen.

Ik heb de kracht om het beste uit mijzelf te halen.

Ik hou van mezelf en ik straal.

Ik ben gelukkig.

Ik ben succesvol.

Ik ben mooi.

Dag bij dag in elk opzicht word ik beter en beter.

Ik kan het.

Ik ben sterk en gezond.


Affirmatie voor dwangmatigheid:

Dwangmatigheid = herhalen, (verslaving, patronen, gewoontes, gedachten, ....). Het kenmerk van dwangmatigheid is dat je het verleden steeds herhaalt, één van de sleutels, om het herhalen van je verleden te stoppen, is om te weten te komen wie je bent, de situatie te herkennen, te erkennen en te accepteren. Zonder te accepteren kan je niet los laten.

Affirmaties:

Nieuwe inzichten over mijzelf en mijn wereld komen regelmatig naar mij toe.

Ik weet wie ik ben en ik weet wat ik wil.

Ik ben vrij om te kiezen wat ik wil en ik weet dat ik altijd het goede kies.

Ik ben innerlijk vrij om zelf mijn keuzes te maken.

Ik zeg ja tegen alles wat goed is voor mij.

Ik zeg ja tegen het leven.

Ik herken en accepteer de vicieuze cirkel waarin ik zit, ik heb de kracht om deze te doorbreken.

Ik vind het heerlijk om vrij te zijn.


Emile Coué de grondlegger van de affirmatietheorie

De Franse apotheker Emile Coué (1851-1926) de grondlegger van de affirmatietheorie (autosuggestie) behaalde rond 1900 opzienbare resultaten met de affirmatie:

Elke dag, in alle opzichten, word ik hoe langer hoe beter


Boeken over Affirmaties bestel je eenvoudig online


Positief denken voor innerlijke vrede

Bewustwording - Bewustzijn - Zelfbewustzijn

Aantrekking en Polariteit en je onderbewustzijn

Bewust creëren - Het Bewuste creatie proces

Quote van de dag

Hoe kun je je geest kalmeren

De Wet van Aantrekking

Wat voorspellen de sterren vandaag in je horoscoop? Daghoroscoop

Betreed de mysterieuze en fascinerende wereld van dromen

Dezelfde getallen zien 1111


Deel ons op: